Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
info utile
Noua avertizare de  Cod Galben  (polei, vânt puternic și ninsoare viscolită) NU vizează Sud-Estul țării (inclusiv Dobrogea !) și Capitala

Noua avertizare de Cod Galben (polei, vânt puternic și ninsoare viscolită) NU vizează Sud-Estul țării (inclusiv Dobrogea !) și Capitala(1504)

O NOUĂ avertizare meteo, a fost emisă, astăzi, de către Administraţia Naţională de Meteorologie (A.N.M.), valabilă pentru mai multe judeţe, din Nordul, Vestul, Centrul şi Sudul ţării. : "Cod GALBEN" de POLEI, VÂNT PUTERNIC și NINSORI VISCOLITE LA MUNTE, de vineri (ora 05.00) până sămbătă (ora 12.00) !

Sud-Estul țării (inclusiv DOBROGEA !) și Capitala NU VOR FI AFECTATE !!!

(Ministrul de Interne, Carmen Dan, în ședința de Guvern, de astăzi: "Ne-am mobilizat... extrem de bine !")

 Meteorologii avertizează că vor fi PRECIPITAȚII MIXTE, ce vor cuprinde treptat Vestul, Centrul şi Nordul ţării şi vor fi asociate cu depuneri de polei, iar în Nord-Vest şi la munte cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20...25 l/mp.
Se va semnala POLEI, în prima parte a zilei de vineri - 13 ianuarie, în Banat şi Crişana, iar după-amiaza şi în Transilvania şi Nordul Moldovei.
În noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) şi în prima parte a zilei de sâmbătă (14 ianuarie) se va depune POLEI în: Oltenia, Vestul Munteniei şi, local, în Transilvania şi Moldova.
În zona de munte vor predomina NINSORILE, în general MODERATE CANTITATIV şi TEMPORAR VISCOLITE, iar începând din noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) ninsorile se vor extinde treptat şi în regiunile intracarpatice.
VÂNTUL va avea intensificări la munte, pe tot parcursul intervalului, cu rafale de 70...80 km/h.
Intensificări ale vântului, cu viteze de 55...65 km/h şi trecător peste 70 km/h, se vor semnala şi în regiunile din Vestul țării, în cursul zilei de vineri (13 ianuarie), iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) îndeosebi în Sudul Banatului.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, la începutul şedinţei de guvern de astăzi, joi - 12 ianuarie 2017, că vineri dimineaţă va fi emisă o informare de cod galben de POLEI în aproape toată ţara, mai puţin Capitala şi cele opt judeţe deja afectate de zăpezi.

"Vă informez că mâine, de la ora cinci dimineaţă, până sămbătă, la ora 12, vom intra pe Cod Galben de polei. Vor fi precipitaţii mixte, moderate cantitativ, vânt şi ninsori viscolite la munte. Vom avea acest Cod Galben în aproape toată ţara, mai puţin în cele opt judeţe greu încercate în această perioadă şi în Capitală", a spus Carmen Dan.

Ea a făcut şi o prezentare a acţiunilor desfăşurate în urma fenomenelor meteorologice din ultimele zile.
"La nivelul Ministerului Afacerilor Interne am asigurat pe toată perioada codurilor portocaliu şi galben coordonarea tuturor activităţilor pentru prevenirea şi înlăturarea efectelor meteorologice periculoase. În judeţele afectate de fenomenele meteorologice severe, situaţia se prezintă astfel: nu mai sunt persoane blocate din cauza zăpezii. Începând cu ora 13.00 nu mai există nicio autostradă sau drum naţional blocat. Se mai lucrează pe 37 de drumuri judeţene din cinci judeţe. Toate aeroporturile sunt deschise şi nu sunt curse aeriene anulate. Pe patru linii de cale ferată sunt restricţii şi 18 trenuri sunt cu întârzieri de peste 60 de minute. De asemenea, avem şi 107 trenuri anulate. Toate porturile maritime sunt deschise. Circulaţia prin punctele de trecere frontieră fluvială de la Dunăre este închisă din cauza gheţii formate. Nu sunt puncte de trecere a frontierei terestre închise", a spus ministrul de Interne.

Ministrul de Interne a mai spus că toate avariile la reţeaua de alimentare cu energie electrică au fost remediate.
"Astăzi, cursurile şcolare sunt suspendate în totalitate în Bucureşti şi 11 judeţe, iar mâine, 13 ianuarie, copii nu merg la cursuri în Capitală şi în alte nouă judeţe. A fost o perioadă extrem de dificilă, în care... ne-am mobilizat extrem de bine şi sunt sigură că o vom face şi pe viitor !", a conchis noul ministru.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii