Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
ȘOAPTE ÎN BEZNĂ.  DUPĂ PIPĂIT, E VICELE BABU...

ȘOAPTE ÎN BEZNĂ. DUPĂ PIPĂIT, E VICELE BABU...(4126)

Dacă ar fi să mă iau după bezna din Constanța, precizez, din cartierele fără nici un licurici, aș fi tentat să cred că domnul viceprimar Babu este un nostalgic al perioadei istorice în care un alt Babu, dar tovarăș, nu domn, ne lua lumina fix la ora 12 noaptea!

A fost o perioadă de adânci prefaceri revoluționare, care a contribuit decisiv la dezvoltarea principalelor noastre simțuri, reflexe, aptitudini și lilieci cu capul în jos. În mod deosebit, pipăitul, ceea ce ne ajută foarte mult și acum, în capitalism, când căutăm Luminița de la capătul tunelului... Măiestria noastră, în materie de pipăit, este dovedită, practic, de intensitatea oftatului slobozit de Luminița, la capătul tunelului, ceva în genul ungurescului “Iooooooiii”...

În acest context oarecum erotic, dar tovărășesc, am învățat să mergem noaptea pe bâjbâite și să ne salutăm pe pipăite. La adăpostul întunericului, care îi favorizează pe infractori, îmi trec prin minte promisiunile deocheate ale primarului Decebal Făgădău, care, practic, după cum constat de ceva vreme, ne lua peste picior...

Constanța, “Orașul luminilor!'  Constanța ,“Oraș european!”

Aiurea. Ca și vicele Babu, domnul Făgădău ne confundă cu zațul din stațiunile europene pe unde a bântuit în căutarea unui loc călduț, știind că iarna lor nu seamănă cu iarna noastră. Garantat sută la sută.

Primarul Făgădău a învățat de la mentorul său toate tertipurile de sezon.

A învățat, de pildă, ca, în caz de vreme rea, cu furtună și ninsori abundente, să stingă lumina și, ca la bal mascat, să-și pună coada pe spinare. Uneori, forțat de împrejurări, Decebal Făgădău preferă anonimatul.

Dar, ghinion, tocmai atunci se întâmplă câte ceva nașpa! Ca, acum, când o parte a orașului suferă în beznă...

Consilierul independent, Andrei Popescu a preluat sesizările de la cetățeni, devenindu-i din nou antipatic primarului Făgădău, care se visează pasăre migratoare gata de decolare cu o destinație necunoscută în mediul țărilor calde, cum, de altfel, am mai consemnat.

Se adeverește prin prezenta că lui Decebal îi place să fie primar doar pe perioada sezonului estival...

Ce-i drept, criza iluminatului stradal a fost pusă în cârca viceprimarului Babu, aflat, ca unul care se respectă, și dumnealui, într-o prelungită relaxare. E posibil ca domnia sa să nu se fi trezit din euforia generată de numirea în funcția de viceprimar al municipiului Constanța!  Sper că nu pe sarcinile pe care le-a avut Gabi Stan, hingheri, frunză la câini etc. 

Dacă dumnealui este șeful cu lumina de pe străzi, atunci, un lucru este cert: a căzut pe bec!

Pe fondul nemulțumirilor exprimate de cetățeni, căzătura pe bec s-ar putea să-i fie fatală, din punct de vedere administrativ, că tot vrea dumnealui să-și prelungească la infinit cariera de viceprimar...

Cum, însă, despre domnul Babu se spune că este un băiat descurcăreț, în toate cele ce sunt, e posibil ca, la ora la care scriu aceste rânduri, orașul să fie luminat ca ziua...

Chiar dacă nu ne avantajează prea mult, cunoscut fiind faptul că, în această perioadă, ziua este scurtă!
 

Comentarii

florin
25-01-2017
Ca sa nu mai zic de mormanele de zapada care inca se regasesc la unele intersectii din oras, oare cand are de gand sa demonteze luminile momntate pentru Craciun din oras?

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii