Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Guvernul României introduce o nouă taxă de mediu în valoare de 80 lei/ tona de deşeu nepericulos

Guvernul României introduce o nouă taxă de mediu în valoare de 80 lei/ tona de deşeu nepericulos(1563)

 COMUNICAT DE PRESĂ


Începând cu data de 01.01.2017, compania Polaris M Holding anunţa că este obligată să majoreze tariful serviciului de salubrizare la toate punctele de lucru deoarece a intrat în vigoare legea nr. 384/2013 care instituie taxa de mediu în valoare de 80 de ron, aplicată pe tonă de deşeu inert şi nepericulos depozitată la depozitul de deşeuri nepericuloase.


Achitarea taxei de mediu este o obligaţie legală, aplicată la nivel naţional tuturor cetăţenilor, agenţilor economici şi instituţiilor publice prin intermediul operatorilor de salubrizare. Procedura de aplicare a noii taxe este următoare: taxa de mediu va fi inclusă în tariful de salubrizare, operatorul de salubrizare colectează taxa, plăteşte operatorul depozitului de deşeuri nepericuloase (taxa de depozitare plus taxa de mediu), pentru că în final, depozitarul să vireze integral taxa de mediu Administraţiei Fondului de Mediu.

Introducerea taxei de mediu are drept consecinţă majorarea tarifului de salubrizare fără ca Polaris să obţină beneficii financiare în urma aplicării acestei taxe.

Polaris anunţa toţi cetăţenii că singura calitate pe care-o deţine în cadrul acestui demers este de simplu intermediar în încasarea unei taxe fiscale. Obiectivul final al aplicării taxei îl reprezintă virarea acesteia la Administraţia Fondului de Mediu, prin intermediul căreia se reîntoarce, astfel, la Guvern, la iniţiatorul taxei.

De asemenea, compania Polaris asigura toţi cetăţenii de transparenţa cu care se va aplica noul tarif de salubrizare şi îşi pune, în continuare, serviciile la dispoziţia cetăţenilor.

 

DIRECTOR GENERAL,

Adrian Picoiu

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

HORICĂ CORIGENTUL - ADEVĂRATA FAȚĂ A LUI CATTANI
scris de Lucian Cristea
15.09.2021   Horia Constantinescu în original. I-au tras unii scara de sub picioare și el, gata, deja se smiorcăie, dă vina pe(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii