Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Condiții noi de accesare a Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus

Condiții noi de accesare a Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus(2058)

Începând de astăzi, 18 mai, pot fi accesate de către persoanele fizice și juridice din România, Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus .

Voucherele au valori de 6.500 de lei la Rabla Clasic şi de 10.000 de euro (45.000 de lei) la Rabla Plus. Sesiunea de accesare va fi deschisă până la 15 decembrie.

Pentru Programul Rabla Clasic (destinat maşinilor obişnuite), cuantumul primei de casare este de 6.500 de lei şi se acordă pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 130 g CO2/km. La prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 de lei care se acordă la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcţionare mixt şi/sau un ecobonus în valoare de 1.700 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid, scrie mediafax.ro.

În cadrul Programului Rabla Plus (destinat maşinilor electrice şi hibrid-eco), se acordă un ecotichet de 45.000 de lei – echivalentul a aproximativ 10.000 de euro – pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau 20.000 de lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid plug-in cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km.

Prima de casare oferită în cadrul Programului Rabla Clasic se poate cumula cu ecotichetul prevăzut de Programul Rabla Plus. În cazul în care solicitantul casează o maşină mai veche de 8 ani şi decide să achiziţioneze un autovehicul nou electric, beneficiază atât de prima de casare de 6.500 de lei, cât şi de ecotichetul de 45.000 de lei, iar dacă optează pentru un autovehicul electric hibrid plug-in va primi prima de casare de 6.500 de lei şi ecotichetul de 20.000 de lei.
„Anul acesta, pentru Programul Rabla au fost depuse 130 de dosare din partea producătorilor şi importatorilor auto, dintre care au fost aprobate 127 de dosare. În ceea ce priveşte Programul Rabla Plus, au fost depuse 25 dosare de validare, toate fiind acceptate”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), instituţia care coordonează programele Rabla Clasic şi Rabla Plus.

Preşedintele AFM, Cornel Brezuică, a declarat recent că bugetul Programului Rabla Clasic este, pentru 2017, de 180 de milioane de lei, iar bugetul Programului Rabla Plus este de 45 de milioane de lei. „Acest buget total este mai mare cu 30% faţă de cel alocat în 2016”, a precizat Cornel Brezuică.

Tot ca o noutate, „aceste programe sunt multianuale, se desfăşoară pe următorii trei ani (2017-2019), iar în 2017 sesiunea de accesare va fi deschisă până la data de 15 decembrie”, a mai spus preşedintele AFM.

Sursa: www.realitatea.net
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

A FI SAU A NU FI BĂRBAT ÎN PNL!
scris de Lucian Cristea
Cineva, persoană respectată și de încredere, din anturajul lui George Dragomir, “tata” liberalilor constănțeni, m-a invitat la(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • DINTRE 1.000 DE-ALDE CATTANI, NU S-A GĂSIT UN MINISTRU COMPETENT LA INTERNE!
  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE
  • CASA MORTUARĂ ALBASTRĂ A PRESEI