Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CINE ÎI ARUNCĂ PROSOPUL LUI DECEBAL FĂGĂDĂU ?

CINE ÎI ARUNCĂ PROSOPUL LUI DECEBAL FĂGĂDĂU ?(6287)

Ecuația usturoiului este simplă. Într-o chestiune sau alta, într-un caz sau altul, după cum și cât ești strâns cu ușa, vine teribila întrebare: “Ai mâncat sau nu ai mâncat usturoi?

Sunt unii care fac un secret de stat din toată această poveste! Deși le miroase gura soldățește, susțin cu tărie că nu au pus pe limbă nici măcar un cățel de usturoi!

În ecuația usturoiului intră și cei care se prezintă ca fiind apolitici, dar, în realitate, sunt supuși, blânzi și ascultători la concurență cu cei mai înrăiți activiști!

Altfel, dacă nu s-ar juca de-a pupăza din tei, cum ar rezista pe funcție noul prefect! Că doar nu credeți că l-a pus cineva cu forța!

Dintre toți, la Constanța, domnul Claudiu Palaz, nașul, a fost cel mai tenace apolitic cu putință! A rezistat sub mai multe guvernări!

Dacă a învârtit dumnealui pe un deget până și puterea pesedistă de atunci și de azi, când secretar general, când subprefect, când prefect! Când se înțepa cu cei de la PSD, și ca opozant de conjunctură.

Apolitic, dar cu “Să trăiți” în sânge!

Și care-i problema?

Este el acum aliatul de bază al PSD? Este.

Este el singurul confident al lui Felix Stroe, deocamdată, cel mai tăcut și cel mai influent om politic din teritoriu, care nu bagă pe nimeni în seamă? Este.

Este el omul care face și desface totul în teritoriu, ceea ce unora le crează senzația că, în luarea unor decizii, trece chiar și peste Stroe, căruia i se potrivesc mai bine problemele apei decât politica!

E posibil ca între cei doi să fi avut loc un transfer tacit de sarcini și putere? Este.

Constat că, la Constanța, alianța dintre PSD și ALDE este ca și inexistentă!

Ea nu funcționează nici măcar formal, ca și cum nici nu zici că cele două partide s-ar fi întâlnit vreodată pe lumea asta!

Sau poate că la nivel național se comandă “cea” și în teritoriu “hăis”!

Oricum, totul pare a fi croit pe calapodul PMP, a cărui filială județeană s-a născut din spuma rămasă în scăldătoarea lui Claudiu Palaz!

Actualul președinte al PMP Constanța este rezultatul transformării corespunzătoare a statutului de apolitic, în care unii au crezut pe bune...

Lui i se datorează poziția privilegiată pe care o ocupă, în prezent, PMP față de PSD și marginalizarea ALDE Constanța.

E drept, cei de la ALDE sunt mai puțin preocupați de problemele din teritoriu! Dumnealor au o mare dilemă în privința transferului de politicieni curtați de pe la alte partide: Vrabie sau Chițac.

Deși se laudă că au o pepinieră aglomerată cu cadre valoroase, cei care iau decizii în ALDE continuă să caute copite de cai morți și activiști care, cu siguranță, în cazul lui Vrabie, vor spori coeficientul de aroganță.

Tot acest deranj intern îl avantajează direct pe Claudiu Palaz, care are tot interesul să valorifice și momentul favorabil generat de starea de moleșeală din interiorul PSD.

Deocamdată, singurul dușman de clasă al PSD Constanța pare să fi rămas primarul Făgădău, victima propriilor sale greșeli, care au început deja să fie contabilizate în contul alegerilor viitoare.

Desigur, acum, în defavoarea sa, dacă o să mai apuce să candideze, dar, cu vârf și îndesat, în defavoarea PSD, care s-a ales cu o nouă “moștenire grea”!

E păcat să nu valorifici o asemenea țintă vie, care merge din gafă în gafă, în perspectiva viitoarelor bătălii politice...

Din acest punct de vedere, Claudiu Palaz, călit la flacăra apoliticului, este mult mai orientat.

În timp ce aliatul său participă la tot felul de simpozioane simandicoase, domnia sa pune la punct strategii de viitor.

Nu pentru că ar fi un strălucit strateg, ci pentru că oportunitățile vin de-a dreptul mură-n gură!

După ce a cochetat o vreme cu primarul Decebal Făgădău, acum, a întors armele împotriva sa, călcându-l realmente în picioare!

Făgădău reprezintă primul punct comun, și singurul, din strategia alianței locale dintre PSD și PMP.

Există, însă, și aici un avantaj de partea lui Claudiu Palaz: neafilierea politică, în dauna sa, a primarului Constanței, căruia, într-un final previzibil, cineva îi va arunca prosopul.

E singura lui șansă de a se salva de la un eșec total și dezastruos...

La jumătatea drumului, a acumulat mai multe păcate și greșeli decât mentorul său, Radu Mazăre.

Greșelile impardonabile comise de viceprimarul Babu și ale altor colaboratori de-ai săi, vor fi contabilizate tot în dreptul său! Pentru că exact domnia sa le-a luat apărarea, în loc să-i destituie! 

Repet, cazul Babu, un sictir direct la adresa constănțenilor!

Palaz, care îl fugărește cu lampa aprinsă, i-a demonstrat deja cât de repede poate trece un fost apolitic de la starea de aliat la cea de dușman.

Că așa-i în politică!

Prosopul, unde e prosopul?  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LUMINIȚA RÂSU-PLÂNSU
scris de Lucian Cristea
Aud că Luminița Vlădescu, mentora și șefa pe viață a PSD Medgidia, a dat în râsu-plânsu! Eu păstrez ordinea știută a acestei m(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!