Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PACE CU AROMĂ DE ZĂHĂREL ARS

PACE CU AROMĂ DE ZĂHĂREL ARS(4903)

Principalele partide de la noi suferă de sindromul denunțătorilor. Au intrat în zodia spovedaniilor, care, se știe, unora le ușurează sufletul. Tot mai mulți sunt cei care își manifestă subit intenția de a face dezvăluiri, ținute la cutie, despre o situație dată sau despre un anume personaj.

De cele mai multe ori, denunțătorii de partid sunt mânați în luptă de anumite interese personale sau de ambiții deșarte în a ocupa sau a reveni, cum este cazul lui Victor Ponta, pe o funcție importantă. Nici nu știi cu ce ai de-aface! Cu un moment al adevărului sau cu un moment al vendetei!

Peste tot miroase a răzbunare! Se plătesc polițe. Ponta lui Dragnea și invers, chiar dacă teleormăneanul s-a opus excluderii lui Victoraș din PSD! Se vede treaba că Liviu Dragnea crede orbește în facerea de bine!

O altă categorie de denunțători politici este reprezentată de cei care s-au hotărât să vorbească abia după ce au ajuns după gratii! Aflat într-o astfel de situație, Nicușor Constantinescu, fostul lider al PSD Constanța, a prezentat un veritabil rechizitoriu la adresa partidului pe care l-a slujit, cu țintă fixă Victor Ponta!

Poate greșesc, dar am impresia că domnul Ponta începe să alunece în propriile gropi săpate de domnia sa! În timp ce continuă să-l tachineze, după modelul picăturii chinezești, pe Liviu Dragnea, s-a trezit cu Constantinescu în spate!

Ce-i drept, relațiile dintre Nicușor Constantinescu și fostul președinte al PSD nu au fost niciodată armonioase. Ba, dimpotrivă, au ieșit de multe ori scântei, situația fiind exploatată la maxim de cei care l-au lucrat pe la spate pe Constantinescu, urmărind să-i ia locul!

Ar fi interesant de comentat acest episod de către fostul lider al PSD Constanța, ca să înțelegem mai bine și conflictul dintre Ponta și Dragnea.

La nivel de partidulețe, ALDE este otrăvit de o prelungită criză la nivel național și local. Deocamdată, Călin Popescu Tăriceanu a confirmat faptul că, atunci când interesele sale sunt puse sub semnul întrebării, dumnealui devine fiară!

Ați văzut cu câtă rapiditate i-a sucit, vine vorba, gâtul lui Daniel Constantin, redus în secunda doi la tăcere! Pe locul lui Daniel s-ar putea sădi un pom, dar Tăriceanu nu suportă concurența nimănui la șefia partidului.

Gestul său a schimbat cursul evenimentelor și în conflictul intern din sânul ALDE Constanța, gruparea lui Tucan fiind net avantajată. Deocamdată, nucleul condus de Mircea Banias se află doar formal la cârma partidului, dar nu este dispus să depună armele și nici să părăsească partidul, în ciuda presiunilor la care este supus. Este, însă, destul de diplomat și de răbdător să se adapteze condițiilor de pace impuse de la centru.

După mazilirea cu succes a lui Daniel Constantin, domnul Tăriceanu are tot interesul, ca în povestea cu bilețelele roz, să se aștearnă liniștea.

Excesul de conflicte în cadrul alianței PSD-ALDE dăunează grav stabilității!

De când ALDE a intrat într-o prelungită criză, s-au făcut diverse comentarii în legătură cu poziția adoptată de Valentin Vrabie, primarul orașului Medgidia, pe seama căruia au fost lansate două variante.

1. L-a părăsit pe Banias.

2. Și-a dat demisia din partid.

L-am contactat telefonic pe domnul primar și acesta a negat cu vehemență ipotezele de mai sus. Domnia sa a ținut să precizeze că a intrat în politică dintr-un crez personal, nu pentru Banias sau pentru altcineva anume...

Acest lucru a fost confirmat și de Mircea Banias. Așa o fi. Un lucru este cert. Valentin Vrabie a prins furtună la revenirea sa în politică...Cu atât mai grea este misiunea sa de garant al păcii în interiorul ALDE Constanța, unde Tăriceanu se bazează pe experiența acumulată de Vrabie ca independent neutru.

Rămâne de văzut în ce măsură vulcanicul Tucan va putea fi ținut în frâu, fiind evidentă antipatia pe care i-o poartă lui Banias. Deocamdată, conform unor surse, Tucan s-a antrenat la o partidă de vânătoare organizată în Tanzania. După vânătoarea internă de partid, a obținut trofeul mult dorit - sprijinul lui Tăriceanu, cu care se înrudește în foarte multe privințe...

Mă tem că bunul său simț și diplomația din sânge s-ar putea să nu-l ajute prea mult pe Banias!

Prea miroase a pace cu aromă de zăhărel ars!

Război și în PNL Constanța. În postura denunțătorului politic, parlamentarul Chițac pune pe jar PNL, după ce a contestat alegerile organizate la municipiu. Din păcate, finalul de mandat al lui Gheorghe Dragomir este marcat de un scandal care pune într-o lumină foarte proastă această formațiune politică.

Mult mai abil și mai precaut, Hașotti s-a ținut departe de această perioadă tumultoasă din viața PNL. Revenirea rapidă a lui Gabriel Comănescu în topul celor mai productivi afaceriști a alimentat speranțele celor care văd în el singurul salvator al PNL...

Dintr-un punct de vedere.Poate de aceea și Chițac a procedat ca Iohannis. A oprit, și-a aruncat mantaua pe capota mașinii și a trecut direct la acuze!

La PNL nu e loc nici măcar de o pace cu aromă de zăhărel ars!

Doar demisia lui Gheorghe Dragomir ar fi mai fi îndulcit situația...  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

OPRIȚI RECRUTAREA CADRELOR PESEDISTE!
scris de Lucian Cristea
Amiralul Chițac nu reușește să se acomodeze cu dimensiunile navei “Primăria Constanța”, la comanda căreia se află, în postura (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii