Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
S-A  DAT LIBER LA STATUL MAFIOT...

S-A DAT LIBER LA STATUL MAFIOT...(3485)


Într-o discuție aprinsă cu câteva personaje controversate, statutul de șef al mafiei locale a stârnit noi și virulente polemici și comentarii, chiar supărare profundă, în anumite structuri care se consideră nedreptățite la capitolul nominalizări.

Înainte, când scriai despre cineva că este mafiot, aveai toate șansele să o încurci! Acum este un titlu de glorie!

Pentru o astfel de exprimare mult prea îndrăzneață, cu mulți ani în urmă, un lider al mafiei locale m-a amenințat că îmi taie degetele! Un altul mi-a recomandat să fiu atent pe unde traversez, pentru că e zebrascurtă. Alții mi-au promis un camion...Se înțelege cum și în ce fel. Săceanu, Dumnezeu să-l odihnească, mă aborda cu “Scriitorule, să nu cumva să mai scrii despre mine”... Petrică Iordache era mult mai direct: “Te împușc în picior!”. Un cunoscut scufundător, cu care m-am întâlnit în port, m-a întrebat dacă știu să înot! Să nu credeți cumva că intenționa să deschidă un bazin olimpic...

Pe cei mai mulți dintre cei cu care am avut de-a face, precizez, amical și mai puțin amical, nu etichetarea i-a deranjat, ci faptul că i-am desconspirat. Atunci am înțeles că sunt și mafioți acoperiți...

Până acum, din câte știu, doar un singur cetățean al patriei a declarat deschis că este mafiot și chiar s-a mândrit cu chestia asta! Giovani Becali ne-a ținut o veritabilă lecție despre statutul mafiotului de Dâmbovița. Mai mult, de-a lungul timpului, ne-a și demonstrat pe viu cum se comportă un mafiot autohton putred de bogat...Destul de înțepat, la vremea respectivă, mielușel de când se află în libertate, domnul Giovani s-a dezis, între timp, de statutul său...

Curios, tocmai acum când s-a dat liber la statul mafiot! În acest caz, apreciez sinceritatea de care a dat dovadă în două momente cheie ale existenței sale. Când îi plăcea la nebunie să pozeze în mafiot, cu farmecul lui aparte desprins din filmul Nașul, și după detenție, băiat cuminte, ciocul mic, izolat de presă, cumpătat și la locul lui. După schimbările intervenite în comportamentul său, Giovani Becali face parte din categoria romanțată a mafioților autohtoni, sentimentali și mai puțin darnici. De la el, în zilele bune, te mai poți lipi de cel mult o palmă după ceafă!

Mai nou, s-a dezvoltat aripa dură reprezentată de indivizi care s-au specializat în crime la comandă, răpiri, diversiuni în găuri de șarpe, șantaje, ambuscade etc. Aripa dură a mafiei s-a infiltrat peste tot în structurile sistemului și lucrează pe bază de “liste negre”. Ei pun în scenă diverse scenarii pentru suprimarea unor persoane incomode. Victor Ciutacu nu ar trebui să se amuze pe tema amenințărilor pe care le primește prin intermediul portocalei. Dacă el a pus la cale prezentarea pe micul ecran a dezvăluirilor făcute de Sebastian Ghiță, atunci are motive justificate să se teamă.

De când Traian Băsescu a spus răspicat că suntem un stat mafiot, am găsit explicații la foarte multe fapte, fenomene și întâmplări. Deși, paradoxal, nu spune o noutate. Chiar domnia sa, în ultimii ani de mandat, a rostit de mai multe ori festiv acest adevăr!

Din păcate, s-a mulțumit doar cu atât și acum simte și dumnealui în spate răsuflarea rece a mafiei! Se vede de la distanță stilul ei de a acționa. În aparență, fostul președinte se bucură de imunitate, dar este o iluzie...

El, practic, prin metode clasice, inclusiv ieșirile sale din ce în ce mai dese pe micul ecran, este stors de informații.

În paralel, rudele sale sunt plimbate de la o instanță la alta... Un război psihologic infernal. 

Cât va mai rezista domnul Băsescu? 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

OPRIȚI RECRUTAREA CADRELOR PESEDISTE!
scris de Lucian Cristea
Amiralul Chițac nu reușește să se acomodeze cu dimensiunile navei “Primăria Constanța”, la comanda căreia se află, în postura (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii