Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din CONSTANȚA se alătură instituțiilor de cultură care își deschid porțile publicului, în cadrul evenimentului Noaptea Europeană a Muzeelor

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din CONSTANȚA se alătură instituțiilor de cultură care își deschid porțile publicului, în cadrul evenimentului Noaptea Europeană a Muzeelor(3960)

ASTĂZI, sâmbătă - 20 mai 2017, între orele 20.00 și 00.00, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din CONSTANȚA se alătură, ca în fiecare an, instituțiilor de cultură care își deschid porțile publicului interesat, în cadrul evenimentului de anvergură internațională "Noaptea Europeană a Muzeelor" !

Cei interesați de istoria și arheologia clasică și medievală a DOBROGEI vor avea posibilitatea de a vizita GRATUIT Sala "Tezaur", de la parterul M.I.N.A.C., și expoziția permanentă de la etajul I (Preistorie, Antichitate și Evul Mediu) al aceleiași instituții.

(Etajul II, corespunzător Istoriei Moderne și Contemporane a românilor, va rămâne în continuare închis, fiind în curs de reorganizare.)

Accesul în muzeu se va face în mod organizat, în grupuri de câte 60 de persoane, nefiind permisă vizita simultană a mai mult de două (2) grupuri, din motive de securitate !

Intrarea ultimului grup se va face la ora 00.00.

Publicul interesat poate admira colecțiile de obiecte din sticlă, bijuterii și sculpturi antice expuse în Sala "Tezaur" (parter) și să urmărească evoluția comunităților umane din preistorie până în perioada medievală, evoluție istorică reconstituită prin expunerea unor variate categorii de artefacte specifice culturilor lor materiale, la etajul I.

Va fi permis accesul GRATUIT și în Edificiul Roman cu Mozaic, din imediata apropiere (tot în Piata Ovidiu), în grupuri mici, de maximum 30 de persoane.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PNL A DEMONSTRAT CĂ ARE CU CE ȘI CU CINE!
scris de Lucian Cristea
Zilele acestea, PNL Constanța a demonstrat că, la nevoie, știe să se regrupeze și să devină o forță pe scena politică. O(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • DINTRE 1.000 DE-ALDE CATTANI, NU S-A GĂSIT UN MINISTRU COMPETENT LA INTERNE!
  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE
  • CASA MORTUARĂ ALBASTRĂ A PRESEI