Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Sărbători triste pentru mai mulți marinari români abandonați la bordul unor nave

Sărbători triste pentru mai mulți marinari români abandonați la bordul unor nave(1622)

68 de navigatori au rămas în străinătate, după ce armatorii şi-au părăsit navele prin porturile lumii. Sunt de şapte ori mai mulţi decât anul trecut şi nu doar conaţionalii noştri au probleme.

Marile societăţi dau faliment pentru că au investit masiv fără să ţină cont că cererea pentru transportul pe apă a scăzut cu 20% în ultimii şapte ani, scrie Digi24.ro.

Opt nave cu marinari români la bord sunt abandonate acum în porturi din Malaesia, Thailanda şi Grecia. Federaţia Internaţională a Transportatorilor din România a reuşit, cu ajutorul Ministerului Afacerilor Exerne şi al autorităţilor din zonele respective, să aducă în ţară 56 de navigatori. 12 vor fi însă departe de casă de sărbători, în condiţii greu de imaginat. Patru marinari stau fără apă şi mâncare pe o navă din Malaesia cu salarii neplătite de cinci luni.

Autorităţile încearcă să îi aducă acasă, dar trebuie să aştepte ca instanţa să declare falimentul armatorului, apoi să fie vândute navele şi plătite datoriile. Marinari în situaţii dificile sunt însă şi în România.

Un cargo al unei companii olandeze în procedură de faliment a stat două luni în Portul Constanţa. Cei 11 marinari de pe nava companiei olandeze au de recuperat salarii de 100.000 de dolari de la compania olandeză. Abia recent a trimis firma un echipaj complet să ducă acasă vaporul abandonat în România. Cât a stat la noi, cargoul a adunat datorii de cel puţin 20.000 de euro, chiria danei şi consumul de electricitate, bani pe care adminstraţia portuară din Constanța nu îi va recupera însă prea repede.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii