Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Au început misiunile comune româno-britanice de POLIȚIE AERIANĂ N.A.T.O., la care participă patru avioane ultramoderne Eurofighter Typhoon

Au început misiunile comune româno-britanice de POLIȚIE AERIANĂ N.A.T.O., la care participă patru avioane ultramoderne Eurofighter Typhoon(2391)

Cele patru (4) aeronave militare de luptă, ultramoderne și ultraperformante ("de ultimă generație"), "Eurofighter Typhoon", ale Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii ("Royal Air Force" - R.A.F.), sosite, zilele trecute, la Baza Militară de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, din judeţul CONSTANȚA, au început, astăzi, activitățile comune (misiuni de POLIȚIE AERIANĂ), împreună cu avioanele "MiG-21 LanceR", aparţinând Forțelor Aeriene Române - F.A.R., în cadrul unui program al N.A.T.O., care se va încheia pe 31 august a.c.

Detașamentul britanic este format din aproximativ 150 de militari (piloți și personal tehnic).

Ministrul britanic al Apărării afirma, anul trecut, că decizia de a trimite aeronave de tip "Eurofighter Typhoon", în ţara noastră, a fost luată ca urmare a contextului în care atât România, cât şi partenerii din regiune, au cerut consolidarea securităţii în zona Mării Negre.

Astfel, avioanele britanice și românești vor contracara orice încălcare a spaţiului aerian N.A.T.O., în flancul de Sud-Est al Alianței.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate, în comun, de militarii din România şi din Regatul Unit vor contribui la dezvoltarea capacităţilor de reacţie şi de descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii aliaților din cadrul N.A.T.O.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SAMURAIUL ȘI PISICA MOARTĂ DE LA IOHANNIS DIN POARTĂ…
scris de Lucian Cristea
Tudorel Toader și-a jucat magistral rolul de samurai al Justiției române, dovadă că vizita sa în Japonia i-a fost de mare folos. Cu s(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • UNDE SUNT VECINII MEI DE ALTĂDATĂ ? (VI) CUM AM RĂMAS FĂRĂ AMINTIRI...
  • FOAMETEA EPOCII DE AUR
  • VĂ MULȚUMESC. NU AM ȘTIUT CĂ AM ATÂT DE MULȚI PRIETENI MINUNAȚI!
  • PRIMARUL VALENTIN VRABIE NU ȘI-A PIERDUT MENTALITATEA DE INDEPENDENT
  • UNDE SUNT VECINII MEI DE ALTĂDATĂ (III) GARA AMINTIRILOR