Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CAZUL POLARIS - FĂGĂDĂU, DE LA PRIMĂRIE, A FĂCUT ÎN PĂLĂRIE!

CAZUL POLARIS - FĂGĂDĂU, DE LA PRIMĂRIE, A FĂCUT ÎN PĂLĂRIE!(7080)

Chiar dacă se bucură de clemență din partea lui Eduard Martin, în conflictul cu Polaris, primarul Decebal Făgădău are toate șansele să pună Constanța pe butuci, într-un timp record, ceea ce nu s-a mai întâmplat de la demolarea hotelului Continental încoace, dosar care, de asemenea, ar trebui redeschis...

Conflictul la baionetă cu firma Polaris s-a transformat, după pierderea unui proces foarte important, într-un adevărat dezastru!

Chiar dacă edilul șef a obținut accesul liber la pipa păcii, ceea ce înseamnă că poate să tragă pe oricine în pieptu-i de aramă!

Într-un final demn de gândirea materialist dialectică a cunoscutului personaj numit Păcală, geniul prostiei la români, Primăria Constanța a fost somată să achite peste 90 milioane de euro cu titlul de penalități și alte obligațiuni.

Nu intru în amănunte, subiectul fiind cunoscut, dar merită să comentăm atitudinea celor care au adus Constanța în pragul falimentului.

Înțeleg că, de dragul constănțenilor, Eduard Martin este dispus să-l ierte pe primarul Făgădău, dar merită el oare un gest de o asemenea noblețe? 

Înțelege domnia sa ceva dintr-un gest unicat sau consideră că pur și simplu i se cuvine, doar pentru că este el moștenitorul onorific al lui Radu Mazăre!

Speța în cauză ne demonstrează nouă care este diferența dintre un privat și un lucrător la stat, fie el și primar.

Și ne mai denonstrează ceva. Că, pe fondul dezarmării globale, răzbunarea rămîne arma prostului, indiferent de culoarea lui politică.

Persoanele de față se exclud.

În timp ce Eduard Martin a luat în serios conflictul cu Primăria Constanța, chitită să-l desființeze, fără drept de apel, administrația locală a ignorat și persiflat toate avertismentele primite!

A refuzat până și invitațiile pașnice la dialog, precum Gheorghe dracul pe vremuri!

A preferat să se joace, pe bază de bezele, de-a șoarecele și pisica! Dar, trăgând irațional de timp, și-a complicat singură situația

În timp ce Eduard Martin a urmat toate căile de atac, pentru a-și apăra firmele și interesele personale, mai marii Primăriei au acționat ca și cum și-ar fi dorit din start să îngroape instituția pe care o reprezintă!

Cât de multe capete pătrate ar exista în instituția amintită, nu poți fi ignorant până la autodistrugere!

Și, totuși, există și indivizi care acționează astfel!

Într-un fel, era de așteptat ca ignoranța și aroganța să-i joace feste primarului Făgădău.

Domnul primar este convins și acum că, indiferent de ceea ce face, totul se rezolvă de la sine în favoarea sa și a acoliților săi, mult mai răi și mult mai tupeiști!

Unii, pot spune, de o obrăznicie agresivă, cu amenințări de genul “Te facem noi și pe tine!”

Vezi reacțiile din cadrul conflictului cu consilierul independent Andrei Popescu...

După ce viceprimarul Babu a lăsat aproape un oraș întreg în beznă, dovedind că nu are habar pe ce lume trăiește, am cerut ca acesta să fie sancționat.

Măcar cu atâta să se aleagă cei care au fost ținuți în beznă! Chiar mai mult de atât, să-și dea demisia...

Ce credeți că a făcut Făgădău? Mi-a râs în nas prin intermediul purtătorilor săi de cuvânt!

După care, umflându-și mușchii cu pompa, s-a dus la Florin Munteanu, la Radio Sky, ca să facă o demonstrație de forță!

Cu sictirul aroganților aflați la Putere, a strigat în gura mare că, vorba aia, cât trăiește dumnealui, Babu nu o să fie schimbat în veci din funcție!

De ce? Că așa vor mușchii lui, domnia sa primarul!

Dai în Babu, dai în Făgădău!

Dai în consilierul Secil, nimerești tot în Făgădău, cu reacții “dai intr-unul, țipă doi!” la Claudiu Palaz și Florin Munteanu, neobositul ideolog al grupului în disputa cu Polaris.

Așa a procedat Făgădău și în cazul Polaris.

Deși ar fi putut să facă plățile față de firma amintită încă din anul 2010, Decebal Făgădău a refuzat să respecte și să pună în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă!

Nu numai că nu a catadicsit să determine și intrarea Primăriei Constanța în legalitate, dar Făgădău a încurajat campania de denigrare a firmei Polaris!

Cât a fost iarna de lungă, Făgădău și Claudiu Palaz au torpilat Polaris din toate pozițiile!

În acest timp, Primăria lui Făgădău, zic așa în funcție de comportamentul său, refuza, cu un dispreț total față de lege, să se achite de obligațiile sale financiare!

Și, acum, vrea să fie iertat!

Cazul Polaris e unul cu bătaie lungă până în epicentrul PSD Constanța, chestiune de care Decebal Făgădău nu este străin!

Până la un punct, Făgădău și Eduard Martin au fost colegi de partid. Punctul respectiv coincide cu momentul declanșării presiunilor de tot felul asupra firmei Polaris.

Pe acest fundal, Eduard Martin este exclus din PSD! În tot acest timp, în spatele cortinei, continuau șicanele pe tema penalităților ignorate de conducerea pesedistă a Primăriei Constanța!

Cu alte cuvinte, PSD contra PSD!

Ce ne spune nouă această situație?

Că, în contextul celor întâmplate de-a lungul mai multor ani, avem de-a face nu doar cu prostie, ci și cu o cotă serioasă de rea voință!

E drept, Primăria Constanța a pierdut mai multe procese importante privind anularea unor taxe...

Chiar dacă este iertat de Eduard Martin, pentru ca cetățenii să nu sufere, un lucru este cert.

Făgădău, de la Primărie, a făcut în pălărie! 

Adică, în traducere nouă, a făcut-o de oaie!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

OPRIȚI RECRUTAREA CADRELOR PESEDISTE!
scris de Lucian Cristea
Amiralul Chițac nu reușește să se acomodeze cu dimensiunile navei “Primăria Constanța”, la comanda căreia se află, în postura (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii