Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DE LA BERBECUȚUL HAYSSAM LA PASĂREA GHIȚĂ

DE LA BERBECUȚUL HAYSSAM LA PASĂREA GHIȚĂ(2941)


Se spune că unii ardeleni reacționează târziu la bancuri, dar că, după o anumită perioadă de elaborare, de regulă, câteva zile, dacă poanta este bună cu adevărat, izbucnesc în hohote de râs!

De regulă, reacționează astfel: „Băi, ce poantă a zis ăla acum șapte zile!” După care, chiar dacă cei din jurul lor nu au habar de context, se tăvălesc pe jos, amuzându-se copios...

Așa și cu președintele Iohannis. După o lună de zile de dezvăluiri de-a dreptul delirante, care au adus țara în pragul nebuniei, s-a trezit și domnia sa strigând: „Băi, Ghiță, unde ești?”

Pesemne i-a căzut bicicleta peste picior! Uneori, un astfel de impact cu sonerie stimulează memoria unora dintre noi...
„Unde-i Ghiță, l-a înghițit pământul în loc să-l înghită duba!?” 

După o lună de zile de circ mediatic la cel mai înalt nivel posibil, președintele se manifestă ca și cum ar fi fost trezit brusc dintr-o lungă hibernare! Ca și cum s-ar fi întors după o lungă vizită de lucru efectuată pe planeta Marte!
Ghiță, oriunde te-ai afla, Iohannis se interesează de soarta ta! Brusc, peste noapte, conținutul casetelor prezentate de RTV nu mai prezintă interes pentru opinia publică! 

Eu unul asta înțeleg din atitudinea președintelui, care se dovedește a fi un fan neobosit al referendumurilor cu orice preț. 

După o lună moartă în privința lui Ghiță, a reînceput jocul stupid al pasării răspunderii de la un factor la altul, măgăreața căzând pe capul Poliției, pe sub nasul căreia se presupune că s-a strecurat cel care a dinamitat România.

Dacă cel mai faimos terorist al României a fugit travestit în berbecuț, îmi imaginez că nici lui Ghiță nu i-au lipsit imaginația și sprijinul logistic necesar. 

Dacă este vorba de răspundere, nu cred că o să se miște ceva. Prea multe comisii parlamentare de anchetă într-un spațiu atât de mic! Prea multe și ineficiente! 

Cine mai este și Ghiță ăsta? Alt agent 007 ? Chiar nu poate fi găsit? Aiurea. Se plimbă printre noi, montează casete, ba, mai mult de atât, le face și promo! Ca la balamuc. 

Domnul președinte face pe durul și cere, chipurile, pedepsirea celor care l-au scăpat din brațe pe domnul Ghiță.

Mă tem că ne aflăm în fața unui nou exemplu care ilustrează pierderea de timp. Sigur, după ce generalul Coldea i-a luat fața cu pensionarea, i-ar fi stat bine, ca imagine, să-l tragă de urechi pe Sebastian Ghiță.

Desigur, nu pentru povestea cu cucuvelele doamnei Kovesi, ci pentru dosarele sale penale.

Eu unul cred că Ghiță a devenit deja o pasăre rară. Cel puțin, pe teritoriul României.

Cei care au declanșat acest război, o forță, desigur, mai au nevoie de Sebastian Ghiță. Se înțelege că viu.

Credeți că este simplu, după tot deranjul produs de dezvăluirile făcute în spațiul public! ?
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii