Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CALUL MARO sau BLESTEMUL PRIETENIILOR POLITICE

CALUL MARO sau BLESTEMUL PRIETENIILOR POLITICE(4087)

Există tot felul de prietenii. Am auzit de doi prieteni pe o țigară, pe o sticlă de ceva anume, vitriol, de pildă, nu neapărat alcool, prieteni pe sprânceană, prieteni pe ochi frumoși, există și așa ceva?, prieteni.

Victor Ponta și Liviu Dragnea sunt doi, dacă nu cumva deja foști, prieteni pe un cal maro, dintr-o rasă prea mișto!

Unul cap și unul coadă, au circulat tot timpul în tandem. În timp, marea prietenie dintre cei doi politicieni s-a degradat, într-un cumul de cuvinte, s-a dus dracului! Da' cu calul maro ce-ați avut, domnilor?

Prietenia dintre Ponta și Dragnea a ajuns în faza revoluționară a schimbării drapelului de luptă cu izmenele pe călător. Când doi prieteni își arată reciproc izmenele, fluturându-le pe sub nas, e gata totul! Mai ales atunci când pe ele pot fi citite tot felul de amenințări curente de culoarea maro a calului.

Asistăm, practic, la un ritual al izmenelor, acestea fiind fluturate cu dezinvoltură în văzul opiniei publice. Ritualul este cât se poate de simplu.

Când Ponta, când Dragnea, fiecare are dreptul la o diversiune împotriva celuilalt și o avertizare de genul “Spun tot ce știu despre tine!”

După ce s-au avut ca frații, se dau în gât reciproc! Ce au mâncat, ce au băut, ce au...făcut. Fostul și cu actualul lider al PSD arată ca doi indivizi care sunt la un pas de a se îneca îmbrățișați, pentru că se trag amândoi în jos...

Au întrecut măsura! S-au tot împins unul pe celălalt până au ajuns în dreptul DNA! Dumnealor nu au nevoie de denunțători, pentru că se denunță singuri! Măcar și-o fac singuri cu gura lor...

Ce au mâncat, ce au băut, ce au...făcut.

Prieteniile dintre politicieni au aruncat în aer partidele. Relațiile de acest gen dintre marii politicieni au eșuat lamentabil și au generat numeroase minusuri în materie de imagine.

Victor Ponta, căruia îi plac caii maro spălați cu Dero, a mai avut o tentativă de  “Prieteni, prieteni, până la moarte!”,  dar felul lui de-a fi i-a jucat din nou feste!

E drept, finalul prieteniei sale cu Crin Antonescu nu a coborât până la nivelul intrigilor debitate de izmenele de pe călător. Datorită lui Crin, singurul lunatic din politichia noastră, episodul a căpătat un accent romantic. Nu știu dacă nu cumva, la despărțire, au și plâns, cred, fiecare pe genunchii celuilalt.

Acum, în relația cu Dragnea, genunchii sunt folosiți ca armă letală! Contează cine lovește primul.

Prietenia dintre Petre Roman și Traian Băsescu a avut un final regizat de Brutus. Fără prea multe cuvinte sau bocete de sezon, Traian Băsescu a pus capăt prieteniei sale cu domnul Roman printr-o lovitură de pumnal aplicată cu dibăcie fostului prim ministru. În timp ce îl jugănea bine, găurindu-i maleta, Băsescu a rostit celebrele cuvinte “Petre, ești cel mai bun!”  Atât de bun, încât, nu și-a mai revenit nici în ziua de astăzi după atâta prietenie!

În schimb, Traian Băsescu, mai puțin sentimental, și-a dat la întors toate prieteniile din politică și nu numai...

Știe dumnealui cum e cu prieteniile astea! Cum se mai plimba “buldogul”, alias Blaga, printre picioarele sale!

O altă prietenie, cea cu Călin Popescu Tăriceanu, a fost întreruptă de bilețelele parfumate de Elena Udrea.

Nici prietenia dintre Tăriceanu și Daniel Constantin nu a durat prea mult!

Prietenia dintre Liviu Dragnea și Gabriel Oprea s-a încheiat după primul pahar cu vin!

Prietenia a făcut ravagii în grupul Kovesi, Coldea, Ghiță... 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

OPRIȚI RECRUTAREA CADRELOR PESEDISTE!
scris de Lucian Cristea
Amiralul Chițac nu reușește să se acomodeze cu dimensiunile navei “Primăria Constanța”, la comanda căreia se află, în postura (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii