Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DOREL ONACA - SCUFUNDAT DE PIRAȚII DIN POLITICĂ

DOREL ONACA - SCUFUNDAT DE PIRAȚII DIN POLITICĂ(3323)

Prin prisma promisiunilor făcute în campania electorală, sub genericul “Cine minte mai frumos?”, avem suficiente motive să regretăm că Dorel Onaca nu a prins un loc printre parlamentarii constănțeni.

Pe mâna domniei sale, ne-am fi refăcut, în primul rând, flota comercială, iar șantierele navale din țară ar fi scos vapoare de mare tonaj pe bandă rulantă. Precum dopurile din plută. În materie de flotă, ne-am fi trezit, desigur, cu raiul pe pământ! Așa spunea domnia sa în campania electorală!

Și cum să nu-l crezi, când Onaca nu este un politician oarecare. Cel puțin, prin poziția pe care o are față de Traian Băsescu. De câțiva ani buni, îi asigură președintelui, la propriu și la figurat, spatele cu spatele lui lat, fiind un băiat bun la toate...

Așa de sigur părea a fi pe discursul său, încât, în naivitatea mea, am fost convins că Băsescu i-a arătat locul unde a pitit flota! Altfel, când să mai reîntregim ceea ce s-a dus pe apa sâmbetei?

Surprinzător, în ciuda acestor promisiuni concrete și tentante, constănțenii au mizat pe Turcescu, celălalt candidat al PMP, dovadă că nu au mai fost dispuși să creadă în poveștile lui cu scufundaci, scufundători și vapori, la mișto, pe Canalul Dunăre-Marea Neagră.

Dacă are soluții pentru ceea ce spunea că poate face, să i le transfere lui Turcescu, membru și dumnealui al PMP, dar fără nici o legătură cu Constanța. Desigur, cu excepția relației sale de prietenie cu Băsescu.

În opinia mea, cariera politică a domnului Onaca se încheie aici. Dacă nu cumva a ieșit de pe traiectorie și din postura privilegiată de colaborator acoperit cu spatele al domnului Băsescu, pentru că nu l-a mai văzut nimeni după alegeri...

Lui Dorel Onaca îi stătea foarte bine în postura de scafandru, dovedind, prin înaltul său profesionalism, că este făcut pentru o asemenea meserie. Să recunoaștem, unică în felul ei, pentru că nu poate oricine să facă scufundări la mare adâncime, precum și alte operațiuni sub apă. A fost o perioadă în care Onaca a salvat mai multe echipaje de navigatori abandonate de statul român în cele mai îndepărtate și periculoase locuri din lume. Au fost episoade mai mult decât dramatice, când, pentru recuperarea marinarilor români din mâinile unor pirați, a fost nevoit să înființeze veritabile comandouri!

Dorel Onaca i-a învins pe pirații mărilor și oceanelor lumii, dar, din păcate, a pierdut disputa sa cu pirații din politică!

Chiar dacă, în mod surprinzător, în ultimii ani, a avut privilegiul de a se afla în preajma lui Traian Băsescu, veritabil “lup de mare”, inclusiv în politică.

În plină glorie ca scafandru și salvator al marinarilor români, pe care i-a ajutat de multe ori și din punct de vedere material, Onaca a făcut primul pas greșit. S-a înrolat în armata de activiști a PDSR, jurând credință veșnică lui Ion Iliescu, ceea ce, ca atitudine, l-a schimbat profund. După ce i-a apărat pe navigatori, peste noapte, a devenit dușmanul sindicatelor, neglijându-și chiar proprii angajați!

De la PDSR și Ion Iliescu, a luat tot ceea ce e mai rău...Și, evident, a început să se comporte ca și șefii de partid care l-au înfiat, politic vorbind, pentru șarmul său personal. Pasul doi, aceeași eroare: PRM și lunga colaborare cu Vadim Tudor.

A candidat pentru funcția de primar al Constanței, avându-l ca principal adversar pe Radu Mazăre, dar pirații din politică l-au redus la tăcere. A crezut că PMP va fi trambulina de care avea nevoie pentru a reveni în careul de ași din politică...

Dar, la Constanța, în campania electorală, nu s-a bucurat de un sprijin substanțial din partea lui Claudiu Palaz și a organizației județene a PMP. A fost evident faptul că Traian Băsescu pariază pe Turcescu, că doar domnia sa dă tonul în partid!

Că tot veni vorba. Traian Băsescu a anunțat că nu și-a dat demisia din fruntea PMP. Avea pe perete un calendar vechi și a crezut că este 1 aprilie...

Se mai întâmplă.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FLOTA PRIMARULUI-AMIRAL CHIȚAC PUNE TUNURILE PE MIO CAFFE!
scris de Lucian Cristea
TORA! TORA! TORA! Tradus din limba japoneză în limba română, în concepție proprie, înseamnă: “Pe ei, pe ei, mama lor de cafegii!(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii