Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DISPARIȚIA PROCURORULUI PORTOCALĂ

DISPARIȚIA PROCURORULUI PORTOCALĂ(1930)

Datorită exceselor unor politicieni, ne-am transformat într-o țară pestriță, cu o faună politică diversă, cu personaje hazlii și infantile în punctele cheie și cu cocotieri care fac cucuvele pentru export.

E mare aglomerație pe arca lui Noe, neamțul, unde întâlnești tot felul de figuri ciudate, care, cică, zic unii, reprezintă sistemul!

Care sistem? Ăla de citrice? Ăla de cucuvele mov?

Să derulăm povestea portocalei. O vreme, procurorul Negulescu, zis și portocală, a dispărut din atenția opiniei publice. Ca o ironie a soartei, s-a ascuns precum Ghiță, cel mai căutat om din România!

Desigur, din considerente total diferite și nu în gaură de șarpe. La noi, pentru astfel de indivizi, cea mai bună ascunzătoare este UITAREA. Profitorii de putere și cei care comit, în diverse forme, abuzuri, mizează pe faptul că opinia publică are memoria scurtă și uită repede, chiar și atunci când este vorba de o nedreptate! Din păcate.

Procurorul portocală a fost pesemne sfătuit de protectorul său să degajeze terenul și să facă liniște, până se mai limpezesc apele sau până uită lumea de el! Prea era rău și greu de ținut în frâu! După cum, de altfel, singur recunoștea...

Sistemul nu-și omoară oamenii. Preventiv, în situații de criză, îi pune la adăpost, îi reciclează și îi retrimite pe front în alte zone de interes. De ochii opiniei publice, sunt suspendați din funcții, sunt trași formal de urechi, ca să nu se spună că nu s-au luat măsuri, totul într-o formă absurdă de abureală.

De regulă, abuzurile acestora sunt mușamalizate și totul se transformă într-un soi de rotire a cadrelor, ca și în cazul portocalei. Deși, în ultima vreme, s-a vorbit despre abuzuri greu de imaginat, nimeni nu a fost sancționat exemplar, nu cu mustrări verbale și dulci mângâieri pe creștet, cum a procedat președintele Iohannis cu generalul Coldea.

Din păcate, în astfel de situații, se operează cu duhul blândeții. Sistemul știe să-și protejeze oamenii. Atâta timp cât la vârf nu se mișcă nimic, e și firesc ca portocalele din subordine să continue să-și facă de cap!

Și, în definitiv, cine să facă așa zisa curățenie? Cei îndreptățiți conform fișei postului nu au creditul moral necesar, făcând parte din elita dalmațienilor!

Liviu Dragnea, acest Trump regional al României, plantează cocotieri, după cum mărturisea, deunăzi, la două rânduri sau trei, după indicații. În curând, în ritmul în care se plantează, vom deveni țara cocotierilor!

Când este atât de ocupat cu cultura lui de cocotieri, când să se mai îngrijească domnul Dragnea și de treburile țării!? Domnia sa este mult prea îngrijorat ca nu cumva cineva să-i ceară demisia doamnei Kovesi, printre altele, șefa lui portocală!

Se pare că, după modelul ANL, câțiva dintre cocotierii domnului Dragnea vor fi repartizați cucuvelelor care nu au părăsit încă țara...Cocotierii cu cucuvele mov, iată noua atracție a țărișoarei noastre!

Și, atunci, vin și întreb, cine face ordine? Guvernul e anemic de-a binelea și abia se ține pe picioare după o remaniere în patru. Nici nu apucă să se cunoască bine, domnii guvernanți, că, gata, sunt luați cu lopata după o nouă remaniere, obicei care îmi aduce aminte de ciorapii dați la remaiat.

Primul ministru e și el ca guvernul pe care, chipurile, îl reprezintă, un fel de izmene pe călător, pentru că i se pregătește debarcarea.

Domnul Dragnea, revin la el, e sub presiunea dosarelor sale, cocotierul fiind o formă de refulare și nicidecum un stimulent pentru a face ordine în țara asta!

Procurorul general o scaldă și dumnealui după cum îi indică, după o bază imaginară, cocotierii domnului Dragnea.

Președintele Iohannis nutrește sentimente ascunse față de sistem, singurul în măsură să-i redea, la un moment dat, casele pierdute la Sibiu. Deocamdată, se joacă de-a referendumul, pozând în omul cu geaca roșie.

Singurul câștig constă în faptul că i-a pus pe pesediști cu botul pe labe. Dar asta nu poate ține o veșnicie...

Am și eu o întrebare.

Cocotierul lui Liviu Dragnea face cucuvele? 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii