Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
info utile
Fermierii care cedează exploataţia agricolă pot primi 1.500 euro/an, până în decembrie 2020

Fermierii care cedează exploataţia agricolă pot primi 1.500 euro/an, până în decembrie 2020(2179)

Fermierii care doresc să îşi cedeze exploataţia agricolă prin contract de arendă pe minim 20 de ani sau prin contract de vânzare-cumpărare pot încasa o primă de până la 1.500 euro/an care va fi plătită până în decembrie 2020, conform unei submăsuri din cadrul Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 deschisă săptămâna trecută, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), remis AGERPRES.

"În perioada 15 decembrie 2016 — 15 mai 2017 va fi deschisă prima sesiune de depunere a proiectelor pentru submăsura (sM) 6.5 'Schema pentru micii fermieri' din cadrul Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 — 2020 (PNDR 2020).

Beneficiarii direcţi ai acestei submăsuri sunt fermierii care au aplicat cel puţin un an Schema simplificată pentru micii fermieri din Pilonul I, implementată prin APIA, şi care doresc să cedeze exploataţia agricolă prin contract de arendă pe minim 20 de ani sau prin contract de vânzare — cumpărare. Aceştia sunt eligibili pentru a încasa o primă de până la 1.500 euro/an, care va fi plătită până în decembrie 2020", se arată în document. Potrivit acestuia, valoarea primei anuale ce le revine beneficiarilor sM 6.5 este mai mare cu 20% faţă de suma primită în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri. La prima anuală se vor adăuga sumele primite din arendă sau în urma vânzării exploataţiei. Totodată, prin această submăsură sunt sprijinite activ eforturile fermierilor care doresc să-şi mărească exploataţia agricolă. "Accesarea submăsurii şi succesul implementării presupune existenţa unei relaţii contractuale între doi fermieri. Astfel, deşi sunt plătiţi cei care cedează exploataţia, criteriile de selecţie au în vedere şi pe cei care preiau exploataţiile, fiind prioritizate acele transferuri de teren agricol care au ca efect, pe lângă mărirea suprafeţei exploatate, şi comasarea terenurilor agricole.

Sprijinul oferit este o oportunitate pentru dezvoltarea unor exploataţii mai puternice care să beneficieze de fonduri europene pentru investiţii. Alocarea disponibilă aferentă primei sesiuni de depunere de proiecte pentru submăsura 6.5 este de 112,33 milioane de euro", informează AFIR.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PODUL DE LA MEDGIDIA - O ALTFEL DE POARTĂ A SĂRUTULUI
scris de Lucian Cristea
În studenție, când mergeam acasă, la Constanța, ieșeam la fereastra trenului ca să văd gara Medgidia. cu mult înainte ca trenul s(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii