Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CRIZA POLITICĂ DE BUSUIOACĂ

CRIZA POLITICĂ DE BUSUIOACĂ(5458)

Ascensiunea lui Liviu Dragnea în interiorul propriului său partid a început, în vara anului trecut, după ce a băut un pahar de vin rece, puterea ursului, vânat mai târziu de un șef de poliție inconștient, cu Gabriel Oprea, zis și girofar.

Insist asupra ursului confundat cu un terorist peltic, pentru că de la el provine blana pe care, acum, pesediștii încearcă să o vândă, la un preț bun, alegătorilor săi. De altfel, programul lor de guvernare se intitulează sugestiv „Blana ursului din pădure” și, din această cauză, în ciuda prăpădului pe care îl face prin curțile oamenilor, ursul se bucură de o imunitate absolută!

Când vorbesc cu atâta patimă de blana ursului din pădure, mă refer, în primul rând, la atitudinea pesedeilor propuși pentru diverse funcții în noul guvern, care s-au angajat pe obrazul lui Dragnea să ne scape de tehnocrați și de sărăcie.

După graba cu care noul prim ministru a tulit-o la Timișoara, ca să prindă revelionul din primul minut, eventual, și prelungirile, mă tem că vom avea un nou navetist în fruntea țării, alături de neobositul Iohannis, care intenționează să-i acorde Sibiului statutul de metropolă a Bucureștiului, cu două benzi pentru bicicliști și stație de împrospătat rujul de pe buzele Scufiței Roșii.

Să ne întoarcem, însă, la momentul istoric ce a marcat coliziunea cu clinchet de cristal dintre cei doi conducători, la acea vreme, generalul Oprea, fiind liderul UNPR. În timp ce Dragnea și Oprea sărbătoreau ceva în taină, marele Victor Ponta se surpa duios cu soclu cu tot, spre disperarea susținătorilor săi!

Nu știu ce buchet avea vinul pe care l-au băut cei doi, dar, de la acel moment, repet, istoric, chiar și după ce Oprea și-a pierdut girofarul, Dragnea a început să circule cu fază mare! Chiar și ziua în amiaza mare!

În schimb, Victor Ponta începuse să devină tot mai mic! Dacă, la început, problemele sale cu Justiția îl incomodau vizibil, acum, Dragnea a făcut din ele un avantaj de neimaginat în urmă cu câteva luni de zile, când nici nu-l simțeai că trece pe lângă tine, ba, chiar mai mult de atât, stătea și la coadă la metrou în zilele nelucrătoare, spășit ca o icoană introdusă ilegal în biroul unui nomenclaturist.

Cu steaua în frunte a victimei politice asuprite de nobilimea de la DNA, Liviu Dragnea și-a consolidat poziția în partid, a fost ales președintele PSD la nivel național, și-a recăpătat glasul ca un lider de sindicat, i-a revenit apa la moară, a devenit incisiv, chiar obraznic cu opoziția, dar curtenitor cu presa, urmând să facă mai târziu selecția pe bază de simpatii...

În cazul primei nominalizări pentru postul de premier, și-a permis să acționeze singur, cum se spune, de capul lui. Fiind vorba de fina sa personală și de drept, după unele surse, a încercat marea și sarea, după care a testat nervii locatarului de la Cotroceni, deși a mai făcut acest lucru când s-a autopropus premier. După unele plecăciuni și tentative de pupat poala popii, a schimbat registrul tactic în relația cu președintele Iohannis, căruia i-a transmis cordiale salutări de suspendare. Și asta, atenție, în condițiile în care, după ce s-a fript cu Traian Băsescu, ar fi trebuit să sufle și în iaurt!

În tot acest timp de tactici abundente și derutante, a umblat cu Victor Ponta, pe care, în cele din urmă, l-a pierdut pe drum! Surprinzător, domnul Ponta, pe care nu îl întrece nimeni la poante și șmecherii, nu s-a prins că este folosit de amicul său din fruntea PSD pe post de agent electoral!

Sau poate că a fost o înțelegere la un alt pahar de vin cu miza pusă pe postul de prim ministru, o funcție atât de dragă domnului Victoraș! Vinul de busuioacă, de regulă, dezleagă limbile și încurcă mințile...

Treaba e că și domnul Dragnea a intenționat să se cațere pe această funcție, dar scaunul s-a dovedit a fi mult prea înalt pentru domnia sa...Totuși, trebuie să recunosc că domnia sa conduce jocurile politice, are o altă față, mizează totul pe o singură carte, jonglând cu sperietoarea travestită în criza politică, fiind cunoscute efectele acesteia.

Aburii PUTERII și-au făcut deja efectul. Liviu Dragnea își joacă, însă, și ultima șansă de a supraviețui ca om politic.

Din acest motiv, pentru domnia sa, impresia artistică, în raport cu Justiția, contează enorm...

Ca la patinaj artistic.
  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FLOTA PRIMARULUI-AMIRAL CHIȚAC PUNE TUNURILE PE MIO CAFFE!
scris de Lucian Cristea
TORA! TORA! TORA! Tradus din limba japoneză în limba română, în concepție proprie, înseamnă: “Pe ei, pe ei, mama lor de cafegii!(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii