Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
GHIȚĂ, EXTRĂDAT LA PAȘTELE CAILOR

GHIȚĂ, EXTRĂDAT LA PAȘTELE CAILOR(4386)

Pentru Ghiță, marele nostru Ghiță, cetățean de onoare pretutindeni, un fel de Peneș Curcanul reinventat, căruia mult mai greu îi pare drumul la întors acasă, se apropie Paștele Cailor.

Cu alte cuvinte, îl vom vedea extrădat la Paștele Cailor!

Cel puțin, așa am înțeles eu din conținutul ultimei lecții predate de Tudorel sub genericul  “Trădați din dragoste” care ne-a aburit din nou, după ce ne-a jucat pe degete cu raportul dedicat, ca și la plagiat, Laurei Kovesi.

Desigur, cum ține tot timpul să precizeze domnia sa, în limitele legii. Extrădarea nu-i ca vara! Discursurile ministrului Justiției sunt tot mai pedagogice, ca și cum am fi cu toții studenții domniei sale!

Noi vrem un ministru al Justiției mai incisiv și care să nu se cramponeze de orice virgulă sau cuișor bătut în fruntea cuiva.

Cu o asemenea bibliografie, nici dracul, să mă ierte părintele Irinel, nu-l mai extrădează pe Sebastian Ghiță!

Am fost unul dintre cei care nu am luat în serios varianta Serbia, dar, între timp, am realizat că nu e vorba de un iepuraș trimis la înaintare, ci de un plan bine gândit.

Ghiță este un personaj mult prea prețios ca să fie lăsat singur în bătaia lunetiștilor. Sunt convins că a primit prin diverse canale, inclusiv prin intermediul celor care îi sunt călăuze, numeroase amenințări din partea celor care se tem cu voce tare de întoarecerea sa în țară.

Mult mai mulți sunt cei care îl vor viu, ca să prindă și sfârșitul episoadelor cu marile sale dezvăluiri. Pe de altă parte, intuiesc că și sârbii manifestă un oarecare interes față de soarta lui Ghiță, care nu este un anonim pentru anumite personaje importante din această țară.

Credeți că întâmplător se bucură de serviciile celui mai bun avocat din Serbia! Ca fapt divers, dacă observați, Sebastian Ghiță are alura sportivă a unui sârb autentic!

Uneori, drumurile vieții sunt mult prea misterioase și prea întortocheate...Oricum, e limpede că destinația nu a fost aleasă la întâmplare de fugarul nostru și, în niciun caz, de unul singur.

Personal, cred că întreaga operațiune reprezintă rezultatul unei cooperări bine puse la punct între mai mulți factori. Totul, absolut totul, bine măsurat, bine gândit.

Sunt de acord cu teoria celor care susțin că Sebastian Ghiță a fost scos la suprafață din motive de securitate personală. Ascuns în anonimat, Ghiță reprezenta deja o țintă pentru cei care aveau tot interesul ca el să dispară definitiv, precum Marta.

În ipostaza în care se găsește acum, când se află oficial în custodia sârbilor, e în siguranță. Pe de o parte. Pe de altă parte, are toate șansele să-și asigure un statut liniștitor, pentru că nu cred că sârbii îl vor extrăda.

Sebastian Ghiță se comportă ca un individ stăpân pe situație și ăsta este un semn clar că se află în posesia și a altor dovezi compromițătoare la adresa sistemului. Cei vizați știu bine despre ce este vorba.

În pas cu timpul, cu sau fără o legătură directă cu dezvăluirile lui Ghiță, sunt puse pe tapet noi episoade uluitoare despre alegerile din 2009, în care apar aceleași personaje despre care se vorbește de luni de zile!

Sigur, cu o noutate. Mă refer la generalul Oprea, a cărui locuință a fost transformată într-un stat major electoral!

Pentru că a întors armele împotriva doamnei Kovesi, Traian Băsescu se erijează acum în susținătorul lui Ghiță, pentru care s-a grăbit să ceară imunitate. Deși, paradoxal, acesta nu este străin nici de povestea alegerilor din 2009!

Iată de ce cred că Sebastian Ghiță ar putea fi extrădat la Paștele Cailor...
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FLOTA PRIMARULUI-AMIRAL CHIȚAC PUNE TUNURILE PE MIO CAFFE!
scris de Lucian Cristea
TORA! TORA! TORA! Tradus din limba japoneză în limba română, în concepție proprie, înseamnă: “Pe ei, pe ei, mama lor de cafegii!(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii