Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Vacanța de primăvară 2017 se prelungește cu încă o zi !

Vacanța de primăvară 2017 se prelungește cu încă o zi !(3081)

Vacanța de primăvară 2017 se prelungește cu încă o zi. Elevii nu fac ore în data de 18 aprilie 2017, a treia zi de Paști.

Astfel, ziua de marți este liberă pentru elevii din învățământul preuniversitar, care urmează să intre în vacanța de primăvară pe 19 aprilie.

„În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă din învățământul preuniversitar, în data de 18 aprilie (a treia zi de Paști), personalul didactic din învățământul preuniversitar beneficiază de zi liberă. Prin urmare, dacă respectiva zi este liberă pentru profesori, este liberă și pentru elevi. Informația a fost comunicată școlilor înca de anul trecut, imediat după aprobarea structurii anului școlar 2016-2017”, se arată într-un răspuns al ministerului Educației oferit ziarului Libertatea.

Vacanța de primăvară 2017: Cât durează Vacanța de Paște 2017

Faptul că elevii au liber în a treia zi de Paște, înseamnă că aceștia vor beneficia de o vacanță prelungită. Ei nu vor mai face ore în perioada 17 aprilie – 1 mai 2017.

Elevii se întorc la cursuri pe data 2 mai, urmând să meargă la cursuri până pe 16 iunie. Vacanța de vară durează până în data de 10 septembrie 2017. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 26 mai 2017, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 9 iunie 2017.

Totodată, părinții elevilor vor beneficia și ei de o zi liberă de Paște, respectiv luni, 17 aprilie.

Sursa: huff.ro
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PNL A DEMONSTRAT CĂ ARE CU CE ȘI CU CINE!
scris de Lucian Cristea
Zilele acestea, PNL Constanța a demonstrat că, la nevoie, știe să se regrupeze și să devină o forță pe scena politică. O(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • DINTRE 1.000 DE-ALDE CATTANI, NU S-A GĂSIT UN MINISTRU COMPETENT LA INTERNE!
  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE
  • CASA MORTUARĂ ALBASTRĂ A PRESEI