Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DE LA PARIS LA JURILOVCA, BORȘ DE PEȘTE LA PAHAR SERVIT SUB FORMĂ DE FESTIVAL

DE LA PARIS LA JURILOVCA, BORȘ DE PEȘTE LA PAHAR SERVIT SUB FORMĂ DE FESTIVAL(2565)

Ne smiorcăim adesea pe motiv că coana Europa nu prea ne bagă în seamă și că ne tratează cu partea dorsală, precum dansatoarele de cabaret. Că suntem minimalizați în aproape toate domeniile de activitate și trimiși la plimbare, ca țară de categorie inferioară!

Firesc, la ei, oamenii importanți colecționează tablouri de valoare, la noi, cucuvele în diverse culori! Că am fost primiți în U.E. pe post de cobai. Și aici, recunosc, Sorin Ovidiu Vântu are dreptate. De ce neamțul mănâncă salam de calitate și nouă ni se livrează toate deșeurile! Ce-i drept, am ajuns lada de gunoi a Europei!

Dar să nu dramatizăm, pentru că sunt și situații de-a dreptul hilare, când dăm cu piciorul unor invitații la diverse manifestări importante! Fie nu ne prezentăm din start, ca și cum noi le știm pe toate, fie e rândul nostru să-i tratăm cu partea dorsală, confundată adeseori, din cauza gabaritului depășit, cu o gonflabilă.

Dacă se confirmă informațiile lansate de cei care spun că ministrul constănțean al Turismului s-a făcut de kakao la Paris, e de-a dreptul revoltător! Suntem țara cu cea mai mare cantitate de kakao pe cap de demnitar!

Vârful consumului a fost înregistrat în perioada de tristă amintire a guvernului Cioloș. Cum ieșea câte un ministru în peisaj și deschidea gura, hop, se și umplea de kakao din cap până în picioare! Asta era vocația miniștrilor lui Cioloș! Cu el în față, scos tot timpul la înaintare de președintele Iohannis, miniștrii s-au aruncat pe burtă, precum fotbaliștii când este gazonul ud, direct în praful de kakao...

Pe scurt, conform unor surse, domnul Dobre, deși era invitat de onoare la deschiderea unui târg internațional de turism, nu a mai ajuns la festivitățile de debut ale manifestării! Pentru o astfel de situație, e drept, ușor stânjenitoare pentru ditamai ministrul, Radu Mazăre avea o replică monumentală: “Și care-i problema?”  Așa că nu m-ar mira ca și domnul ministru să ne servească aceeași formulă de indiferență, vocația sa fiind vorbitul fără limite la telefon.

Să te duci, precum Chirița din provincie, la Paris, doar ca să, scuzați expresia, caști gura la turnul Eiffel, e mult prea costisitor pentru turismul românesc! Special pentru ministrul Turismului de la noi, constănțean, așa cum l-a visat Corina Martin, s-a inaugurat o linie rapidă de birje pe ruta București - Paris. “Birjar, la Paris, te rog!”

Ca să tratezi cu o asemenea indiferență târgul de la Paris, înseamnă, în opinia mea, fie că nu te pricepi la turism, fie nu-ți place ceea ce faci!

Măcar miniștrii lui Cioloș erau sinceri în prostia lor, în sensul că nu-și ascundeau plictiseala și lipsa de interes față de ceea ce aveau de făcut Era limpede pentru toată lumea că nu i-a întrebat nimeni nimic când au fost promovați! Dacă nu cumva dumnealor au considerat o retrogradare detașarea lor de la Bruxelles la București, unde nu există birjă ministerială...

În ședințe, se citea pe fețele lor, toți, mistuiți de un dor aprig, că se gândeau la varza de Bruxelles. Câțiva preferau tufa de Veneția.

Să înțeleg că pe domnul Dobre l-a atras doar destinația? Sigur, tentantă, nu zic, dar noi cu ce ne-am ales? La ce bun bat străinătățurile cei care răspund de soarta litoralului românesc, atenție, pe banii statului, de vreme ce nimeni nu vine cu o noutate, cu o soluție care să ne scoată din punctul în care ne-am blocat...

Mergem la Paris, foarte bine, deși pe noi nu parizienii ne-au depășit, ci bulgarii...

Mergem la Paris, repet, foarte bine, dar cu tableta, pixul și carnețelul în mână, nu cu telefonul mobil, și cu atenția concentrată pe subiectul târgului, contacte etc.

Altfel, mă tem că și în această vară litoralul nostru va fi reprezentat tot de borșul de pește de la Jurilovca, servit, ca anul trecut, la pahar sub formă de festival!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FLOTA PRIMARULUI-AMIRAL CHIȚAC PUNE TUNURILE PE MIO CAFFE!
scris de Lucian Cristea
TORA! TORA! TORA! Tradus din limba japoneză în limba română, în concepție proprie, înseamnă: “Pe ei, pe ei, mama lor de cafegii!(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii