Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
Baladă pentru Adelina de la Sala Sporturilor

Baladă pentru Adelina de la Sala Sporturilor(3136)

De câte ori aud că Bănică, Brenciu, Loredana, Delia, Andra (mai puţin Fuego) urmează să concerteze în Constanţa am o stare confuză, să mă bucur sau nu? Mă încumet să mă bucur şi să caut repede bilete, dar cu un ochi plâng când îmi amintesc de situaţia săracă prin care trecem, lipsa unei săli polivalente demne de populaţia şi pretenţiile oraşului nostru!

Rareori se abat de la oraşele favorite (Bucureşti sau Cluj) pentru manifestări culturale unii artişti internaţionali, dar iată că foarte curând Richard Clayderman va dărui doamnelor şi nu numai, un început de martie spectaculos. Cel mai ,,vândut” pianist contemporan, un instrumentist desăvârşit, un nume grandios va fi primit de către public cu braţele deschise, dar de administraţia locală cu privirea în pământ, sau cel puţin aşa ar trebui !!!

Printre 2 ,,miuţe” de la cupa locală şi câteva meciuri de handbal, a trebuit să îi găsească loc şi artistului să ,,facă o cântare” la Sala Sporturilor. Câţiva ,,Dorei” vor coborâ din tribună după ce au apostrofat zdravăn câţiva amatori ai futsalului şi se vor mobiliza cum se cuvine pentru această vizită: nişte proiectoare de ,,majorat”, boxele de la ,,căminul cultural” şi o mochetă ponosită! Nimic mai fals, sunt ferm convins că dispune de o echipă de profesionişti care vor pregăti sala cum se cuvine şi se vor prezenta la nivelul aşteptărilor, dar acustica tot nu va fi de acurateţea pe care o merită. Această sală este eronat folosită pentru astfel de evenimente!

La fiecare 4 ani am fost păcăliţi că vom primi ce merităm, că vom avea ce este firesc în mileniul al III-lea şi ne vom alinia standardelor europene… minciuni!

Consider că am habar de muzică, dar mai ales de sport… În 2002 m-a dus tata la Sala Sporturilor, la România – Austria la tenis, Cupa Davis. A fost de vis şi ţinând cont că Andrei Pavel, George Cosac, Horia Tecău, Ştefan Paloşi sunt constănţeni, nu supăra pe nimeni dacă îşi jucau meciurile acasă. Dar ce să cauţi într-o sala îmbâcsită, învechită, depăşită? Deseori văd în filme universităţi străine cu săli de sport şi săli de spectacole mai încăpătoare şi mai moderne decât cea de care dispune Constanţa noastră…trist, foarte trist!

Felicit artistul că va poposi la malul Mării Negre în martie, încurajez publicul să profite de oportunitate şi să participe la spectacol, accept orice scuză a organizatorilor pentru eventualele neplăceri, dar cer hotărât o sală adevărată pentru concetăţeni.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CHIȚAC ȚINE CU DINȚII DE TAXA LUI MAZĂRE
scris de Lucian Cristea
Vergil Chițac trăiește printre sateliți, singura lui preocupare fiind amânarea sfârșitului lumii. Și încă ceva. După el, ca(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii