Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PNL – PUNCT ȘI DE LA CAPĂT

PNL – PUNCT ȘI DE LA CAPĂT(1577)

Viața noastră, teoretic vorbind, are multe elemente comune cu filozofia ceferistă. Fie se spune că, într-o anume conjunctu​ră, ai pierdut trenul, de regulă, cu o singură oprire în stație, fie că ai schimbat macazul...

Regula este valabilă și în cazul PNL. La nivel național, e pe punctul de a pierde din nou trenul. În condițiile în care PSD gafează de pe o zi pe alta, dându-și singur cu stângul în dreptul, liberalii au o bună șansă de a încerca să se reabiliteze politic. Ar fi necesară o opoziție mai tăioasă, pentru a-i da peste nas unui guvern anemic, care, sub presiunea opiniei publice, a străzii, în mod deosebit, se precipită în luarea unor decizii.

A fost vizibil acest lucru și în maniera de desfășurare a evenimentului găzduit de Ministerul Justiției, când au fost evaluați procurorul general al României și șefa DNA. Personal cred că, dincolo de considerentele pacifiste ale domnului Dragnea, finalul fericit pentru Kovesi a fost determinat și de cei care au amenințat că sunt gata să iasă din nou în Piața Victoriei.

E doar un exemplu. Cu PSD în derivă, cenzurat de ambasadorul SUA, boicotat de președintele Iohannis, șubrezit de intrigile țesute în trei, Ponta-Năstase- Dragnea, și cu un prim ministru lipsit de vlagă, liberalii au în față suficient spațiu de manevră. Totul e să nu piardă din nou trenul!

Sigur, acum, PNL se află în reorganizări, în renovare generală, cum se întâmplă la Constanța, în organizația municipală, trecută prin filtrul alegerilor. După alegerile locale, a urmat o perioadă lungă, mult prea lungă, de interimat păgubos.

Starea de venin s-a accentuat după rezultatele înregistrate la alegerile parlamentare, când s-a trecut la atacuri directe între diverși membri ai partidului...

Mult mai grav pentru stabilitatea partidului, s-a ajuns la schimburi de acuze dintre cele mai grave, la amenințări, unele dintre aceste dispute mutându-se în holurile DNA!

Ca întotdeauna, în astfel de situații, cu un tupeu ieșit din comun, au mutat pasul la bătaie cei care fac pe vitejii după război! Principalul factor perturbator, fostul amiral Chițac, a știut cum să țină, în maniera sa cazonă, nestinse principalele surse de conflict.

Cunoscut ca fiind omul de încredere al miliardarului Gabriel Comănescu, patronul GSP, domnul Chițac s-a erijat tot timpul în liderul rebel al unei anumite grupări.

Până la alegerile de vineri, PNL Constanța a bătut, sub bagheta interimară a domnului Chițac, pasul pe loc. Cum Comănescu nu-i putea ierta lui Dragomir unele capricii de lider independent din perioada alegerilor locale, când s-au petrecut tot felul de minuni, era de așteptat să i se ceară capul...

Din păcate, înainte de alegerile municipale, am asistat la un neplăcut spectacol al spălării rufelor murdare în văzul lumii, nici măcar la râu!

Ținta - Gheorghe Dragomir, care, în ciuda presiunilor la care este supus, a anunțat că își va exercita funcția de lider județean până în ultima zi a mandatului său...

PNL Constanța pleacă la drum cu o echipă nouă.

Punct și de la capăt ….
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii