Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Ce se va întâmpla cu unitățile 3 și 4 de la CERNAVODĂ

Ce se va întâmpla cu unitățile 3 și 4 de la CERNAVODĂ(696)

Noul guvern va trebui să analizeze și să ia o decizie privința negocierilor și a pașilor de urmat pentru proiectul Unităților 3 și 4 de la Cernavodă, arată un comunicat al Ministerului Energiei.

„Reamintim că în luna mai a anului 2016, Consiliul Suprem de Apărare a Țării a stabilit că Proiectul Unităților 3 și 4 de la Centrala Cernavodă reprezintă un proiect prioritar de investiții pentru România”, arată comunicatul ministerului.

În prezent, negocierile aferente ultimei etape a procedurii de selecție care vizau acordul investitorilor și actul constitutiv ale noii companii de proiect au condus la stabilirea unor aspecte clare în ceea ce privește atribuțiile și responsabilitățile companiilor implicate, Nuclearelectrica și China General Nuclear Power Corporation, precizează documentul. Având în vedere complexitatea proiectului și angajamentul statului român pe termen lung, aspectele stabilite ca urmare a derulării negocierilor, trebuie concretizate prin decizii asumate la nivelul instituțiilor statului român.

Implicarea și asumarea instituțiilor statului român trebuie realizată la nivel contractual, inclusiv prin semnarea unui acord între cele două state implicate în derularea proiectului și prin mandatarea companiilor implicate în derularea etapelor următoare.

Dezvoltarea și finalizarea proiectului Unităților 3 și 4 va conduce la asigurarea unei părți importante a mixului energetic la nivelul anilor 2025-2030, în concordanță cu politicile europene de decarbonizare, securitate energetică și stabilitate a sistemului pe fondul înlocuirii unor capacități vechi de producție.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CUM SE VEDE ȚARA PRIN OCHELARII LUI DAN BARNA?
scris de Lucian Cristea
Ca președinte de țară, Traian Băsescu a fost un gargaragiu fără pereche și o parte din populație l-a crezut! El a făcut, la încep(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • De ce candidează Mircea Diaconu?
  • DINTRE 1.000 DE-ALDE CATTANI, NU S-A GĂSIT UN MINISTRU COMPETENT LA INTERNE!
  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE