Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
KOVESI - LA MÂNA MARELUI LICURICI ?

KOVESI - LA MÂNA MARELUI LICURICI ?(3485)

Ca un făcut, în ziua în care ministrul Justiției ar fi trebuit să ne prezinte concluziile privind evaluarea profesională a doamnei Kovesi, așteptate cu mult interes de opinia publică de la noi și de la alții, a apărut un moment surpriză!

Că de aia suntem țara haioasă a surprizelor de tot felul! Surpriză, vine vorba, pentru că, într-o oarecare măsură, vizita ambasadorului SUA la Ministerul Justiției se înscrie, în cele din urmă, într-o oarecare notă de normalitate americană, ca să o numim în astfel de termeni. O normalitate, cu ghilimelele de rigoare, aplicabilă la noi și la celelalte țări afiliate Americii...

Ambasadorul SUA la București obișnuiește adeseori să cheme câte un ministru de-al nostru la ordin, pentru a-i da indicații într-o chestiune sau alta. Ba, chiar mai mult de atât, dacă este cazul, chiar să-l tragă de urechi! Dacă nu se duce ministrul la el, nu pentru că nu vrea, ci pentru că nu poate, merge ambasadorul la el!

De cele mai multe ori, primul ministru este ignorat de ambele părți! Și de licuriciul cel mare, atenție, și de ministrul în cauză! Alți miniștri sau oameni importanți din pepiniera noastră de cadre, cu viziuni așa zis occidentale, cer să fie primiți la spovedanie de către domnul ambasador. Vin să toarne sau să se plângă licuriciului mare!

Că doar se știe că suntem o țară de plângăcioși și asta îi place la nebunie marelui licurici! E, totuși, vorba de licuriciul cel mare, în fața căruia contează foarte mult nota la purtare!

Sunt și indivizi care, înainte de a lua cuvântul în Consiliul Europei, trec pe la Ambasada SUA, pentru a-și însuși noile directive. Alții, Monica Macovei, Gabriel Liiceanu etc. atacă direct din băncile C.E. România, găsindu-i tot timpul noduri în papură!

Dar să revenim la întâlnirea ministrului Justiției cu ambasadorului SUA, programată exact în ziua decisivă pentru soarta șefei DNA. Cum oaspetele este cunoscut ca fiind un susținător al Laurei Kovesi, firesc, au apărut tot felul de comentarii dintre cele mai contradictorii.

Oare ce urgențe imposibil de amânat l-au determinat pe ministrul Justiției să-și modifice agenda zilnică de lucru și să treacă de la o prioritate națională la o banală vizită de lucru!

Ambasadorul spune că a venit la Ministerul Justiției ca să se prezinte! Așa, hodoronc-tronc, într-o zi cu mult deranj! Ciudată coincidență! Și ca treaba să fie maxim de eficientă cu o singură prezentare, a fost chemată la minister și doamna Kovesi, proaspăt evaluată! Ca din întâmplare!

Sorin Ovidiu Vântu spunea că americanii și-au dat acordul ca Laura Kovesi să fie mazilită! Deși e un tip foarte bine informat, se pare că realitatea îl contrazice. Poate că scopul vizitei este cu totul altul, dar de ce musai această vizită într-o zi specială?

Ca să aibă ce comenta cârcotașii pe seama subordănării unor demnitari români față de ambasadorul SUA, căruia i se reproșează că se amestecă în treburile noastre interne!

Cu sau fără susținerea americanilor, Laura Kovesi a făcut față cu brio atacurilor la care este supusă de când a început scandalul declanșat de dezvăluirile lui Sebastian Ghiță, un scandal care durează de câteva săptămâni bune. Tenace, imperturbabilă, stăpână pe ea. Așa a apărut în fața publicului, în mare ostil domniei sale, Laura Kovesi, care a refuzat să-și dea demisia și nu a acceptat niciun troc, deși dosarele penale ale adversarilor sunt pe mâna ei. Doamna Kovesi se ține tare într-un război de uzură și demonstrează că este o nucă greu de spart!

Să ne amintim cum boceau unii dintre vitejii politichiei noastre, tăvălindu-se pe jos prin Parlamentul României, ca să nu li se ridice imunitatea și, în felul acesta, să nu ajungă în mâinile procurorilor...

Alții, în astfel de situații, ar fi trădat. Laura Kovesi nu s-a dezis de generalul Coldea, cum procedează reciproc cuplul politic Victor Ponta - Liviu Dragnea, ca să dau un singur exemplu.

De unde îi vine oare doamnei Kovesi încrederea că nimic nu i se poate întâmpla? Este șefa DNA la mâna marelui licurici?

Vom vedea miercuri. 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii