Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
timp liber
ZIUA PĂMÂNTULUI - 22 Aprilie 2017. Tema acestui an este: EDUCAȚIA pentru MEDIU și CLIMĂ !

ZIUA PĂMÂNTULUI - 22 Aprilie 2017. Tema acestui an este: EDUCAȚIA pentru MEDIU și CLIMĂ !(4146)

Instituită/declarată în 1970, ZIUA PĂMÂNTULUI simbolizează LUPTA ÎMPOTRIVA POLUĂRII și PROBLEMELOR CLIMATICE și a avut un rol foarte important în mediatizarea problemelor Pământului !

Ea a dat naştere unei organizaţii ("EARTH DAY Organization"), cu filiale în peste 175 de ţări şi rezultate notabile în conştientizarea omenirii asupra problemelor de mediu, efectelor poluării etc.

În 1970, în urma eforturilor senatorului american Gaylord Nelson, s-a ajuns la concluzia că trebuie să se facă ceva pentru a se atrage atenţia asupra pericolelor ce pot fi provocate de degradarea mediului înconjurător.
Aceasta în condiţiile în care nimănui nu-i păsa de acest aspect şi de efectele pe termen lung avute de presiunea exercitată asupra mediului.
Astfel, pe 22 Aprilie 1970, a avut loc, în Statele Unite ale Americii, una dintre primele manifestaţii ecologiste de anvergură, la care au participat milioane de oameni.

ISTORICUL ZILEI PĂMÂNTULUI

 • Prima Zi a Pământului din 22 aprilie 1970 a inclus un forum educațional pentru americani, cu privire la problemele de mediu și de conservare.
 • 20 de milioane de americani au ieșit pe străzi, în parcuri, și săli de conferințe pentru a cere un mediu sănătos și durabil, în largi mitinguri ce au cuprins țara de la un ocean la celălalt. Mii de colegii și universități au organizat demonstrații și forumuri educaționale împotriva deteriorării mediului.
• Ziua Pământului 1970 a activat un spirit care a dus la aprobarea Legilor pentru Aer curat, Apă curată, Specii periclitate. Multe alte legi de mediu inovatoare au urmat în curând.

Înainte de a putea rezolva amenințările grave de mediu cu care ne confruntăm, în secolul 21, trebuie să creem cetățeni conștienți, cunoscători ai știintelor mediului și înţelegând problemele ecologice locale și globale.

Tema pentru Campania ZIUA PĂMÂNTULUI - 2017 este EDUCAȚIA pentru MEDIU și CLIMĂ !

Educația este fundamentul progresului !
Avem nevoie de cetățeni care să înțeleagă conceptele din sfera schimbărilor climatice şi să fie conștienți de amenințarea fără precedent a planetei noastre.
Trebuie ca fiecare să fie înzestrat cu informații, care să inspire acțiuni în apărarea mediului.
Educația pentru Mediu și Climă este un motor nu numai pentru adunarea de votanți în favoarea legilor și politicilor de mediu și de climă, ci și pentru accelerarea dezvoltării tehnologiilor și locurilor de muncă ecologice.

Rețeaua Ziua Pământului lansează o campanie de educație, globală, pentru mediu și climă, până la Ziua Pământului din anul 2020 !
Campania doreşte ca fiecare absolvent de școală, din întreaga lume, să fie un cetățean educat privind mediul și clima, gata să ia măsuri și să fie o voce a schimbării. Acest obiectiv nu este doar un imens angajament pe viitor, este în același timp critic și necesar în prezent. Semnarea Acordului de la Paris este un pas spre atenuarea efectelor schimbărilor climatice. Educația trebuie să fie o parte esențială a acestui efort.
Anul 2020 marchează a 50-a aniversare a Zilei Pământului. Trebuie să profităm de acest moment pentru a inspira acțiuni globale care protejează pământul împotriva provocărilor fără precedent ale secolului 21.
În anii până în 2020, Rețeaua Ziua Pământului va lansa o serie de inițiative tematice îndrăznețe, pentru a stimula o inegalabilă colaborare la nivel mondial.

 

MESAJE - "CHEIE", PENTRU ZIUA PAMÂNTULUI - 2017 

• Educația pentru mediu și climă este fundamentul progresului. Scopul este cetățeanul mondial bun cunoscător în conceptele de schimbare climatică și conștient de amenințarea fără precedent la adresa planetei.
• Educația pentru mediu și climă este o condiție necesară pentru promovarea politicilor de mediu și climatice și pentru accelerarea dezvoltării tehnologiilor și locurilor de muncă ecologice.
• Pentru atingerea obiectivului Campaniei de educație globală pentru mediu și climă până la Ziua Pământului din anul 2020, este imperios necesar să se producă o schimbare, atât la nivelul valorilor, abilităților, cât și la nivelul atitudinilor, în mod special al modelelor de gândire, iar această schimbare nu poate realizată decât prin intermediul educației (sub toate fomele sale – formală, non-formală și informală).

Ziua Pământului este menită să inspire publicul în direcţia unei mai bune îngrijiri a mediului şi să-l înveţe să fie mândru de patrimoniul natural.
Ziua Pământului reprezintă o zi de informare pentru o mai bună educare a publicului cu privire la impactul oamenilor asupra mediului.

Sursa de documentare: http://www.earthday.org/earthday/
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii