Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
De astăzi, elevii participă la simularea Evaluării Naţionale

De astăzi, elevii participă la simularea Evaluării Naţionale(470)

Elevii de clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a susţin, începând de luni, simularea Evaluării Naţionale, respectiv a examenului de Bacalaureat. Probele, la care vor lua parte peste 450.000 de elevi, se desfăşoară până vineri 17 martie, potrivit calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei. Elevii vor trece doar prin simularea probelor scrise ale examenelor naţionale.

Prima probă, de luni, va fi cea la Limba şi literatura română (clasa a VIII-a) si proba E) a) - bacalaureat (clasele a XI-a si a XII-a).

Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susţine la finalul anului şcolar, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare, anunţă Ministerul Educaţiei.

Calendarul simulării Evaluării Naţionale şi a examenului de Bacalaureat 2016-2017:

13 martie 2017 - Proba scrisă de Limba şi literatura română (clasa a VIII-a) şi proba E)a - Bacalaureat (clasele a XI-a şi a XII-a)

14 martie 2017 - Proba scrisă de Limba şi literatura maternă (clasa a VIII-a) şi proba E)b) - Bacalaureat (clasele a XI-a şi a XII-a)

16 martie 2017 - Proba scrisă matematică (clasa a VIII-a) şi proba E)c) - proba obligatorie a profilului - Bacalaureat (clasele a XI-a si a XII-a)

17 martie 2017 - Proba E)d) - proba la alegere a profilului şi specializării - Bacalaureat (exclusiv pentru elevii clasei a XII-a)

31 martie 2017 - Anunţarea rezultatelor 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SUNT JAPONEZ ȘI MĂ MÂNDRESC…
scris de Lucian Cristea
Prima vizită a unui premier al Japoniei în România i-a prins pe conducătorii noștri iubiți pe gard, în izmene pe călător, cu mâne(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • CE ESTE RAPORTORUL ȘI CE VREA EL?
  • O LECȚIE DE SUPRAVIEȚUIRE A DOMNULUI CHINDEA, ZIS LUȚU
  • Credit digital de nevoi personale, obținut în 15 minute!
  • SEMNIFICAŢIA UNEI SĂRBĂTORI MULT TIMP UITATE: ROMÂNIA – MAMĂ A EMBRIONULUI UNIUNII EUROPENE!
  • CUM I-AM BĂUT VINUL LUI NICHITA STĂNESCU