Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Premieră în lumea medicală!

Premieră în lumea medicală!(2616)

O aplicaţie software încearcă să pună punct crizei de medicamente în cazul pacienţilor!

Acest program conectează în timp real farmaciile, distribuitorii şi pacienţii, astfel încât medicamentele să ajungă în cel mai scurt timp la bolnavi. Aplicaţia este gratuită şi a fost realizată de două asociaţii pentru pacienţi.
Ideea aplicaţiei a venit în noiembrie, anul trecut, în urma celor peste 200 de apeluri primite în doar trei luni de la pacienţii care nu îşi găseau medicamentele necesare.

Cezar Irimia, președinte al Asociației Bolnavilor de Cancer (ABC): „Cele mai multe au fost sesizate pe cancere, pe autoimune, diabet şi chiar imunosupresoarele ne-au fost sesizate pentru cei transplantaţi”.

Aplicaţia este acum în perioada de testare, iar farmaciile care o au pot comanda un medicament rar pentru tratarea cancerului de rinichi.

Rozalina Lapadatu, președinte APAA: „Distribuitorii care au intrat în program au agreat că timpul de răspuns să fie sub două ore aşa că, teoretic şi practic, pacientul primeşte foarte repede un răpsuns, în cât timp va fi livrat medicamentul.”

În proiect au intrat până acum 147 de farmacii, 4 distribuitori şi un producător.

Ștefan Marius Răzvan, manager de farmacie: „Ne-am trezit cu mai multe picioare în uşă pe motiv că dacă nu avem medicamentele ar trebui să închidem şi să dăm jos sigla de farmacie, iar această aplicaţie rezolvă fantastic - deja medicamentul este pe stoc la toţi furnizorii”.

Aplicaţia a fost făcută din fondurile proprii ale asociaţiilor.

 

Sursa: www.digi24.ro

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SUNT JAPONEZ ȘI MĂ MÂNDRESC…
scris de Lucian Cristea
Prima vizită a unui premier al Japoniei în România i-a prins pe conducătorii noștri iubiți pe gard, în izmene pe călător, cu mâne(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • CE ESTE RAPORTORUL ȘI CE VREA EL?
  • O LECȚIE DE SUPRAVIEȚUIRE A DOMNULUI CHINDEA, ZIS LUȚU
  • Credit digital de nevoi personale, obținut în 15 minute!
  • SEMNIFICAŢIA UNEI SĂRBĂTORI MULT TIMP UITATE: ROMÂNIA – MAMĂ A EMBRIONULUI UNIUNII EUROPENE!
  • CUM I-AM BĂUT VINUL LUI NICHITA STĂNESCU