Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
EFECTUL DANCU: DISPUTA PENTRU ȘEFIA  POLIȚIEI CONSTANȚA NAȘTE NOI INTRIGI ! (II)

EFECTUL DANCU: DISPUTA PENTRU ȘEFIA POLIȚIEI CONSTANȚA NAȘTE NOI INTRIGI ! (II)(2667)

Reluăm astăzi firul epic al controverselor legate de activitatea șefului Poliției Rutiere Constanța, acuzat de sindicate că ar fi intenționat, chipurile, prin intimidări și amenințări cu dosare penale, să blocheze prezența subordonaților săi la un miting de protest organizat la București!

De la cauze la efect, după cum am precizat în primul episod, e o cale destul de lungă...Până la mitingul cu pricina, folosit de unii ca pretext pentru plata unor polițe, activitatea polițiștilor constănțeni se desfășura normal...Fără acțiuni revendicative și fără presiuni exercitate asupra lui Dancu Constantin, aflat într-un prelungit concediu de odihnă.

Cu un amendament. De ceva vreme, se vorbește despre schimbarea din funcție a șefului IPJ. Printre posibilii candidați la funcția amintită se numără și Dancu Constantin, chestiune care a produs mare supărare în unele cercuri influente!

Din nefericire, și în acest sector de activitate, ca peste tot, ultimul cuvânt îl are POLITICUL!

În loc de profesioniști, de care Poliția are mare nevoie, sunt promovați tot felul de politruci, buni executanți ai pasului de defilare și atât! Sigur, față de profesioniști, sunt mult mai docili și știu de frica partidului aflat la Putere, executând totul fără crâcnire, întocmai și la timp!

Ce are în comun munca de polițist cu munca de partid? Nimic. Partidul este folosit de multe ori ca paravan în propagarea unor informații compromițătoare la adresa unui candidat incomod sau nedorit la cârma Poliției...

Reamintesc că Dancu s-a aflat o vreme, ca inspector șef interimar, la comanda IPJ Constanța și s-a achitat bine de sarcini...Acum, se spune că este mason, ceea ce înțeleg că este de rău...

Personal, în limitele admise, am verificat acceastă informație, dar nu am găsit nici o dovadă, nici un document care să ateste acest lucru. De aceea, țin să precizez din nou, nu pot să afirm că Dancu este mason. 

De altfel, pe această temă, am purtat cu domnia sa o scurtă convorbire telefonică. “Sunteți mason?” Răspuns: “EXCLUS. Am primit o ofertă de acest gen, dar am refuzat-o categoric”...

Asta era o a doua variantă. Se spune că, de fapt, i s-ar fi propus să intre în masonerie, dar a refuzat și de aici i se trag toate ghinioanele!

Nu știu cât de mult contează pentru unii statutul de mason, dar poate că e momentul ca șeful Poliției Române, chiar noul ministru de Interne, să limpezească această chestiune. Cunosc polițiști care se laudă că sunt masoni, dar, în realitate, nu vor să se afle acest lucru!

Oficial, fișele lor personale sunt curate și nu poți să le reproșezi nimic. Practic, într-o astfel de speță, e ca și cum a-i căuta acul în carul cu fân!

De aceea, deocamdată, nu voi da nume. Aștept concluziile ANI. După aceea, vom putea descifra și mesajul unor fotografii intrate în posesia noastră...

Aștept reacția conducerii Poliției Române, dat fiind faptul că presa a prezentat și alte cazuri similare.

Chestorului Liviu Popa, de pildă, i se reproșează că nu a menționat în declarațiile de interese calitatea de membru al unei Loje din România, dar povestea sa a rămas în coadă de pește! Cu toate că susținătorul său, Vasile Blaga, nu se mai află la butoanele Ministerului de Interne!

Spuneam că Dancu s-a mai aflat în fruntea IPJ Constanța, fiind la comandă o lungă perioadă de interimat. Deși a fost la un pas să-și continue cariera pe funcția amintită, propunerea a căzut. Și atunci, ca și acum, a fost “lucrat” de băieții răi!

Precizez, după același scenariu derulat de ani de zile, indiferent de culoarea partidului aflat la putere! Ori de câte ori s-a eliberat postul de șef al Poliției Constanța, s-au dus bătălii grele în culise pentru ocuparea lui!

Rând pe rând, candidații autohtoni au fost trecuți pe tușă. S-a acreditat întotdeauna ideea că, la Constanța, nu sunt cadre competente, apte să conducă Inspectoratul Județean! Sau, mult mai grav, că toți sunt corupți! Chiar toți?

În locul lor, au fost detașați diverși “intruși”: generalul Nenu, de la Focșani, Bârgoz, de la Sibiu, Jipa, de la Brăila ș.a., considerați mari profesioniști de protectorii lor din Ministerul de Interne și chiar de mai sus..

Nici că se putea o palmă mai grea pe obrazul polițiștilor constănțeni!

Unii și-au adus oamenii lor de încredere după ei. Și așa au apărut personaje noi precum Mircea Vizitiu, recomandat de Jipa. În final, unii dintre generalii detașați au plecat, pe fondul unor scandaluri, cu tinichea de coadă! Printre ultimii, Jipa, pe fondul unor controverse dure între domnia sa și șeful Gărzii Financiare de atunci. Tema controverselor: un transport de benzină pe calea ferată, după care a urmat pensionarea! Povestea, ca și rivalitatea dintre cei doi, a rămas neelucidată...

În ultima vreme, se vorbește tot mai mult despre influența în forță a masonilor în aproape toate sferele importante de activitate din Constanța. Una dintre cele mai vânate poziții pe plan local este și funcția de șef al Poliției Constanța!

Disputa pentru această funcție naște noi intrigi...

Cum e mai bine? Să fii sau să nu fii mason?
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FLOTA PRIMARULUI-AMIRAL CHIȚAC PUNE TUNURILE PE MIO CAFFE!
scris de Lucian Cristea
TORA! TORA! TORA! Tradus din limba japoneză în limba română, în concepție proprie, înseamnă: “Pe ei, pe ei, mama lor de cafegii!(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii