Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CA ȘI FUGA, PENSIONAREA-I SĂNĂTOASĂ ȘI BĂNOASĂ!

CA ȘI FUGA, PENSIONAREA-I SĂNĂTOASĂ ȘI BĂNOASĂ!(3089)

Am avut dreptate. Ca și doamna Kovesi, generalul Coldea este o nucă greu de spart. Dai cu ciocanul și nu ia foc! Dacă nu cunoști modul de întrebuințare, îți prinzi urechile în ea! Și, vorba aia, au încercat să o deschidă spărgătorii de nuci din baletul sovietic cu același nume, care, la nevoie, evoluează și pe gheață! Și ăștia au scule, nu glumă!

A încercat și președintele nostru drag. La început, jucându-se cu ea de-a dura, a confundat nuca veselă cu o mingiucă, dar, la generalul Coldea, regulile sunt clare. Nu merge să o dai de-a dura cu el! Sigur, pe praful ăsta de imagine, i-ar fi picat bine președintelui Iohannis puțină carne de tun. Cât pentru o demitere cu sânge rece a generalului Coldea, dacă ar fi fost posibil, direct, chiar în fața națiunii!

Una este să semnezi, la un asemenea nivel, un decret de demitere a unui important cadru din SRI, ca să arăți că ai sânge în instalație, și alta e să aprobi pe mutește, adică fără comentarii, un document de ieșire la pensie!

Alo! Păi, ce a ajuns Palatul Cotroceni? Casa de pensii a celor care intră cu oiștea în gard? Spălătoria „Nufărul” pe nou? Un centru național pentru dres busuiocul?

La ce nervi avea neamțul, credeam că iese afară cu epoleții lui Coldea în dinți. Praf îl face! Aiurea. Drept dovadă, fie și pentru simplul deranj făcut în SRI pe tema concediilor în țările calde plătite de Ghiță, în loc să-l pedepsească exemplar, președintele Iohannis îl tratează cu duhul blândeții! În loc să-l demită fără drept de apel, pentru că, în această chestiune, ce era de demonstrat s-a demonstrat, domnul Iohannis îl invită la Palatul Cotroceni, ca la o șuetă cu explicații și tânguieli gen „Domn președinte, să ne ierți că am fost beți!”

Când ne așteptam cu toții să dea de pământ cu adjunctul SRI, domnia sa a acceptat, printr-un gest a lehamite, compromisul ca Florin Coldea să fie scos la pensie! Culmea, chiar pe ușa din față! Adică, precizez, cu fursecuri și șampanie! Aia rămasă de la 1 Decembrie! Eventual, chiar cu lăutari specializați în șlagăre portuare, la Chilia, ca să fie pe placul doamnei Kovesi! 

Mă tem că domnul președinte a simțit nevoia să se și explice în fața domnului general, dar, cum scandalul iscat de Sebastian Ghiță a luat amploare, nu a mai avut încotro...A lăsat-o mai moale și a acceptat varianta pensionării pe ochi frumoși în locul destituirii exemplare!

Drept să spun, mă așteptam la o reacție din partea domniei sale, ca președinte, ca primul om în stat, șeful CSAT etc., fiind vorba de o criză fără precedent, cu urmări, în scurt timp, pe măsura gravității sale...În locul unor explicații mormăite, ca și cum cineva i-ar fi întrerupt brusc stagiul de hibernare, preferam un discurs tăios și mustind de mânie proletară.

Din păcate, din motive pe care nu le cunosc oficial, dar intuiesc despre ce ar fi vorba, președintele a ratat șansa istorică de a se reabilita în fața opiniei publice și, de ce nu, de a se relansa în cursa pentru cel de-al doilea mandat prezidențial. Mă înspăimântă gândul că am putea avea la cârma țării un conducător timorat din diverse cauze și care, firesc, într-o astfel de situație, nu s-ar putea impune în fața celorlalți și, în consecință, nu ar putea conduce țara, ci, dimpotrivă, ar fi condus!

S-a spus că cei doi au negociat! După ce conducerea SRI a avut grijă să nu-l scape din brațe pe generalul Coldea, nu mă mai mir că domnia sa și-a negociat liniștit pensionarea, eveniment care ar trebui trecut în Calendarul UNESCO! Mai ales că domnul Coldea a avertizat că, la momentul oportun, va face și dumnealui dezvăluiri senzaționale, reușind să-i pună pe unii pe gânduri. În aceste condiții, cu siguranță, vom mai auzi și de alte pensionări spectaculoase, poate chiar demisii!

Parafrazând un vechi proverb, la un moment dat, ca și fuga, pensionarea e sănătoasă! S-ar putea ca domnul Băsescu Traian, care se comportă ca o pisică ce sare tot timpul în fața mașinilor, să regrete că nu s-a pensionat la momentul potrivit...

În ceea ce îl privește pe domnul președinte Iohannis, acesta a pierdut lamentabil meciul decisiv cu serviciile secrete. Să ne amintim de maniera scandaloasă în care și-a prezentat MRU, spaima vacilor Kobe, demisia, refuzând să se prezinte la Cotroceni! Jucând rolul bolnavului închipuit, MRU l-a sfidat pe față pe Iohannis, cu care de multă vreme se afla la cuțite.

E posibil ca unora din aceste structuri să le datoreze victoria obținută la alegerile prezidențiale...

Sau poate că vaca numită Kobe a turbat!

 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii