Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CUI ÎI ESTE DOR DE GHIȚĂ ?

CUI ÎI ESTE DOR DE GHIȚĂ ?(4591)

Lui Sebastian Ghiță i s-au deschis noi dosare penale! La cât deranj a produs în lumea bună din sistem, bulversând instituții importante, nuclee din Justiție și serviciile secrete, era de așteptat o ripostă pe măsură. Nici nu le-a fost prea greu celor care l-au instrumentat la Ploiești, noul centru de putere al DNA, pentru că, după cum am mai consemnat, nici Ghiță nu este ușă de biserică!

Prin anunțarea unui prejudiciu astronomic, obiectivul imediat a fost atins. Sebastian Ghiță a fost pus, ca infractor, la colț. Așa îl alintă doamna Kovesi. În acest fel, popularitatea lui a fost serios diminuată. Sunt unii care, inclusiv în situația dată, mai cred că Sebastian Ghiță se va întoarce printre noi călare pe un cal alb și în uralele admiratorilor săi, inclusiv cu flori.

Procurorii au grijă să-i spargă mutra lui Ghiță cu acuze dintre cele mai grele, în măsură să pună poporul pe gânduri. Scuzați, în materie de vocabular, m-am molipsit de-a binelea de la procurorul Negulescu, autorul teoriei lui Zdreanță. E limpede că, dacă Ghiță apare, dușmanii lui îl vor primi cu brațele deschise și cu ospitalitatea caracteristică a canibalilor.

Ca simplu cetățean, mă tem sincer pentru soarta lui. În orice moment și-ar face apariția, nu-i mai găsesc locul în societate. Practic, acum, se tem de el chiar și cei care l-au manevrat, unii devenind, poate din exces de zel, complici la lovitura mortală aplicată generalului Coldea și doamnei Kovesi.

Spun asta, pentru că îmi este greu să cred că Sebastian Ghiță a pregătit de unul singur acțiunea devastatoare îndreptată împotriva sistemului. E vorba, totuși, de ore întregi de înregistrări, selecții, sortare documente, declarații etc. Un volum uriaș de muncă, să recunoaștem, care a impus disciplină și logică în tot ceea ce a expus Ghiță prin intermediul RTV.

Practic, nimic nu s-a derulat la întâmplare. Ba, dimpotrivă, totul a fost pregătit cu minuțiozitate din primul și pînă în ultimul minut, incluzând în acest plan diabolic și fuga sa din România. Nu pentru că România nu ar fi o ascunzătoare sigură, dar, mai mult ca sigur, nu e vorba de o dispariție temporară.

Chiar dacă susținătorii sistemului încearcă minimalizarea acțiunilor declanșate de Ghiță, acestea au început să lucreze și să provoace adevărate seisme. După scoaterea din schema oficială a generalului Coldea, a venit rândul șefei DNA, care a primit o grea lovitură din partea Curții Constituționale. Ghiță, cândva, colecționar de cucuvele, a silit-o să greșească decisiv.

Foarte multe lucruri urâte din sistemul Justiției, numeroase abuzuri, au început să iasă la suprafață. În ciuda dovezilor existente, președintele Iohannis nu a avut, cel puțin, până acum, nici o reacție!

Călin Popescu Tăriceanu spune că președintele s-a folosit de acest sistem și, ca atare, îi vine greu să-l critice!

În schimb, nu se sfiește să-l ia la ture pe Sebastian Ghiță, convins pesemne că nu mai are cine să-i dea replica!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FLOTA PRIMARULUI-AMIRAL CHIȚAC PUNE TUNURILE PE MIO CAFFE!
scris de Lucian Cristea
TORA! TORA! TORA! Tradus din limba japoneză în limba română, în concepție proprie, înseamnă: “Pe ei, pe ei, mama lor de cafegii!(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii