Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
FELIX STROE - STRATEGIILE UNUI PREȘEDINTE REALES

FELIX STROE - STRATEGIILE UNUI PREȘEDINTE REALES(1622)

Uneori,apa, produs al RAJA Constanța, a reprezentat un motiv de discordie între diverse tabere! Au apărut, peste noapte, numeroși specialiști în apă de ploaie, urechiști de tot felul și căutători de noduri în papură. De regulă, obiectivul lor constă în ambiția personală de a demola tot ceea ce funcționează bine în țara asta! Mânați de anumite interese personale, au încercat tot timpul să minimalizeze eforturile celor care slujesc cu sfințenie apa. Alții, fără nici o legătură cu instituția amintită, veritabil obiectiv strategic, s-au lansat în pariuri electorale și au făcut tot felul de promisiuni delirante, punând gaj pe munca și meritele altora!

De când mă știu, la noi, unul este furnica și alții joacă rolul greierului învățat să-i vină totul de-a moaca. Ne place sau nu ne place, RAJA de astăzi este creația lui Felix Stroe, ale cărui merite au fost recunoscute de Asociația Română a Apei, chiar zilele acestea...

Dacă luăm ca reper anii când Adrian Manole era director la RAJA, diferențele sunt de neimaginat, ca de la o biată stație la un veritabil centru strategic, pentru că știm cu toții cât de valoroasă este apa. Dincolo de ceea ce îi impută unii în privința păcatelor, în plan profesional, nu i se poate reproșa nimic lui Felix Stroe. Cum RAJA are foarte multe particularități comune cu o unitate militară, unde condiția de bază o reprezintă disciplina, educația cazonă este un avantaj pentru domnia sa, care are un asemenea profil. Fără disciplină, nu ar fi realizat nimic și ar fi stat tot timpul la mâna celor care se laudă că pot otrăvi toate fântânile, în sensul că pot băga bețe în roate. Fără disciplină și fără profesionalism, nu ar fi construit o veritabilă rețea națională a apei. Dacă nu ar fi fost dedicat preocupărilor sale în domeniu, la fel, nu ar fi realizat nimic, iar RAJA Constanța ar fi rămas o simplă pârloagă.

Știu că unii dintre adversarii săi îi vor imputa apartenența sa politică la PSD, catalogându-l drept baronul lui Dragnea! Personal, nu am sesizat ca Dragnea să fi emanat prea multă gingășie față de Felix Stroe. Oricum, suntem într-o perioadă în care zâmbetele sunt otrăvite...

Precizez, însă, că Asociația Română a Apei nu are nici o legătură cu politicul.

Este o asociaţie autonomă, patronală şi profesională, care reprezintă, promovează, apără şi susţine interesele patronale şi profesionale ale membrilor săi. Ca o recunoaștere a performanțelor sale profesionale, pe care nimeni nu I le poate contesta doar pe principiul că nu-i plac ochii lui, Felix Stroe a fost reales, în unanimitate de voturi, președintele ARA.

Argumentele sale - elaborarea şi promovarea strategiilor şi programelor de dezvoltare din sectorul apei.

Asociația Română a Apei este cea mai mare organizație profesională din România. Pentru operatorii de profil din țară, scopul principal este asigurarea condiţiilor pentru continuitatea programelor aflate deja în derulare și accesarea de noi fonduri nerambursabile. 

O altă fațetă a lui Felix Stroe este omul politician, greu de combătut. Vorbesc de la sine victoriile obținute la alegerile locale și parlamentare, pe care nu ai cum să le ignori. Înainte de alegerile parlamentare, existau numeroase temeri în interiorul PSD Constanța. Trec în revistă doar câteva dintre ele - trecutul controversat al administrației Mazăre, victoria chinuită a lui Făgădău, avantajat, în cele din urmă, de disputa dintre Chițac și Claudiu Palaz, alăturarea imaginii lui Făgădău cu cea a lui Radu Mazăre, confuziile create la centru după căderea lui Victor Ponta etc.

În aceste condiții, nu a fost deloc o sarcină ușoară pentru Felix Stroe, în calitatea sa de șef de partid. Lui i se datorează, însă, în mare măsură, victoria, în alegeri, la Constanța.

În opinia mea, misiunea sa pe linie de partid se încheie aici. Uneori, în politică, trebuie să știi când să și ieși, nu numai când să intri...
   

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii