Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CORABIA NEBUNILOR

CORABIA NEBUNILOR(1825)

PNL se află în derivă. Se leagănă precum cetățeanul turmentat. Pe noi de ce nu ne-au votat? Cârmaciul a fost aruncat peste bord, dar greutatea persistă, încă, pe corabie, pentru că înfrângerea, ca scor, e mai mult decât rușinoasă. Din cauza tangajului, unii au rău de mare. Alții și-au pierdut cumpătul. Se cer atâtea demisii cât nu poate partidul să ducă.

Ca și în cazul unor dezastre naturale, panica face ravagii. Toți aleargă precum orbeții, care încotro...E ca pe Titanic, atunci când se scufundă… Bărcile de salvare sunt puține, ceea ce a alimentat și mai mult starea de panică. Fac un pas în față cei care, înainte de alegeri, nu și-au asumat nici o răspundere. În apă până la gât, amenință fosta conducere cu degetul arătător.

Care conducere? Aia blondă cu pletele în vânt? Era ea pregătită să conducă un partid istoric? Doar așa de dragul lui Iohannis?! Știu, sunt femei care conduc TIR-uri. Așa e. Dar una e viața de partid și alta e circulația pe drumurile publice...

A venit din nou vremea oportuniștilor. După război, mulți viteji se arată! Ar fi vrut să o vadă pe Gorghiu arsă pe rug și dumnealor, în jurul focului de tabără, să-și încălzească jumările aduse de acasă. Când a fost pusă în fruntea partidului, se știa, la recomandarea președintelui Iohannis, au tăcut mâlc în front! Ba, mai mult, au ridicat mâna doar ca să fie văzuți și apreciați la Cotroceni!

Nu au îndrăznit ca, în ședințele transformate în congrese, să spună că nu este timp pentru experimente pe burta goală privind promovarea femeii în funcții de conducere. Poate altfel, dar nu cu Gorghiu, care, între două plenare, își plimba copilul cu londoul prin curtea unde se află sediul PNL din București. Mă rog, ca mamă, o înțeleg, dar partidul nu-și putea permite să intre în concediu de maternitate.

Când faci politică cu biberonul, este riscant să te iei la trântă cu PSD! Ce, parcă dumnealor nu au femei brave în partid precum Ecaterina Teodoroiu versus Rovana Plumb! La un moment dat, era și dumneaiei în cărți pentru postul de prim ministru! Realistă, a mulțumit și s-a retras..

.Iohannis i-a făcut cadou partidul. Nici măcar nu era 8 martie! Ce alăturare curioasă! Alina Gorghiu lângă vulpea șireată Vasile Blaga! E ca și cum ai pune corbul lângă cașcaval! Ce alăturare nefericită! Doar de dragul ciolanului bine fript, PNL lângă PD!

Astfel, PNL, un partid onorabil, a preluat din păcatele Partidului Democrat. Ce a zis electoratul? Toți o apă și-un pământ. În acest timp istoric, cu mult sub ceea ce a reprezentat PNL pentru România, domnul Vasile Blaga dădea, sub acoperire, ca să se protejeze de praf, cu mătura prin sediul partidului. Ca tată vitreg în PNL, era și firesc să-și apere puii făcuți cu Partidul Democrat, cei mai mulți fiind, totuși, creația lui Băsescu.

Care Băsescu, în firea lui, ce visa? Distrugerea PNL după metoda PNȚCD. Nu a mai fost necesară intervenția lui Traian Băsescu, pentru că opera sa ascunsă are toate șansele să fie desăvârșită de președintele Iohannis, care alimentează deranjul din PNL! Oare nu sunt suficiente castanele încasate de PNL de pe urma domniei sale? Promovarea doamnei Gorghiu, persiflarea de 1 Decembrie, România mea, Guvernul meu, Masa Tăcerii etc. Ca să nu spun că și numirea din buzunar a domnului Cioloș în funcția de premier face parte tot din politica de promovare a femeii! A nu se citi F.M.I.

Cel puțin, din acest punct de vedere, președintele Iohannis este consecvent. A hotărât să dea interimatul pe mâna doamnei Turcan! Să fiu bine înțeles, ador femeile, dar nu în fruntea partidelor. Dintr-un singur motiv. Ca să-l parafrazez pe domnul Cioloș, politica este o mocirlă! Cum la noi nu s-a născut o Angela Merkel, cunoscută pentru tenacitatea ei, se merită oare un asemenea compromis? În timp ce mă străduiesc să închei acest material, pe un post de televiziune, doamna Turcan îmi confirmă temerile. Dă de zor cu nuca în perete pe tema programelor de dreapta și a susținerii premierului Cioloș!

Degeaba schimbăm omul, dacă mentalitatea rămâne aceeași!

Ca pe corabia nebunilor...
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CHIȚAC ȚINE CU DINȚII DE TAXA LUI MAZĂRE
scris de Lucian Cristea
Vergil Chițac trăiește printre sateliți, singura lui preocupare fiind amânarea sfârșitului lumii. Și încă ceva. După el, ca prim(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii