Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
REFERENDUM.  MĂNÂNCI CALULE, OVĂZ ?

REFERENDUM. MĂNÂNCI CALULE, OVĂZ ?(2311)

După ce a terminat, sub presiunea lui Sebastian Ghiță, stocul personal de întrebări existențiale gen: “A fi sau a nu fi implicat ”, președintele Iohannis încearcă din nou, cu ajutorul lui Hamlet cel posac, să revină în centrul atenției!

Dată fiind criza de imagine pe care o traversează de ceva vreme, a simțit nevoia să se bage singur în seamă! Cum palmaresul său personal nu cuprinde prea multe fapte de vitejie, a recurs la o șmecherie ieftină. A propus organizarea unui referendum!

Pen' ce, că doar stecluța cu vitriol e la locul ei! Ca să fie, după regula cea mai simplă, un referendum util și nu o pierdere de vreme și de bani, e musai ca inițiatorii să pună o întrebare opiniei publice.

Desigur, nu o întrebare încuietoare, ca la concursurile gen “Cine știe și nu bâjbâie, câștigă!”, ci una care să justifice un asemenea deranj... Întrebat de întrebare, ca să zic așa, președintele a răspuns că se... elaborează! Noroc cu sursele noastre de la Cotroceni, care nu dorm, dar nici nu se predau... Datorită lor, am aflat că întrebarea de bază păstrează filonul tradițional :

“Mănânci calule,  ovăz?”

Deși răspunsul este cunoscut, fiind același din generație în generație, adică pozitiv, calul este împins la înaintare ori de câte ori este nevoie, pentru temporizare, de un referendum menit să ne abată atenția de la marile scandaluri naționale!

În situații de acest gen, calul este scos la înaintare pe post de țap ispășitor. Când nechează, când behăie! În funcție de priorități. Sigur, întrebarea cu ovăzul poate fi adaptată, în funcție de necesități, și la lupta împotriva corupției.

"Mănânci calule,  ovăz?

Pe alocuri, întrebarea este oarecum insinuantă și aruncă asupra calului un voal de neîncredere privind conduita sa morală...Poate fi corupt cu o mână de ovăz?

Ca să răspundem la această întrebare, e musai să organizăm un referendum. Desigur, cu sprijinul conducerii de partid și de stat a PSD, căreia îi tremură izmenele pe genunchi când se discută despre posibilitatea ca președintele Iohannis să fie suspendat pe motiv de miting neautorizat!

Că tot veni vorba, prezent la Strasbourg și la sediul CEDO, președintele nostru a fost scos de mai multe ori la tablă ca să explice cum stăm cu democrația în România...

Cu toată vechimea acumulată la tablă, în calitate de cadru didactic, domnul Iohannis a fost pe lângă subiect, mai ales atunci când a afirmat că nu l-a cunoscut niciodată pe omul de afaceri Dan Adamescu!

Ca imagine prezidențială, avem două exemple. Iohannis, un președinte bâlbâindu-se la tabla neagră a U.E., vădit incomodat că i se dă extemporal după extemporal!  Traian Băsescu, fostul, pe care nimeni nu-l băga în seamă în pauzele dintre ședințele U.E.!

“Mănânci calule,  ovăz?

Cu prilejul deplasării președintelui nostru la Strasbourg, am mai constatat un lucru. În chestiunea arzătoare a grațierii, la CEDO, a întors-o ca la Strasbourg...

Evident, după ce președintele CEDO a recomandat grațierile!!

Așa am ajuns de la Hopa-Mitică la Hopa-Iohannis.

GHINION.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

BARIERA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE...
scris de Lucian Cristea
Din punct de vedere beletristic, suntem mult mai norocoși. Ne putem inspira din viața aventuroasă a barierelor, subiecte remarcabile, du(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii