Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
ȘEFUL POLIȚIEI RUTIERE CONSTANȚA - SUSPECTAT CĂ AR FI  MASON! (I)

ȘEFUL POLIȚIEI RUTIERE CONSTANȚA - SUSPECTAT CĂ AR FI MASON! (I)(2723)

Prin intermediul unui comunicat de presă străveziu, dar mustind de jigniri și formulări denigratoare, SNAP, filiala sindicală Constanța, lansează un atac destul de nervos, dar lipsit de argumente solide, la adresa lui Constantin Dancu, șeful Poliției Rutiere!

În primul rând, ținând cont de gravitatea acuzelor care i se aduc în documentul cu pricina, ar trebui ca cineva să-și asume răspunderea lansării lor în spațiul public.

Ori comunicatul nu este semnat de nimeni, bănuiesc că există un lider, nu este înregistrat, nici ștampilat!

Ce să înțeleg? Că sub genericul SNAP, oricine poate spune orice despre oricine? La adăpostul anonimatului, bine securizat cu sigla unui sindicat, mulți viteji se arată!

Lui Dancu, i se reproșează, ca principal motiv al discordiei dintre SNAP și domnia sa, că i-ar fi amenințat cu dosare penale pe polițiștii care au confirmat că participă la un protest organizat în capitală! Scenariul abundă în confuzii și frânturi de beletristică de cea mai proastă calitate, ca să nu mai menționez insinuările care ar putea crea stări conflictuale între polițiști.

Iată ce scrie anonimul autor al comunicatului: “Nu am văzut niciun coleg de la Rutieră la protest, probabil sunt mulțumiți de salariu !!!”

Sunt mulțumiți de salariu într-un ocean de nemulțumiți? Nu este oare riscantă o astfel de afirmație făcută la adăpostul anonimatului? Atenție, într-un moment în care spiritele sunt încinse! Și așa agenții din acest departament sunt priviți de restul lumii cu o ușoară invidie...

Totuși, sunt surse care spun că la miting au fost și polițiști de la Rutieră. E drept, într-un număr mai mic.

Turnând în continuare gaz peste foc, același anonim autor lasă să se înțeleagă destul de lejer că firma care le-a închiriat protestatarilor autocarul a fost amendată de două ori pe un singur picior!

Ce să înțelegem? Ca represalii că îi transportau pe nemulțumiți la miting? De cine? Desigur, de polițiștii de la Rutieră, care, nu-i așa?, sunt mulțumiți de salariu!

Când sunt mulțumiți, când sunt nemulțumiți, reacționând ca “spărgători de grevă!” la ordinul lui Dancu, dacă am înțeles eu bine...

Care Dancu, ce făcea? Pândea și număra autocarele care plecau spre București, după care făcea dosare penale pe numele răzvrătiților! Au umor domnii de la sindicat!

Dacă s-a ajuns într-un punct atât de tensionat, de ce protestatarii nu au fost îndrumați să-și verse amarul acolo unde trebuie? Din comunicat nu reiese că domnul Dancu s-ar fi opus unui asemenea demers!

Din același comunicat, însă, nu reiese nici faptul că șeful Poliției Rutiere era în concediu de odihnă în perioada mișcărilor de protest din București!

Personal, mă așteptam ca sindicatele să nu se sperie de așa zisele amenințări cu dosare penale, care sunt de o copilărie rarisimă, și să se aplece mai mult asupra problemelor sociale și profesionale reale, asupra revendicărilor îndreptățite ale polițiștilor, indiferent de secția în care lucrează.

E drept, câteva dintre ele sunt expediate în două fraze, dar nu reiese de nicăieri că s-au purtat discuții pe această temă cu conducerea Poliției Constanța și a SNAP.

Nu cunosc cine sunt acei colegi nedreptățiți, iar întreg colectivul serviciului cunoaște că eu sunt delegatul sindical, nu-mi amintesc ca cineva să fi venit cu vreo problemă la mine și eu să nu fi discutat aspectele acesteia la nivelul conducerii serviciului!   Declarația aceasta a fost făcută de Cristian Anca Bozolan, atenție, vicepreședinte al SNAP Constanța!

Domnia sa a ținut să mai precizeze că toate acuzele aduse lui Dancu sunt niște aberații! O spune, dacă informațiile sunt corecte, vicepreședintele sindicatului amintit! Și, atunci, cine a mai rămas din conducerea SNAP Constanța?

Se pare că prioritatea este cu totul alta - compromiterea prin orice mijloace a șefului Poliției Rutiere Constanța, căruia musai trebuie să i se pună în cârcă toate neajunsurile existente, scopul final fiind ușor de anticipat...

Chiar și prin răstălmăcirea unor vorbe, pentru că nu am auzit ca vreun polițist să fie pedepsit din cauze de miting de protest! Nici măcar dintre cei care i-au strigat lui Băsescu  “Ieși afară, javră ordinară!

În privința lui Constantin Dancu, există și o explicație. Vehicularea numelui său ca posibil înlocuitor al șefului IJP Constanța a generat o agitație de nedescris și o stare de nervozitate amplificate la extrem pe fondul amintitei mișcări de protest, ca o motivație în plus să fie scos din cursă.

Oricum, conflictul cu sindicatele le-a picat bine celor care au mai încercat și altădată să-l mazilească pe Dancu. Chiar în perioada când făcea echipă cu Victor Popescu, debarcat și el pentru că deranjase prea mulți încoronați ai sistemului!

Trebuia musai să fie pus într-o postură negativă! Deja au fost lansate diverse scenarii cu Constantin Dancu în rolul de mason!!! Dar și cu alte cadre de nădejde, care se țin departe de scandal!

Vom reveni cu amănunte.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii