Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DE CE SE TEME DRAGNEA DE KOVESI ?

DE CE SE TEME DRAGNEA DE KOVESI ?(5974)

Așa cum am anticipat, premierul Grindeanu, după cum îl trădează și fizicul, e depășit de situație, criza în care ne complacem fiind greu de suportat de către domnia sa. Nu a prins vremuri liniștite, fiind împins, ca mielul, la tăiat! Cine știe, poate așa va intra în istorie, ca fiind marele sacrificat al PSD! Domnia sa pare a fi nimerit din întâmplare în mijlocul unei bătălii!

Mi-am adus aminte că a doua zi după instalarea guvernului, când situația era confuză, domnul Grindeanu se grăbea să prindă revelionul la Timișoara! După aceea, au urmat alte câteva gafe sau episoade în care premierul apărea obosit și plictisit de tot ceea ce i se întâmplă. Acum, aud că s-ar fi plâns unor ziariști că este surmenat și că ar fi intenționat să demisioneze!

Sigur, nu mor eu de grija guvernanților instabili și nesiguri pe ei, dar o demisie precoce, chiar a premierului!, ne-ar fi pus într-o situație jenantă față de partenerii noștri din UE. Oricum, guvernul Grindeanu și-a trecut în palmares cea mai rapidă remaniere, cu patru rupți în fund schimbați la mantinelă.

Adevărul este că noul nostru premier, un fel de roboțel, nu este croit pentru un război de rutină și de lungă durată, cum poate fi calificat conflictul dintre președintele Iohannis și PSD. Se vede de la o poștă că nu-l mai țin genunchii!

Prea pare dus cu mosorelul de Liviu Dragnea, care vrea să acapareze toate butoanele!

Și nu s-ar putea spune că îl împiedică cineva, dar nici domnia sa nu mai este atât de războinic pe cât se părea că este. Surprinzător, când s-a pus în discuție posibilitatea de a i se cere doamnei Kovesi demisia, după concluziile Curții Constituționale, dumnealui, marele și neînfricatul Dragnea, s-a înroșit, precum Scufița Roșie, la față, și a spus că nu este cazul și momentul!

Nu am înțeles de ce a simțit domnia sa imboldul de a face pe avocatul în tramvai, când e prins un cetățean fără bilet! Tocmai acum, când șefa DNA este încolțită bine, domnul Dragnea a schimbat tactica, făcând pe diplomatul și pacifistul lui pește!

De ce se teme Dragnea de doamna Kovesi? Din cauza dosarului său aflat pe rol? Înseamnă că l-ar fi incomodat rău de tot în postura de prim ministru...

De ce a pledat pentru Kovesi? Ca să-l pună într-o poziție crăcănată, scuzați expresia, pe aliatul său, Călin Popescu Tăriceanu, plasat la polul opus.

Păi, asta este alianță? Nu știe dreapta ce zice stânga! Liviu Dragnea are capul plin de tactici și, în această privință, se crede Napoleon. Da, Napoleon de Teleorman. Din păcate, le încurcă și reacționează cu întârziere, după care face un pas, chiar mai mulți, înapoi.

După părerea mea, s-a dezis prea repede de un guvern pe care el l-a “nășit”. Dacă se mai asmuțea la el buldogul german, pesediștii remaniau tot guvernul!

Dacă, după atâtea dovezi scandaloase, nu poate cere nici măcar demisia doamnei Kovesi, fie și formal, stau și mă întreb ce îl mână în luptă pe Liviu Dragnea!

Ordonanțele de urgență au fost compromise, replica pesedistă față de situația creată de președintele Iohannis a fost destul de palidă, ținând cont de statutul său de partid aflat la putere.

Nu mi-am imaginat că Iohannis o să pună PSD pe fugă!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii