Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
GENERAȚIA   ‘90

GENERAȚIA ‘90(4254)

Observ cu stupoare ritmul şi eficienţa cu care flagelul reţelelor de socializare cuprinde şi generaţia părinţilor ! Dă bine să te plângi de efectul nociv al smartphone-urilor sau al tabletelor, dar suntem toţi infectaţi! Tatăl meu, după ani de zile în care mi-a atras atenţia că telefonul şi calculatorul au rolul de a ne ,,îndobitoci”, a căzut pradă Facebook-ului şi iată-l astăzi activ nevoie mare de parcă e într-o competiţie de postări de la răsărit până la apus!

Încercând să găsesc partea plină a paharului în această situaţie, am observat un lucru care m-a bucurat şi m-a inspirat în redactarea acestui articol; tatăl meu şi-a descoperit foşti vecini, foşti colegi, foşti amici, dar fac o mică – mare confuzie… nu sunt foşti ! Observ că în ciuda trecerii anilor, ei se situează în aceleaşi raporturi între ei, amintirile vii le stârnesc sentimente din cele mai fericite şi ideea de gaşcă i-a reunit în grupuri ,,pe net”.

Stau, îmi amintesc, repet, îmi imaginez şi pregătesc un mini-rezumat al unora dintre elementele comune ale generaţiei ’90 care sper să ne apropie peste ani cel puţin la fel de strâns ca pe părinţii noştri.

O să ne amintim cu amuzament cum ,,victoria” şi ,,21” se terminau brusc când proprietarul mingiei se simţea neîndreptăţit, lua obiectul ,,muncii” şi pleca în casă bolborosind! O să ne amintim cu nostalgie că înainte de cinematografele multimedia, 3d, 4d, 5d … am fost printre ultimele generaţii care au prins Republica şi Dacia.

O să ne amintim cum apăreau divergenţe între constănţenii născuţi în cartiere diferite în funcţie de modalitatea de apreciere a unei şepci originale în funcţie de numărul liniilor de pe cozoroc !

O să ne amintim că noi am apucat biscuiţii Ovidiu, îngheţatele Panda, acadelele care ,,pocneau” în gură, Fanta Bamboocha, Fanta Shokata, sucul Tango, Kebaburile new-entry etc.

Am trecut de la Valahia la Andre, de la Genius la N&D, de la Andra cu Tiger 1 la 3 Sud est şi iată că toate acestea încă ne trezesc atenţia într-un club pe plajă, vara pe la 4-5 dimineaţa.

Mai târziu ajunsesem să ne sunăm de pe 3310 şi să ne invităm la un bal la Morgana, Amnesia, Megalos sau Two şi dacă prindeam o cursă cu taxi-ul lui Dino era o seară reuşită!

Am trecut brusc de la jocurile pe televizor la sălile de calculatoare, unde counter-ul era sport naţional, iar competiţia mergea până în punctul în care trişam cu cele mai performante coduri şi programe! Am început cu Fifa 97-98 cu o grafică de semănau toţi jucătorii între ei, GTA banal şi NFS viteză !

Am umblat seară de seară la etajul 3 în Tomis, fast-food-urile de acolo au fost câţiva ani restaurantele de top ale oraşului şi dacă nu te ,,afişai” acolo aproape că nu existai ! A venit vremea lui Café-Café, lumea ,,bună”, prăjiturile ,,moca” şi atmosfera plăcută chiar făceau deliciul tuturor liceenilor născuţi după 90…

Mă întrerupe din amintiri mama surprinzând din nou că suntem 3 oameni într-o sufragerie care butonăm cu ochii în telefon…are dreptate ! Tot ce am scris mai sus nu ar fi fost posibil dacă aveam smartphone-urile la îndemână precum în 2017 aşa că nu vă aşteptaţi ca tehnologia să vă unească mai mult decât interacţiunea om-om.
 

Comentarii

forte !
07-03-2017
sau la occident 68 sau tzone cu aprilia sa nu mai zic de capusan d-zeu sa-l ierte

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CHIȚAC ȚINE CU DINȚII DE TAXA LUI MAZĂRE
scris de Lucian Cristea
Vergil Chițac trăiește printre sateliți, singura lui preocupare fiind amânarea sfârșitului lumii. Și încă ceva. După el, ca prim(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii