Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
ANTICORUPȚIE - GENERALUL COLDEA A FOST PRINS FĂRĂ BILET ÎN TREN!

ANTICORUPȚIE - GENERALUL COLDEA A FOST PRINS FĂRĂ BILET ÎN TREN!(3903)

Exact în momentul în care mă pregăteam să-i dedic o odă năpârlită generalului Coldea, pe care îl cunosc doar din povestirile furnizate de domnul Ghiță, acest frate Grimm al neamului nostru, am fost îndrumat să trag pe dreapta și să mă inspir din faptele de eroism ale altor categorii sociale și profesionale...

Spre marea mea surprindere, am aflat că și domnul general a fost tras pe dreapta, pentru a fi luat la refec, în perspectiva demiterii sale din funcția pe care o ocupă în cadrul SRI !

De necrezut! Chiar așa! Nu-mi vine să cred! A înebunit lumea! Cine,Coldea, ăla care făcea dosare la toți, indiferent de naționalitate? Pus pe liber? Iată doar câteva dintre exclamațiile cu care am însoțit difuzarea acestei informații pe toate canalele de televiziune.

Cu câteva minute înainte de schimbarea de atitudine a președintelui Iohannis, care a mai încasat o castană de la oamenii săi, Coldea continua să țină România în buzunarul de lângă turul pantalonilor săi cu vipușcă!

Vă amintiți secvența din filmul Dictatorul, când Charlie Chaplin se joacă, în rolul lui Hitler, cu globul pământesc, în miniatură, ștergându-l ușor cu fesele? Recunosc că sunt o persoană cu o imaginație bogată și că, în acest context, relatările lui Sebastian Ghiță mi-au sugerat numeroase astfel de secvențe cu România în rolul principal.

Și acum, brusc, ca să nu spun și concomitent, marele strateg, farul călăuzitor al serviciilor secrete, tatăl și mama SRI, cum spune Ciutacu, este scos din joc pentru o banală factură! Nu știu ce conține factura cu pricina, cât de falsă este ea, dacă este, sau cât de compromițătoare, dar, în niciun caz, nu se compară cu acuzele extrem de grave, foarte multe la număr, aduse de Sebastian Ghiță lui Coldea, dar și doamnei Kovesi.

Ca într-o scenetă cu mulți proști, declarațiile lui Ghiță sunt tratate, prin omisiune, cu indiferență! Și chiar cu o ușoară ironie, în momentul în care șefa DNA vorbește despre cel care a dat peste cap toate binoamele și trinoamele din țară.

Până acum, au existat numeroase motive ca domnul general să-și prezinte demisia, atenție, demisia și nu să aștepte decizia, ca și motivarea, anemică a conducerii SRI.!

Cum scandalul declanșat de Ghiță a luat amploare, pentru că nimeni nu credea că cineva poate să aibă atâta marfă, s-a recurs la o diversiune, dată fiind și presiunea publică exercitată asupra acestui caz, care, într-un alt context european, ar fi fost deja finalizat cu pedepse exemplare..

.La noi, generalul Coldea este tratat ca și cum, îmbrăcat în civil, ar fi fost prins fără bilet în tren!

Credeți că poate cineva să-i smulgă lui Coldea demisia? Aiurea. Eu cred că, acum, pe partea sa, sunt persoane importante, la care nu te poți uita, care nu au nici un interes să se pună rău cu domnul general, pentru că, revenind la fabulă, știm bine de ce sunt în stare animalele încolțite. 

Sunt tentat să cred că decizia la care s-a ajuns este rezultatul unor negocieri menite să asigure spațiul necesar unei temporizări. Măsură benefică pentru Coldea, scos o vreme din lumina reflectoarelor; Kovesi, protejată până când i se hotărăște soarta, eventual, o gaură de șarpe europeană sau consulară, poate Norvegia, cimitirul elefanților noștri; președintele Iohannis, căruia i se asigură timpul necesar unei noi tentative de a drege busuiocul; SRI, se urmărește același obiectiv.

În opinia mea, nu exclud ca variantele vizate de temporizare să depindă de soarta lui Ghiță, pe care unii îl vor mort! Fără Sebastian, cândva, susținătorul cucuvelei mov, acuzele aduse împotriva celor doi binomi nu mai fac două parale!

Dovadă faptul că, acum, în bătaie de joc, lui Coldea i se pune în cârcă o biată factură plătită de Ghiță, ca și cum, repet, ar fi fost prins în tren fără bilet! Caterincă a la SRI! De altfel, generalul a mai ieșit cu fața curată dintr-o ambuscadă asemănătoare, fiind grabnic repus în funcție!

O altă dovadă că nu se dorește aflarea adevărului - ignorarea totală a fostului președinte Traian Băsescu, care ar putea vinde înregistrări compromițătoare la tarabă!  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii