Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
Pst, pst, SĂ TRĂIȚI BINE !

Pst, pst, SĂ TRĂIȚI BINE !(2454)

Nu aveți, uneori, senzația că, în viața dumneavoastră, aia cenușie, se repetă anumite secvențe sau imagini, că auziți aceleași replici care v-au fraierit sau v-au plictisit în urmă cu câțiva ani? Ba, chiar mai mult de atât, nu s-a întâmplat să revedeți, în spectrul puterii, aceleași fețe buhăite și arogante, să auziți aceleași cuvântări lipsite de conținut, precum discursul lui Liviu Dragnea, ca la al XIII-lea Congres ?

Eu pățesc deseori acest lucru, dar, frecvent, punctez, din patru în patru ani, când am senzația că particip la o nouă tombolă de cartier. Ca un făcut, dau tot peste ăia votați acum 4, acum 8 ani, nemuritorii patriei! Zici că asistăm la rotirea cadrelor în călușeii din bâlciul deșertăciunilor!

Cum s-a întâmplat, deunăzi, după trecerea prin Parlament a noului guvern. Defilarea papagalilor. Alte pene, aceleași concepții, cu mici excepții, aceleași personaje sinistre, aceleași mesaje ușor stilizate după vremea de afară.

Pe o asemenea iarnă vitregă, nu mai poartă nimeni pălării. Sunt mult prea mari și îi dau de gol, precum fumul de țigară, în cazul noului premier, prins la fumat, ca un licean recalcitrant, în toaleta școlii! Întreaga poleială, introducând aici și giumbușlucurile celor care se dădeau cu fundul de pământ de fericire că au prins un post de ministru, mi-a adus aminte de momentul electoral 2009, când a ieșit învingător, la prezidențiale, Traian Băsescu.

Totul pare copiat la indigo. Aceeași scenografie ieftină. Același discurs sterp, cu multe promisiuni de-a valma și jurăminți pe bancnota de 100 de lei a țaței Elena Ceaușescu. De fapt, nimic nou sub soare. Care soare, evident, cu dinți, nu mai apare nici măcar după orarul lui Ion Iliescu!

În discursul său, Liviu Dragnea face un inventar al nemulțumirilor enunțate de-a lungul anilor, indiferent de guvernare, ca și cum le-ar fi constatat abia acum cu ochii lui de vulpe șireată! Cum o să îndrepte guvernul dumnealui nedreptățile pietrificate în cei 26 de ani de bătut apa în piuă!

Revăd scena balconului, cu damf de alcool, din 2009, cu Băsescu și Tăriceanu. Traian Băsescu bea șampanie direct din sticlă, în fața mulțimii, ca și cum ar fi fost evacuat din bufetul gării...Bea doar el și nu dă la nimeni! Lângă domnia sa, fără să aibe habar cât de mic o să înceapă să fie în fața Elenei Udrea, liderul de astăzi al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Înfuriat de bulele bolborosite de sticla de șampanie, domnul Băsescu lansează marea lozincă a ipocriziei prin care sătulul le urează flămânzilor și năpăstuiților: „SĂ TRĂIȚI BINE!”

Scena se repetă cu o oarecare aproximație. În rolul lui Băsescu joacă, fără șampanie la vedere, Liviu Dragnea, noul comandant al PSD. A lipsit, totuși foarte puțin ca Băsescu să fie din nou prezent pe scenă, dovadă că, la un moment dat, cine se aseamănă se adună...Nu a lipsit, în schimb, domnul Tăriceanu.

 „SĂ TRĂIȚI BINE!”

Acesta a fost mesajul voalat transmis de liderul PSD, care nu s-a rezumat doar la o simplă strigare demagogică, poate și de teama de a nu fi acuzat de plagiat politic! Promisiunile pe care le-a făcut în fața națiunii îl obligă. Acum, iată, dându-i flit președintelui Iohannis, domnul Dragnea are guvernul dumnealui...

Cu alte cuvinte, îi dă mâna să promită pe fondul refrenului băscian: „SĂ TRĂIȚI BINE!”

 Față de Băsescu, domnul Dragnea reactualizează această lozincă pe șoptite:

„Pst, pst, SĂ TRĂIȚI BINE!” 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CHIȚAC ȚINE CU DINȚII DE TAXA LUI MAZĂRE
scris de Lucian Cristea
Vergil Chițac trăiește printre sateliți, singura lui preocupare fiind amânarea sfârșitului lumii. Și încă ceva. După el, ca prim(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii