Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
TENIS. La importantul turneu de la Indian Wells (California, S.U.A.), cinci românce (din șapte) și trei români continuă competiția, printre ei numărându-se și constănțenii HALEP și TECĂU

TENIS. La importantul turneu de la Indian Wells (California, S.U.A.), cinci românce (din șapte) și trei români continuă competiția, printre ei numărându-se și constănțenii HALEP și TECĂU(1634)

A început importantul turneu (din calendarul elitelor, feminine -- Womens' Tennis Association / W.T.A. -- și masculine -- Association of Tennis Professionals / A.T.P. --) de tenis-de-câmp (dotat cu premii totale în valoare de 6.993.450 de dolari americani și făcând parte din categoriile valorice "W.T.A. - Premier Mandatory", la feminin, și "A.T.P. - World Tour Masters 1000", la masculin, adică cele imediat inferioare celor patru "Grand Slam"-uri !) "2017 - B.N.P. Paribas Open", care se desfășoară pe terenurile de la INDIAN WELLS Tennis Garden (California, S.U.A.), în perioada 8 - 19 martie 2017 !

Este ediția cu numărul 42 a întrecerii rezervate bărbaților și ediția 29 pentru circuitul feminin.
(Competiția poate fi urmarită, ÎN DIRECT, pe canalele televiziunii "DIGI-SPORT" !)

În primul tur la simplu-feminin, miercuri seară, în duelul... româncelor (!), după o oră şi 51 de minute de joc, slătineanca (de origine, acum rezidențiind în București) MONICA NICULESCU (29 de ani, locul 45 W.T.A., la simplu) s-a impus, cu scorul de: 4-6, 6-3, 6-1, în fața târgoviștencei SORANA CÎRSTEA (26 de ani, numărul 66 mondial). Monica are, acum, 5-2 în meciurile directe, cu Sorana, după ce precedenta lor confruntare a avut loc în 2010, la Montreal, în "optimi", olteanca impunându-se, și atunci, cu: 6-3, 6-3.

Pentru prezența în turul secund, Niculescu va încasa un cec în valoare de 22.325 de dolari şi 35 de puncte în clasamentul mondial de simplu, în timp ce Cîrstea va primi 13.690 de dolari şi zece puncte W.T.A.

Monica Niculescu va juca, în următoarea rundă, cu Timea Bacsinszky (Elveția,16 W.T.A.), "cap-de-serie" numărul 14. Românca are avantaj în meciurile directe cu elvețianca: 4-3, dar sportiva din "Țara Cantoanelor" s-a impus în ultimele două confruntări: 1-6, 7-5, 6-2, în 2015, în "optimi" la "Grand Slam"-ul de la Wimbledon / Londra, și anul trecut, la același turneu, în runda a doua, cu 4-6, 6-2, 6-1.

Gălățeanca (născută în Caransebeș) PATRICIA MARIA ȚIG (22 de ani, 99 W.T.A.), jucătoare venită din tururile preliminare, de calificare, o va avea ca adversară, în primul tur, la simpu, pe Mariana Duque Marino (Columbia, 27 ani, 112 W.T.A.), tenismenă venită și ea din calificări. Românca are 2-1 în meciurile directe cu columbianca, pe care a învins-o în 2014, în calificări la Monterrey (Mexic), cu: 7-5, 7-6 (5), și la Irapuato (tot în Mexic), cu: 6-1, 7-5, de asemenea, pe tabloul preliminar. Jucătoarea sud-amercancă s-a impus în ultima partidă directă, din 2015, în calificări la Medellin (Columbia), cu: 7-6 (4), 6-2.
Țig a învins-o, marți, în cel de-al doilea tur al calificărilor, pe americanca Julia Boserup (25 de ani, 97 W.T.A.), cu: 7-5, 6-0, într-o oră și 17 minute. Patricia și-a asigurat un cec de 13.690 dolari și 10 puncte W.T.A.
În primul tur din calificări, românca trecuse, uşor, după o oră și trei minute, de Shuko Aoyama (Japonia - 212 W.T.A.), cu: 6-0, 6-2.

CONSTĂNȚEANCA noastră, SIMONA HALEP (25 de ani, numărul 4 mondial, la simplu, și a treia favorită a turneului, după retragerea, în ultima clipă, din cauze medicale, a principalului "cap-de-serie", numărul unu mondial, americanca, de 35 de ani, Serena Williams !) va evolua direct în turul al doilea, cu învingătoarea dintre americanca Alison Riske (39 W.T.A.) și croata Dona Vekic (86 W.T.A.).
Simona s-a duelat câte o dată cu fiecare dintre cele două: 6-3, 6-0 cu Alison, la Roma / "Forro Italico", în 2015, și 6-2, 6-1, cu Donna, la "U.S. Open" / Flushing Madows, în 2013.
Conform tragerii la sorti, Halep se afla pe partea inferioară a tabloului feminin de simplu, acolo unde se găsește și nemțoaica Angelique Kerber, numărul doi mondial și, acum, după retragerea Serenei Williams, favorita...numărul unu !

Posibilul traseu al Simonei Halep:
- turul doi: Alison Riske (S.U.A.) / Dona Vekic (Croația);
- turul trei ("șaisprezecimi-de-finală"): Kristina Mladenovic (Franța) / Eugenie Bouchard (Canada) / Annika Beck (Germania);
- turul patru ("optimi-de-finală"): Samantha Stosur (Australianca, favorită numărul 15, a eliminat-o, la ultima ediție de la Roland Garros !) / Anastasia Sevastova (Letonia);
- "sferturi-de-finală": Dominika Cibulkova (Slovacia, favorită 4) / Madison Keys (S.U.A., favorită 😎
- semifinale: Angelique Kerber (Germania).
Reamintim că jucatoarea româncă s-a impus în 2015 la Indian Wells (aceasta fiind și una dintre cele mai bune performanțe ale sale, alături de câștigarea turneului de categorie similară de la Madrid, în 2016, și finalele de la Madrid, Roland Garros și Turneul Campioanelor, din 2014,CEL MAI BUN AN AL EI !), iar anul trecut a fost învinsă de către Serena Williams, cu: 4-6, 3-6, în "sferturile-de-finală" ale competiției din California (așadar: Halep are de aparat 215 puncte W.T.A. !).
Indian Wells reprezintă revenirea pe teren a Simonei Halep, după o pauză de o lună de zile, cauzată de o accidentare la genunchiul drept. Tenismena noastră se declara pregatită și spune că nu mai resimte nicio durere: "Mă simt O.K., eu cred ca m-am recuperat, dar va trebui să văd la un meci oficial, pentru că este diferit. Am făcut toate analizele, înainte să plec, și au ieșit foarte bine, adică nu mai am nimic, sper să fie bine !" Totodata, Simona spune că și mental se simte mult mai bine, față de începutul anului: "Sunt mult mai relaxată, pauza asta mi-a prins bine, nu am nimic de pierdut. Am stat aproape o lună, va fi greu să intru, din nou, în ritm, dar asta trebuie sa fac, asta îmi este meseria și sunt O.K., sunt foarte relaxată !"

Tot în turul secund va juca, direct, și bucureșteanca IRINA CAMELIA BEGU (26 de ani, locul 32 W,T.A.), desemnată cap de serie numărul 28, care o va întâlni pe americanca Louise Chirico (20 de ani, 65 W.T.A.), învingătoare, în primul tur, cu: 6-3, 6-3 (în o oră și 16minute de joc) asupra unei jucătoare venite din calificări, italianca Francesca Schiavone.
Cele două jucătoare nu s-au mai întâlnit până acum.
Begu se afla pe partea superioara a "tabloului principal". Dacă ne uitam mai departe, pe traseu, ar putea apărea: Kiki Bertens (Olanda), Belinda Bencic (Elveția) sau Tsvetana Pironkova (Bulgaria), în turul trei.

A șasea ROMÂNCĂ prezentă în concursul de simplu, la acest turneu, ANA BOGDAN (născută și rezidentă în Sinaia, 24 de ani, 124 W.T.A.) nu a trecut... nici măcar de primul tur al calificărilor ! Ea a pierdut, în trei seturi, după două ore și 12 minute de joc, la japoneza Nao Hibino (81 W.T.A.), cu scorul de: 6-4, 2-6, 6-7 (1-7).

Anul trecut, la simplu-feminin, turneul a fost câștigat de către Viktoria Azarenka, din Belarus (care a învins-o, în finală, pe americanca Serena Williams), care nu participă, însă, în acest an, deoarece... tocmai a născut !

Nici finalista din 2016 nu participă la actuala ediție ! Jucătoarea americană de tenis Serena Williams (35 de ani), numărul unu mondial, a declarat,în ultimul moment, "forfait" pentru turneele americane de la Indian Wells (California, 8-19 martie) și Miami (Florida, 22 martie - 2 aprilie), ambele din aceeași categorie valorică superioară ("W.T.A. - Premier Mandatory" !), din cauza problemelor la genunchi.
Serena Williams, urma să dispute, în deșertul californian, primul său turneu de după "Openul Australiei" - 2017, de la Melbourne, unde, în ianuarie, a cucerit cel de-al... al 23-lea titlu de "Mare Șlem", din cariera sa !
Prezentă în circuit din 1997, cea mai mică dintre surorile Williams nu a fost ocolită de accidentări, în ultimii ani, punând capăt sezoanelor 2015 și 2015 imediat după "U.S. Open" / Flushing Meadows, din cauza problemelor fizice.
Această nouă indisponibilitate s-ar putea să o coste primul loc în ierarhia mondială, pe care îl recuperase după succesul de la Melbourne, în detrimentul germancei Angelique Kerber.
Anul trecut, Serena Williams a disputat finala de la Indian Wells, pierdută în fața belarusei Victoria Azarena, și "optimi-de finală" la Miami, unde a fost eliminată, surprinz[tor, de către rusoaica Svetlana Kuznețova.
Acest forfait prelungește istoria sa controversată cu turneul de la Indian Wells, unul dintre cele mai bine cotate din circuit, pe care Williams l-a boicotat până în 2015, după ce familia sa a fost victima atacurilor cu caracter rasist din partea unor spectatori, în 2001.
La revenirea sa, în 2015, Serena Williams a fost constrânsă să abandoneze înaintea semifinalei împotriva româncei SIMONA HALEP, care a câștigat apoi trofeul, după ce a învins-o, apoi, în finală, pe sârboaica Jelena Jankovic (2-6, 7-5, 6-4).

Iată cum arată, în acest moment, "Top 10", al clasamentului W.T.A. de simplu:
1. Serena Williams (S.U.A.) - 7.780 puncte;
2. Angelique Kerber (Germania) - 7.405;
3. Karolina Pliskova (Cehia) - 5.640;
4. SIMONA HALEP (ROMÂNIA) - 5.172;
5. Dominika Cibulkova (Slovacia) - 5.075;
6. Agnieszka Radwanska (Polonia) - 4.670;
7. Garbine Muguruza (Spania) - 4.585;
8. Svetlana Kuznetova (Rusia) - 3.915;
9. Madison Keys (S.U.A.) - 3.897;
10. Elina Svitolina (Ucraina) - 3.795.
Așadar, la simplu, Simona Halep ocupă, în continuare, locul 4 W:T:A., cu 5.172 de puncte, în timp ce Irina-Camelia Begu a coborât de pe locul 31 pe 32, cu 1.562 de puncte, iar Monica Niculescu de pe poziția 43 pe 45, cu 1.285 de puncte. Sorana Cîrstea se menține pe locul 66, cu 882 de puncte, iar Patricia Maria Țig a urcat de pe poziția 101 pe 99, cu 608 puncte. În Top 200 - W.T.A. mai figurează Ana Bogdan, în coborâre de pe locul 121 pe 124, cu 485 de puncte.

La dublu-feminin, una dintre reprezentantele noastre, MONICA NICULESCU (locul 20 W.T.A., la dublu), face pereche cu Christina McHale (S.U.A.), cele două urmând să joace, în primul tur, contra... principalelor favorite, Bethanie Mattek-Sands (S.U.A.) / Lucie Safarova (Cehia) !

Românca RALUCA IOANA OLARU (54 W.T.A., la dublu) și ucraineanca Olga Savciuk vor evolua, în primul meci, împotriva cuplului Kiki Bertens (Olanda) / Johanna Larsson (Suedia), iar dacă vor trece de acestea, le vor întâlni pe învingătoarele din meciul Mattek-Sands / Safarova — McHale / NICULESCU.

La simplu-masculin, miercuri seară, arădeanul MARIUS COPIL (26 de ani, 111 A.T.P., la simplu), a câștigat, cu scorul de: 7-6 (7/4), 6-3, după o oră și 49 de minute de joc, partida, din cel de-al doilea tur al calificărilor, cu americanul Denis Kudla (130 A.T.P.) și a acces, astfel, în premieră (!), pe "tabloul principal" al turneului !
Românul va primi 13.690 de dolari și 25 de puncte A.T.P., la simplu.
Copil îl învinsese, în primul tur din calificări, cu scorul de: 7-6 (7-5), 6-2, pe Lukas Rosol (Cehia, 155 A.T.P.).
Este de menționat că spotivul român este într-o formă bună, el fiind la a treia calificare consecutivă pe tabloul principal, după turneele "A.T.P. 500 Series" - Rotterdam şi "A.T.P. - 500 Series" - Dubai !

La dublu-masculin, în primul tur, CONSTĂNȚEANUL nostru, HORIA TECĂU (32 de ani, locul 15 A.T.P., la dublu) va juca, împreună cu partenerul său, olandezul Jean- Julien Rojer (numărul 20 mondial, la dublu), împotriva perechii croate Marin Cilic (121 A.T.P., la dublu)) / Nikola Mektic (59 A.T.P., la dublu)

FLORIN MERGEA (născut la Craiova, locuiește în București; 32 de ani, 24 A.T.P., la dublu) și cel cu care face pereche acum, pachistanezul Aisam-Ul-Haq Qureshi (locul 32 în clasamentul mondial de dublu) vor juca, în prima rundă, cu Ivan Dodig (Croaţia, 10 A.T.P., la dublu) / Marcel Granollers (Spania, 18 A.T.P., la dublu). 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii