Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
BLESTEMUL LUI GHIȚĂ

BLESTEMUL LUI GHIȚĂ(3557)

Cu siguranță, bine pitit în gaura sa de șarpe, cu pereții capitonați și încălzire la subsol, Sebastian Ghiță nu e prea încântat de scăderea drastică a popularității sale. Din stindard al luptei împotriva corupției, cum era receptat de opinia publică, a devenit un subiect banal. Cum s-ar spune, s-a stins mult prea devreme!

Evenimentele nefericite care s-au abătut asupra noastră au făcut din Ghiță un personaj oarecare, pe alocuri, pentru unii, chiar enervant. Și asta, atenție, în ciuda faptului că susținătorii săi au anunțat noi dezvăluiri senzaționale, zic ei, care vor cutremura scena politică, Justiția și alte câteva domenii de activitate!

Acum, fie vorba între noi, cutremur mai mare decât cel produs de mișcările de protest din ultimele zile nici că se există! Așa se face că, prin natura lucrurilor, Sebastian Ghiță a fost redus la tăcere. Fie de teama de a nu tensiona și mai mult atmosfera, fie că fostul deputat nu mai are muniție. El sau difuzorii săi, dacă este adevărat că ar fi avut soarta lui Marta...

Chiar dacă Ghiță nu se mai află în centrul atenției, ca vârf de lance în lupta împotriva corupției, unii au încercat să profite de trecerea acestuia în plan secundar. Printr-o campanie de propagandă bine dirijată, Sebastian Ghiță este discreditat după metoda consacrată a picăturii chinezești, fiind tratat de fosta sa amică, doamna Kovesi, ca un inculpat indisciplinat. Ghiță, însă, nu stă nici el cu mâinile în sân. Se răzbună.

În paralel, se încearcă intimidarea celor care au difuzat casetele ce conțin marile dezvăluiri. Atinși de blestemul lui Ghiță, nu mai puțin de 40 de gazetari și tehnicieni de la RTV au fost chemați să dea cu subsemnatul!

Episodul cu pricina are mai multe semnificații. El demonstrează clar că, dacă superi sistemul, poți fi săltat oricând, fără prea multe comentarii! Din păcate, mai demonstrează ceva. Reacția ca și nulă a colegilor de breaslă, care au tratat, cu o indiferență greu de explicat, tentativa de timorare a jurnaliștilor de la RTV!

După ce, mai bine de o lună de zile, nimeni nu a mișcat un deget în cazul deschis de Ghiță, brusc, în plină revoltă stradală, pe unii anchetatori i-a lovit hărnicia! O mișcare dibace menită să atragă antipatia protestatarilor asupra ziariștilor de la RTV!

“Luați mâinile de pe DNA!” Așa sună, cu Ghiță în gând, strigătul de luptă care l-a trezit dintr-o lungă hibernare pe președintele Iohannis. Remarc buna sa creștere și maniera elegantă în care s-a adresat cu formula “Luați mâinile” și nu “Jos labele”, cum poate ar fi procedat alți conducători de partid și de stat.

Personal, și nu îmi este teamă să fac cunoscut punctul meu de vedere, chiar dacă cei mai mulți dintre gazetari sunt amenințați cu pușcăria, personal, repet, cred că pe președinte îl doare exact în pix de soarta celor care protestează în stradă!

Umflându-se în pene ca o cloșcă de rasă, Iohannis s-a grăbit să ia sub aripa sa DNA și SRI, instituții pe care le apără cu pieptu-i de aramă! Nu m-ar mira ca, în toiul noii revoluții, din motive de necesitate, care ar putea fi invocate de domnul președinte, să asistăm la reactivarea generalului Coldea în SRI, instituție care, în mod surprinzător, de când cu mișcările de protest, a dat de câteva ori cu oiștea-n gard.

Reamintesc că, după declanșarea scandalului generat de dezvăluirile lui Sebastian Ghiță, când s-a pus în discuție posibilitatea ca generalul Coldea să fie destituit, domnul președinte a tratat cazul cu duhul blândeții, propunând pensionarea!

Să fie doar o întâmplare că, în timp ce generalul Coldea et comp. nu sunt deranjați pe subiectele propuse de Ghiță, continuă audierea ziariștilor!

Întrebată dacă ar putea fi audiată în povestea cucuvelelor, doamna Kovesi a răspuns prompt: “EXCLUS”.

Deocamdată, măgăreața a căzut pe umerii altora... 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii