Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
Centura Bucureştiului, ruşinea ţării

Centura Bucureştiului, ruşinea ţării(3067)

Vă scriu aceste rânduri în calitate de posesor al permisului de conducere auto, coleg şi partener de trafic, nicidecum ca gazetar.

Am fost săptămâna trecută într-o scurtă vacanţă la munte. Vreme frumoasă, prieteni de calitate, servicii neaşteptat de bune, oameni sociabili pe pârtie şi un drum liber şi frumos. Astfel aş descrie excursia dacă nu aş fi realizat la întoarcere că itinerariul mi-a fost mai drag la dus decât la întors.

Am plecat pe serpentine spre casă, am văzut un apus ca la carte pe autostrada Ploieşti – Bucureşti, dar visul frumos s-a curmat brusc odată ajuns pe centura capitalei. Poate sunt mai tânăr decât majoritatea cititorilor, dar cred cu tărie că trebuie spus GATA! am trecut de prea multe ori cu vederea că mă grăbeam, că mă plimbam sau că mă gândeam la altceva… centura Bucureştiului este un coşmar, o ruşine şi o insultă adusă oricărui conducător auto !

Pentru mine, de această dată, a fost cu atât mai frustrant să mi se întrerupă cursul lin al şofatului pe 2 autostrăzi decente de cei câţiva zeci de kilometri de drum mizer care nu îţi permit nici măcar să eviţi gropile ! Pe centura Bucureştiului avem mai multe gropi decât kilometri de autostradă în toată ţara, în 2017 …

În România, avem oraşe care au centuri elegante, sigure şi moderne, iar tocmai capitala pică acest examen banal ?! Consider această problemă una eternă, întrucât am auzit-o descrisă şi interpretată de oameni născuţi în veacuri diferite, primari multipli şi miniştri efemeri.

Nu este permis ca într-o ţară europeană, în mileniul 3, o centură a unui oraş de milioane de locuitori să se prezinte mai ruşinos decât drumul din orice sat pe care îl cunosc din judeţul Constanţa.

Trebuie să conştientizăm că drumurile spre mare şi spre munte facilitează accesul românilor către vacanţe sigure în care îşi pot cheltui banii şi creşte încasările din turism, implicit economia are de câştigat ! 

Oare câţi şoferi şi-au nenorocit maşinile pe această centură? Oare cum aş putea să îmi aduc un amic străin de la aeroport pe acel drum fără să îl păcălesc că este circuitul special creat pentru următoarea cursă de raliu organizată de Ministerul Transporturilor??? 

Într-o ţară în care s-a dovedit că se pot face câteva sute de kilometri de autostradă (total insuficienţi, dar buni şi ăia), drumuri precum Transfăgărăşan sau Transalpina, nu este posibil să acceptăm o ruşine precum această centură a Bucureştiului.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

DOBRE, MUTĂ-ȚI CUPTORUL CU PÂINE ȘI TE DUUUU...
scris de Lucian Cristea
În cazul unor despărțiri bruște, generate de diverse interese, pe vremuri era la modă un cunoscut șlagăr popular interpretat cu mult(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • Deputatul liberal Bogdan Huțucă a depus un proiect de lege privind scutirea de la plata impozitului pe clădiri a cabinetelor medicale
  • SETILĂ BAGĂ VRAJBA ÎNTRE VRABIE ȘI STROE. MITINGUL APEI DIN DOBROGEA
  • TURISM CU OBLOANELE TRASE
  • NINGE TRIST. SUNT SINGUR PE STRADĂ ȘI ASCULT RADIO SKY, CA SĂ MĂ CONVING CĂ ANDREI GHEORGHE NU A MURIT...
  • Zile libere...fără număr!