Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
RĂZBOIUL NURORILOR CU MAFIA

RĂZBOIUL NURORILOR CU MAFIA(3002)

Nu cu mult timp în urmă, nora lui Virgil Măgureanu relata, la un post privat de televiziune, întâmplări și fapte de-a dreptul incredibile petrecute în anturajul din care făcea parte.

Era o ilustrare cum nu se poate mai veridică a ceea ce a spus Traian Băsescu: “România, stat mafiot!” Știe domnia sa ce știe, că doar nu a stat degeaba 10 ani în fruntea țării! Personajele din relatările televizate erau reale și nu erau desprinse din scenariul unui film italian cu mafioți...

Trebuie să recunosc că m-a impresionat până la lacrimi curajul nurorii domnului Măgureanu... O femeie tânără, blondă și destul de firavă, mânată de anumite resentimente față de fostul ei soț, ieșise la înaintare, cum se zice, hotărâtă să dea în vileag ceea ce se petrecea în gruparea din care face parte și fostul șef al SRI...O femeie care a ales să se lupte de una singură cu mafia, pornind, în aparență, de la un conflict de familie.

Gestul părea a fi unic, pentru că, la vremea respectivă, nu intrase în scenă Sebastian Ghiță...

Rețin că, la un moment dat, domnia sa ne-a povestit cum se discuta, în timpul unui prânz de duminică, despre maniera în care a fost executat Marta, omul lui Blejnar și al altor infractori din gruparea celor cu gulere albe!

M-a frapat nonșalanța cu care niște oameni din lumea bună relatau despre dispariția misterioasă a unuia dintre ei, gustând din aperitive, ca și cum ar fi fost vorba de un fapt divers! Ca să nu mai spun că, la un alt moment dat, musafirii au intrat și în detalii tehnice, făcându-se precizarea că Marta a fost ucis la comandă și zidit în subsolul unui bloc!  România “ stat mafiot”.

Metoda nu este nouă la noi. Se spune că pe fundul Canalului Dunăre-Marea Neagră s-ar afla numeroase astfel de “monumente”!  În ciuda pericolelor la care se expune, nora lui Măgureanu nu a abandonat lupta cu sistemul!

Tot cu sistemul, dar într-o manieră mult mai dură, se luptă și nora lui Dan Adamescu, o femeie puternică și curajoasă, demnă de a întruchipa o eroină de roman.

Se știe că moartea omului de afaceri Dan Adamescu, unul dintre cei mai puternici afaceriști ai României, a stârnit numeroase controverse. Cu un curaj pe care nu-l au mulți dintre noi, nora lui Adamescu a arătat opiniei publice fața hâdă a sistemului, afirmând că socrul ei a fost realmente torturat în penitenciar și că, în final, după principiul picăturii chinezești, a fost ajutat să moară! În primul rând, prin refuzul sistematic de a se ține cont de starea sănătății lui, una mai mult decât dezastruoasă, și refuzul mai mult decât cinic de a i se permite să primească medicamentele necesare, situație care i-a grăbit sfârșitul!

Dacă un om ca Dan Adamescu, mă refer, în primul rând, la notorietatea sa, a fost lăsat să moară, cu bună știință, ca un câine, pe motiv că a refuzat să colaboreze cu procurorii împotriva Elenei Udrea și a lui Traian Băsescu, atunci, ce șanse de supraviețuire are un oarecare picat într-o astfel de plasă?

Răspuns. Nici o șansă!

Dezvăluirile făcute de nora lui Adamescu sunt de-a dreptul cutremurătoare, pentru că ele nu se referă la un caz singular și particular, ci la un fenomen scăpat de sub control! Deși a fost sfătuită să-și țină gura, fiind amenințată de nenumărate ori, nora lui Adamescu nu dă semne că ar fi dispusă să tacă! Nici măcar, acum, după ce a scăpat din strânsoarea unor gealați care au vrut să o răpească!

Dacă s-a ajuns până aici, vă dați seama cât de mult este incomodat sistemul de înverșunarea cu care această femeie, mamă a trei copii, luptă pentru aflarea adevărului!

Peste moartea lui Dan Adamescu nu trebuie să se aștearnă prea repede tăcerea și uitarea...

Nora domniei sale se află la un capăt al tunelului, de unde, deocamdată, nu se vede nici o luminiță...Cu siguranță, însă, la celălalt capăt al tunelului, se găsesc ucigașii lui Dan Adamescu, care sunt convinși că au comis o crimă perfectă...Prima tentativă a eșuat în ziua în care, în penitenciar fiind, a fost lăsat singur la toaletă, unde a și căzut, pentru că nu se putea ține pe picioare!

Ca prin minune, Dan Adamescu a supraviețuit și altor situații de acest gen, dar, la comandă, moartea plecase deja pe urmele lui, după cum mărturisește curajoasa sa noră..

Atenție, noră, nu fiică!

Sunt sigur că va merge până la capăt, pentru a afla cine din sistem l-a ucis pe Dan Adamescu...

Și pentru ca nimeni, dacă ajunge în pușcărie, să nu mai treacă printr-un asemenea coșmar...
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FLOTA PRIMARULUI-AMIRAL CHIȚAC PUNE TUNURILE PE MIO CAFFE!
scris de Lucian Cristea
TORA! TORA! TORA! Tradus din limba japoneză în limba română, în concepție proprie, înseamnă: “Pe ei, pe ei, mama lor de cafegii!(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii