Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
CONSTANȚA. Sâmbătă, pe Stadionul Portul, partida de BASEBALL, între reprezentativa României și formația militarilor americani de la baza Mihail Kogălniceanu

CONSTANȚA. Sâmbătă, pe Stadionul Portul, partida de BASEBALL, între reprezentativa României și formația militarilor americani de la baza Mihail Kogălniceanu(3225)

Sâmbătă - 15 aprilie 2017, de la ora 11.00, la CONSTANȚA, stadionul "PORTUL" va găzdui o interesantă partidă de... BASEBALL (!), între echipa naţională (!) a României şi cea a militarilor americani aflaţi în ţara noastră, la baza de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța.

Chiar dacă baseball este unul dintre cele mai iubite sporturi din S.U.A., evenimentele acestei discipline generând întotodeauna un impact extrem de puternic, acesta este practicat şi în... România, de... 27 de ani !

Întâlnirea amicală între echipa naţională a României şi cea formată din militarii americani aflaţi la baza Mihail Kogălniceanu (județul Constanța) va marca împlinirea a 70 de ani de la acceptarea în liga americană de baseball (Major League Baseball) a primului jucător de culoare !

Jakie Robinson (născut la 31 ianuarie 1919 - decedat la 24 octombrie 1972) a fost primul jucător afro-american de baseball care a evoluat în Major League Baseball.
A jucat pentru Brooklyn Dodgers, între anii 1947-1956, câştigând Campionatul Mondial în 1955.
În 1947, a fost ales cel mai bun tânăr debutant din M.L.B.
A fost de şase ori în echipa ideală din M.L.B.
A fost inclus în Baseball Hall of Fame, în 1962.
Jakie Robinson a devenit un simbol al egalităţii, corectitudinii, dreptăţii şi "fair-play"-ului.
Numărul 42“a fost retras, în semn de respect, pentru cel care a fost Jakie Robinson.

Intrarea la acest eveniment va fi, desigur, LIBERĂ, iar cei prezenţi vor avea suficiente motive pentru a petrece o zi minunată la acest eveniment ! 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SUNT JAPONEZ ȘI MĂ MÂNDRESC…
scris de Lucian Cristea
Prima vizită a unui premier al Japoniei în România i-a prins pe conducătorii noștri iubiți pe gard, în izmene pe călător, cu mâne(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • CE ESTE RAPORTORUL ȘI CE VREA EL?
  • O LECȚIE DE SUPRAVIEȚUIRE A DOMNULUI CHINDEA, ZIS LUȚU
  • Credit digital de nevoi personale, obținut în 15 minute!
  • SEMNIFICAŢIA UNEI SĂRBĂTORI MULT TIMP UITATE: ROMÂNIA – MAMĂ A EMBRIONULUI UNIUNII EUROPENE!
  • CUM I-AM BĂUT VINUL LUI NICHITA STĂNESCU