Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
NAȘUL

NAȘUL(2152)

Domnul Claudiu Palaz nutrește în E-ul său personal o atracție deosebită pentru statutul de NAȘ, dovedind că este băiat de oraș cu papionul pe făraș. Scuze, nu am găsit altă rimă și voiam să deschid materialul cu ceva spectaculos.

Sigur, domnia sa nu este un naș oarecare, fiind diferit de nașul de pe tren, vamă sau din diverse alte domenii de activitate. Curg zdrențele de pe el! Nu face parte nici din gașca nașilor care umblă tot timpul cu prosopul prins în piept pe post de ecuson.

Îi place, în schimb, să pună batista pe țambal. Deh, ca tot nașul care se respectă. Spun unii că ar fi nașul primarului Făgădău. La figurat, desigur. În sensul că Făgădău îl știe de jupân! A lipsit foarte puțin ca, la alegerile locale, Palaz să-l “nășească” de-a binelea la voturi...

Care sunt prioritățile în materie de nășie? Cum se face selecția? Pe cale naturală? Prin încrucișarea unor exponenți? Pe baza recomandătilor date de tata socru a lui ginerică? Domnul Palaz este, în primul rând, nașul lui Secil. De aici i se trage dumnealui notorietatea. A avut noroc domnul naș fruntaș. Poate și datorită faptului că domnia sa era prefect.

Noroc să ai! Naș fruntaș. În fine, am găsit și eu o rimă ca lumea!

Cine este Secil? Luat separat, una bucată simplu cetățean. Până să-și tragă naș important, era un tânăr, chiar simpatic, care stătea în banca lui. Acum, alături de nașul, persoană influentă, e, printre altele, mâna dreaptă a lui Băsescu în teritoriu, luptă împotriva nepotismului și a clientelei din politică și din viața de zi cu zi.

Cu alte cuvinte, a intrat în politică, ceea ce e prea mult pentru domnia sa. Și s-a făcut rău de tot! Mârâie și mușcă simultan. Te hăpăie imediat... Mai rău decât procurorul Negulescu, zis și portocală, care arestează pe toată lumea și distruge destine!

Așa și finul. Îi aranjează pe toți cei care îi stau în cale în Consiliul Local, începând cu singurul consilier independent, Andrei Popescu! Ce băiat dulce era Secil al nostru, pâinea lui Dumnezeu în variantă rustică... Acum, gata, a înțărcat bălaia! Are naș pe post de scutier și, cu el în față, te arde la țurloaie!

De când a intrat sub aripa nașului, s-a apucat de politică. Nașul lui e ca meliția. Circula o vorbă pe vremuri. “Nu te pune, bre, cu meliția!” Fără nașul, ca și Ghiță, fără cucuveaua mov, ar fi ca și cum ar cânta la un pian fără clape...

Nașul îi schimbă foile la partitură și, când se încurcă în discurs, nașul îi dă un DO de sus...Adevărul e că a băgat frica în noi! În cazul domniei sale, e invers cu fabricile și uzinele patriei. Dai în Secil, dai în nașul Palaz! La câte medalii are domnia sa pe piept, asta ne mai trebuia. Un război cu nașul, care e în toate cele ce sunt...

S-au lăudat unii că au eradicat nepotismul și sistemul de relații - pile din politică. Aiurea. Acționând în tandem, finul și nașul respectă regula de bază a unirii. Unde-s doi, puterea crește..

În această formulă, nașul și finul i-au pus gând rău independentului Popescu!

Așteptăm să intre în joc și omul cu flașneta. Nimeni altul decât nașul vorbăreț al nașului Palaz.

În definitiv, orice naș își găsește nașul... 

Comentarii

secil
03-03-2017
DL. Lucian, va bagati singur in seama. E penibil sa va aparati singur odrasla vitrega. Chiar asa, i-au murit toti laudatorii?

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii