Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CINE TULBURĂ DIN NOU APELE ÎN SRI ?

CINE TULBURĂ DIN NOU APELE ÎN SRI ?(2924)

Până să ia amploare scandalul serviciilor secrete, impulsionat și de dezvăluirile lui Sebastian Ghiță, fostul președinte Traian Băsescu se lăuda cu cadrele promovate de domnia sa. În mod deosebit, generalul Coldea și doamna Kovesi, despre care obișnuia să vorbească numai la superlativ. Cât timp cei doi l-au mai recunoscut de comandant suprem, generalul și șefa DNA s-au bucurat de încrederea și susținerea domniei sale, fiind reconfirmați în funcții.

Ca și în alte situații, Traian Băsescu s-a crezut invicibil, dar viața i-a demonstrat că, uneori, realitatea este cruntă. Vorba aia, ce ție nu-ți place, altuia nu-i face! 

Băsescu este omul care și-a aruncat foarte mulți prieteni peste bord. Până și Călin Marinescu, alias Shogunul, a avut aceeași soartă! 

În ciuda experienței acumulate în privința relațiilor sale cu diverse persoane, nu s-a gândit nici o clipă că o poate păți și el la fel! După schimbarea stăpânului, Coldea și Kovesi s-au repliat corespunzător și au schimbat macazul din mers, ca în filmele cu nemți, că tot avem un neamț în fruntea țării! Sigur, nu i-a venit deloc bine domnului președinte, când a văzut că generalul Coldea și Kovesi sunt nerecunoscători...

A doua lovitură, care i-a luat piuitul, a primit-o de la Sebastian Ghiță, care l-a înregistrat pe parcursul unei întâlniri tete-a-tete! După momentul Paris, cu Elena Udrea și doamna Bica la cumpărături, când generalul Coldea a refuzat să-i prezinte anumite informații lui Traian Băsescu, s-a văzut clar de partea cui se află SRI.

Din momentul în care nu a mai fost băgat în seamă, fostul președinte s-a transformat în cel mai vehement critic al celor două personaje, dar nu și al sistemului, pe care îl cunoaște foarte bine! 

Sistemul nu a apărut peste noapte și, în niciun caz, de capul lui. Acum, e ditamai robotul! Greu de controlat, fiind realmente un colos. Scăpat de sub control, poate înghiți pe oricine, chiar și pe inventatorul său. 

Din păcate, SRI s-a transformat într-un poligon de trageri din toate pozițiile. Lucrurile sunt departe de a se așeza în matca lor firească. Se plătesc în continuare polițe la capul gol. Se pun la cale noi scenarii menite să mențină starea de incertitudine de pe plan național. Procurorii continuă să colaboreze cu ofițerii de informații în baza unor înțelegeri mai vechi.

Lupta pentru supremație în sistem capătă noi dimensiuni. Apelurile războinice de la începutul crizei sunt repetate obsedant cu voce tare, ca să-i asmută pe scandalagii care compromit mitingurile pașnice de protest. În ciuda concesiilor făcute, cu o oarecare jenă, de guvernul Grindeanu, susținătorii președintelui Iohannis vor război total cu PSD...

Dacă-i vorbești doamnei Kovesi de conciliere cu politicienii, aceasta îți răspunde scurt: “EXCLUS!”

La final, Traian Băsescu tulbură din nou apele în SRI. Mai în glumă, mai în serios, propune un denunț pe numele domnului Eduard Hellvig, directorul SRI, cum că ar fi implicat în gala Bute! Dacă nu sunt persoane interesate de un asemenea denunț, se oferă să-l facă chiar domnia sa! 

Zâmbiți, vă rog. Ha, ha, ha... Ei, nici chiar așa! 

Ca și în cazul demisiei de la miezul nopții, Băsescu a revenit asupra declarației sale, precizând că a glumit!

Cu situația din SRI, nu-i de glumă!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

OPRIȚI RECRUTAREA CADRELOR PESEDISTE!
scris de Lucian Cristea
Amiralul Chițac nu reușește să se acomodeze cu dimensiunile navei “Primăria Constanța”, la comanda căreia se află, în postura (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii