Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CLAUDEL SAU ALFABETIZAREA PRIN DNA

CLAUDEL SAU ALFABETIZAREA PRIN DNA(4763)

În semn de adâncă prețuire față de conducătorul lor iubit, mai mulți cetățeni au descărcat o basculantă cu zăpadă în poarta vilei domnului Claudiu Palaz! Nu pentru că, aici, la intrarea în luxoasa sa locuință de proletar, s-ar afla vreun spațiu de depozitare pentru zăpada degajată de pe străzi, cum au crezut, inițial, și alți șoferi...Bine că nu a fost altceva, chiar dacă se spune că poartă noroc! Bine că nu au fost, de pildă, piciorușe de pod, că s-ar fi mutat digul de nord în curtea casei sale...Desigur, spre disperarea olandezilor zburători și a lui Sorin Strutinsky!

Gestul, al cărui mesaj se înțelege de la sine, fiind reacția spontană a unei stări de nemulțumire generată de agonia orașului Constanța, a fost receptat chiar și de Claudel, fire complicată...Ca atare, a sărit ca ars și s-a grăbit să se disculpe, explicându-le protestatarilor că au greșit adresa! Ca să nu se trezească rapid și cu a doua basculantă în poartă, le-a indicat transportatorilor nervoși destinația exactă pentru astfel de manifestări spontane - locuința primarului Decebal Făgădău! Nu de alta, dar, în primăvară, vom strânge gunoaiele! Așa că, la prima mână, am înțeles disperarea fostului prefect, care a început să strige: „Nu sunt eu primarul, domnule Semaca. Eu sunt Claudel!” „Nu trageți, fraților!”

Și ca să se asigure că scapă neflocăit, i-a asmuțit pe protestatari asupra primarului Făgădău, nimeni altul decât aliatul său politic! Așa de bine funcționează frăția PSD - PMP, încât, la necaz, o tulește fiecare încotro vede cu ochii, ca și cum nici nu zici că s-au cunoscut vreodată! Și, ca să-l îngroape bine pe primar, aliatul său, Claudel precizează, într-o postare, că el și-a făcut datoria cu vârf și îndesat, nu ca alții, care freacă puntea!

Ba, chiar mai mult de atât, lucrând suplimentar sau sumar, nu știu cum să zic, a făcut și treaba prefectului Nicolaescu!

Care treabă? Aia mică sau aia mare?

Și, dacă tot veni vorba de Palaz și Nicolaescu, de ce suntem noi, contribuabilii, obligați ca, pe banii noștri, să asistăm la un nesfârșit circ al orgoliilor de doi lei, pentru că nici unul nu este mai breaz decât celălalt! Când toată lumea era implicată în activitățile de deszăpezire, prefectul și fostul prefect, sfidând gerul de afară, își trăgeau reciproc la gioale, că de asta ne ardea nouă!

În loc să împărtășească din experiența sa acumulată în situații de criză, Claudiu Palaz s-a dedicat, ca și cum ar fi fost prioritatea zilei, unei campanii personale de alfabetizare. Bună și asta, nu spun, dar nu acum, când e potopul pe noi!

Destul de insinuant, după cum îl cunoaștem, din proprie inițiativă, a scris cu mânuța lui, aia decapotabilă, demisia prefectului Nicolaescu, urmând ca acesta doar să o semneze!

În logica alfabetizării la bucată, era firesc ca domnul Palaz să nu absenteze de la ora de dictare și să-și scrie și dumnealui demisia din fruntea Consiliului Județean, la paritate... Sigur, Claudiu Palaz îl aștepta de multă vreme la cotitură pe dușmanul său de moarte, reușind, dacă asta a urmărit, să-l umilească pe Nicolaescu, și el răzbunător din fire.

Practic, după ce au schimbat funcțiile între ei, nu știu ce mai au de împărțit! Când unul prefect, când celălalt subprefect și invers, domnii în cauză au fost preocupați mai mult de ura reciprocă ce îi călăuzește peste tot, fiecare fiind pregătit să-l facă pe celălalt! Bun, să-și scoată ochii, să-și scrie reciproc demisiile, să se dea în gât la DNA, pentru a face dovada simțului lor civic ieșit din comun, dar nu pe spatele instituțiilor statului pe care le reprezintă!

Și așa funcționează ca vai de mama lor! Să se alfabetizeze reciproc, nu au decât, dar, dacă s-a ajuns în acest punct major al lipsei de respect față de cetățeni, să ne lase! Eu cunosc acest conflict de la debutul său în ziarul pe care îl conduceam la vremea respectivă. De atunci, au trecut ani buni și dumnealor continuă să se șicaneze!

Revin la basculantele cu zăpadă. În toată această nouă poveste din viața romanțată a lui Claudel, există și un moment vesel. Protestatarii nu au greșit adresa, făcând trimitere la greaua moștenire lăsată în urma sa de Claudiu Palaz, ca prefect!

Din când în când, domnia sa iese cu câte o inițiativă din anonimat, pentru că este destul de plictisitor să ții cârma unui partid în interiorul căruia nu se întâmplă nimic. Și, dacă se întâmplă, totuși, ceva, vine Traian Băsescu și ia caimacul!

Cât timp a ocupat funcții de adjunct în administrația județeană, inclusiv postul de subprefect la Constanța, Claudel a stat în umbra șefilor săi și a jucat pasiv rolul ingrat al independentului apolitic, inclusiv în tandem cu liberalii, pe care acum îi înjură cu chiuituri!

În materie de afirmare plenară, Claudel a prins cea mai proastă perioadă din existența sa ca politician!

Adevărul este că, după alegerile parlamentare, unde rezultatele obținute de PMP nu au fost pe măsura ambițiilor de premier ale domnului Băsescu, mister Claudel a intrat în vârtejul banalului cotidian în care nici dracul nu mai întreabă de tine...Uneori, se așterne peste tot o liniște mormântală, încât, la un moment dat, simți nevoia să spargi o cană, în speranța că opinia publică va afla că a făcut plici din cauza ta...

După ce Dorel Onaca era să-i taie craca, scufundându-se, la alegeri, după modelul unui alt Dorel, domnul Palaz s-a dedicat acțiunilor și activităților care îl au ca țintă pe Nicolaescu!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii