Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Portul CONSTANȚA: Prima navă de croazieră din acest an, fluviala RIVER ADAGIO, pleacă duminică, cu o nouă serie de turiști. În 2017, sunt  programate doar 21 de escale, la noi, dintre care doar șase pacheboturi oceanice

Portul CONSTANȚA: Prima navă de croazieră din acest an, fluviala RIVER ADAGIO, pleacă duminică, cu o nouă serie de turiști. În 2017, sunt programate doar 21 de escale, la noi, dintre care doar șase pacheboturi oceanice(2034)

Vineri - 24 martie, la ora 13.00, a acostat la Terminalul de Pasageri de pe Digul-de-Nord al portului Constanța, prima navă de croazieră turistică din acest an / sezon !

Este vorba despre o veche cunoștință a localnicilor: fluviala "River Adagio", (acum:) cu pavilion Malta (în anii trecuți naviga sub pavilion Elveția), vas (lung de 125.5 m, de la prova la pupa, și lat de 11.4 m, de la babord la tribord) aparținând Companiei "Grand Circle Cruise Line".

Într-un interval de 48 de ore (plecarea este programată pentru mîine, Duminică - 26 martie 2017, la ora 13.00), cei 146 de pasageri, de diverse naționalități, au prilejul sa facă excursii în zonă și la București. Croaziera acestora se va încheia la Constanța !

Mîine, alți 149 de turiști, dintr-o nouă serie, se vor îmbarca la bordul navei, al cărei agent este "Navlomar".
Următoarea destinație este portul dunărean Ruse, din Bulgaria.
Reîntoarcerea la Constanța se va face pe 13 aprilie a.c.
Nava fluvială de pasageri "River Adagio" are programate cinci (5) escale in terminalul de pasageri al portului Constanța, în acest sezon.

În cursul lunii viitoare, în afară de "River Adagio", o singură altă navă de pasageri / croazieră va face escală în Portul Constanța. Este vorba despre una maritimă: "Costa Neo Riviera", pe 23 aprilie.

În total, în acest an, 2017, (NUMAI !) 21 de nave de croazieră (dintre care:... DOAR șase oceanice !) vor acosta la noi (față de... multe zeci, chiar sute, în 2014, anul în care au ocupat rușii Crimeea și liniile de profil au înlocuit, precipitat, Odessa / Ucraina sau Soci / Rusia, cu Constanța !)...

Cauzele acestei DRAMATICE scăderi, din ultimii doi-trei ani, a interesului turiștilor amatori de croaziere, danubiene sau marine, pentru Contanța, România și Marea Neagră, în general, sunt, în primul rând, legate, bineînțeles, de succesivele tensiuni (conflicte chiar !), interne sau externe-bilaterale, din zonă, în care sunt implicate Turcia, Rusia, Ucraina sau Georgia !

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii