Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
VA REVENI EDUARD MARTIN ÎN PSD?

VA REVENI EDUARD MARTIN ÎN PSD?(3511)

 Excluderea din PSD a tânărului politician Eduard Martin pare a fi, după toate regulile de bază ale unui astfel de scenariu, un act de răzbunare din partea celor care vor să plătească polițe familiei acestuia. Motivele invocate sunt țesute cu ață albă, dovadă faptul că, pentru unii, nu au fost luate în considerare, exact aceleași reproșuri, și, ca atare, sunt în continuare membri de partid cu drepturi depline!

Dar, uneori, e mai greu să vezi bârna din propriul tău ochi, la îndemână fiind paiul! În cazul său, dreapta nu știe ce face stânga. Am ajuns la această concluzie după ce, documentându-mă, am constatat, la vremea respectivă, că la centru nu era cunoscut cazul Eduard Martin! Chiar domnul Dragnea a recunoscut că nu se impunea o măsură atât de drastică! Corect, dacă ar fi să luăm în calcul chiar exemplul său...

Chiar dacă PSD a învins, în alegeri, și la Constanța, mai marii partidului nu trebuie să-și bată joc de puținele cadre tinere competente existente în organizațiile sale. În campania electorală, de pildă, sau înainte ei, mă rog, am asistat la un episod oarecum jenant marca PSD. În timp ce unii activiști de soi compuneau cu mânie proletară tot felul de rechizitorii la adresa lui Eduard Martin, pe ușa principală era introdusă, în postura de candidat la alegerile parlamentare, gimnasta Cătălina Ponor! Tot respectul pentru activitatea ei sportivă, dar nu o poți pune pe aceeași treaptă cu un bun politician...De altfel, spre cinstea ei, Ponor a realizat că este ademenită într-o capcană de imagine și s-a retras imediat.

În alte locuri, alții nu au rezistat tentației de a ajunge parlamentari cu vorba și au adus deservicii partidelor care i-au înfiat. Deposedat de toate drepturile, inclusiv de prezumția de nevinovăție, Eduard Martin nu a pozat în victimă, nu s-a lamentat și nici nu s-a târât la picioarele unor așa ziși Dumnezei ai partidului, vine vorba, ca să ceară îndurare. Atenție, în condițiile în care unii dintre ei au avut de-aface cu Justiția și au trecut, culmea, prin aceleași grele încercări! Dar, atunci, nimeni nu le-a atacat copiii! Dacă mazilirea lui Eduard este rezultatul unei vendete politice îndreptate împotriva tatălui său, fostul prefect Gheorghe Martin, atunci, ne putem aștepta în continuare la orice.

E drept, însă, că autorii morali vor să dreagă busuiocul. Sunt voci care cer reprimirea în partid a lui Eduard Martin, dar, cumva, pe șest, ca și cum domnia sa ar fi fost în concediu! În cazul de față, nu se poate vorbi de o concesie. De pildă, I se reproșează prietenia cu Radu Mazăre, ajuns un obstacol greu de trecut când vine vorba de promovarea unor cadre! La PSD, desigur. Păi, dacă asta-i cauza, ce să mai vorbim de alții, cu aroganța lor cu tot...

Cei care l-au nedreptățit pe Eduard Martin, tolerându-i pe alții, ar trebui, dacă sunt bărbați adevărați, să recunoască acest lucru. Se pare că domnul Dragnea vrea să îndepte lucrurile într-o direcție bună, dar nu știu în ce măsură ar accepta Eduard Martin. Cu siguranță, domnia sa nu se târăște pe la ușile partidului ca să ceară clemență! Nu are de ce!

Dintr-un orgoliu prostesc din partea celor care se cred Napoleon, PSD a pierdut un bun politician și nu numai atât. Cu siguranță, fie independent, cum se întâmplă în prezent, fie la un alt partid, Eduard Martin va deveni un opozant de temut pentru partidul de guvernământ, în general, pentru cei aflați la putere.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii