Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
GENERAȚIA   ‘90

GENERAȚIA ‘90(4873)

Observ cu stupoare ritmul şi eficienţa cu care flagelul reţelelor de socializare cuprinde şi generaţia părinţilor ! Dă bine să te plângi de efectul nociv al smartphone-urilor sau al tabletelor, dar suntem toţi infectaţi! Tatăl meu, după ani de zile în care mi-a atras atenţia că telefonul şi calculatorul au rolul de a ne ,,îndobitoci”, a căzut pradă Facebook-ului şi iată-l astăzi activ nevoie mare de parcă e într-o competiţie de postări de la răsărit până la apus!

Încercând să găsesc partea plină a paharului în această situaţie, am observat un lucru care m-a bucurat şi m-a inspirat în redactarea acestui articol; tatăl meu şi-a descoperit foşti vecini, foşti colegi, foşti amici, dar fac o mică – mare confuzie… nu sunt foşti ! Observ că în ciuda trecerii anilor, ei se situează în aceleaşi raporturi între ei, amintirile vii le stârnesc sentimente din cele mai fericite şi ideea de gaşcă i-a reunit în grupuri ,,pe net”.

Stau, îmi amintesc, repet, îmi imaginez şi pregătesc un mini-rezumat al unora dintre elementele comune ale generaţiei ’90 care sper să ne apropie peste ani cel puţin la fel de strâns ca pe părinţii noştri.

O să ne amintim cu amuzament cum ,,victoria” şi ,,21” se terminau brusc când proprietarul mingiei se simţea neîndreptăţit, lua obiectul ,,muncii” şi pleca în casă bolborosind! O să ne amintim cu nostalgie că înainte de cinematografele multimedia, 3d, 4d, 5d … am fost printre ultimele generaţii care au prins Republica şi Dacia.

O să ne amintim cum apăreau divergenţe între constănţenii născuţi în cartiere diferite în funcţie de modalitatea de apreciere a unei şepci originale în funcţie de numărul liniilor de pe cozoroc !

O să ne amintim că noi am apucat biscuiţii Ovidiu, îngheţatele Panda, acadelele care ,,pocneau” în gură, Fanta Bamboocha, Fanta Shokata, sucul Tango, Kebaburile new-entry etc.

Am trecut de la Valahia la Andre, de la Genius la N&D, de la Andra cu Tiger 1 la 3 Sud est şi iată că toate acestea încă ne trezesc atenţia într-un club pe plajă, vara pe la 4-5 dimineaţa.

Mai târziu ajunsesem să ne sunăm de pe 3310 şi să ne invităm la un bal la Morgana, Amnesia, Megalos sau Two şi dacă prindeam o cursă cu taxi-ul lui Dino era o seară reuşită!

Am trecut brusc de la jocurile pe televizor la sălile de calculatoare, unde counter-ul era sport naţional, iar competiţia mergea până în punctul în care trişam cu cele mai performante coduri şi programe! Am început cu Fifa 97-98 cu o grafică de semănau toţi jucătorii între ei, GTA banal şi NFS viteză !

Am umblat seară de seară la etajul 3 în Tomis, fast-food-urile de acolo au fost câţiva ani restaurantele de top ale oraşului şi dacă nu te ,,afişai” acolo aproape că nu existai ! A venit vremea lui Café-Café, lumea ,,bună”, prăjiturile ,,moca” şi atmosfera plăcută chiar făceau deliciul tuturor liceenilor născuţi după 90…

Mă întrerupe din amintiri mama surprinzând din nou că suntem 3 oameni într-o sufragerie care butonăm cu ochii în telefon…are dreptate ! Tot ce am scris mai sus nu ar fi fost posibil dacă aveam smartphone-urile la îndemână precum în 2017 aşa că nu vă aşteptaţi ca tehnologia să vă unească mai mult decât interacţiunea om-om.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Comentarii

forte !
07-03-2017
sau la occident 68 sau tzone cu aprilia sa nu mai zic de capusan d-zeu sa-l ierte

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii