Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
timp liber
Probleme identificate de organizaţiile de pescari din Delta Dunării privind pescuitul

Probleme identificate de organizaţiile de pescari din Delta Dunării privind pescuitul(996)

Organizaţiile de pescari din Delta Dunării au identificat unele probleme în ordinul de prohibiţie privind pescuitul pentru anul viitor, care a fost publicat spre consultare. Propunerea autorităţilor este ca protecţia speciilor de peşti să înceapă la 1 aprilie.

„Dacă prognoza meteorologică spune că încălzirea apei la 15 -16 grade optimă pentru reproducerea peștelui în jurul datei de 1 aprilie, se stabilește de atunci. Anul trecut a fost din 6 aprilie, în alți ani a fost mai târziu”, a declarat guvernatorul Deltei, Grigore Baboianu.

Dacă în privinţa zilei de începere a prohibiţiei în Delta Dunării s-a căzut de acord, în proiectul de ordin de prohibiţie sunt şi prevederi pe asociaţiile de pescari le resping.

În zona de prohibiție de pe cursul vechi al brațului Sfântul Gheorghe se poate pescui, pentru că s-a pescuit tot timpul pe acest braț. Și dacă tot există un Articol 4 prin care prin excepție guvernatorul Rezervației Biosferei poate interzice mai devreme folosirea uneltelor de pescuit setcă, am considerat că trebuia să rămână perioada de interzicere a setcilor 1 iunie – 1 septembrie, iar cu Articolul 4, prin decizia guvernatorului se opera până la 1 septembrie sau până la 30 septembrie”, a precizat reprezentantul pecarilor inginerul piscicol Lucian Sanda. Proiectul de ordin de prohibiţie este deocamdată în consultare publică.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CAZUL MUHSCINĂ A DEMONSTRAT CĂ UNOR LIBERALI LI S-A USCAT MASCA PE FIGURĂ!
scris de Lucian Cristea
George Muhscină și-a dat demisia pe șest din PNL Constanța! Nu a mai trecut pe la conducerea de partid! Se grăbea să se înscrie(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • CAZUL MUHSCINĂ A DEMONSTRAT CĂ UNOR LIBERALI LI S-A USCAT MASCA PE FIGURĂ!
  • LINIA MARITIMĂ CONSTANȚA – ANTONIADIS LA CÂRMĂ!
  • CORINA MARTIN CALCĂ PE URMELE LUI NEA DONȚU, ÎN CĂUTAREA FRUNZELOR TĂIATE LA CÂINI!
  • Fermierii vor fi despăgubiți!
  • OMUL CU SĂGEATA ÎN JOS A AJUNS ÎN TOLBA LUI VOICULESCU...