Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DECEBAL FĂGĂDĂU SAU ISTORIA BECULUI FĂRĂ FILAMENT

DECEBAL FĂGĂDĂU SAU ISTORIA BECULUI FĂRĂ FILAMENT(3427)

Sub înțeleapta conducere a primarului Decebal Făgădău, continuă pauzele lungi și dese în furnizarea energiei electrice, în diverse cartiere ale orașului Constanța, situație care ne menține în nota cenușie a dictaturii ceaușiste.

Dacă am fi avut în fruntea Constanței un fost activist de partid, am fi fost tentați să punem starea precară a iluminatului public stradal pe seama nostalgiei sale comuniste...

Dar, nu, tovarăși, Decebal, în ciuda numelui său istoric, este un primar tânăr și vivace, care are, însă, un fix.

Respectivul fix se numește Babu, viceprimar prin algoritm politic, șeful cu becul pe oraș. 

Ei, bine, în ciuda rateurilor în serie marca Babu, dovadă clară că este depășit de situație, primarul Făgădău continuă să-l mențină în funcție!

Nu-i ajung castanele care le ia pentru propria sa prestație, una destul de străvezie și lipsită de rezultatele promise în campania electorală, contabilizează în dreptul său și minusurile lui Babu!

Cu cei doi la timonă, ne aflăm în zodia becului fără filament.

Nu-i destul că, acum, la debutul sezonului estival, orașul Constanța, principala poartă a litoralului românesc, arată ca vai de mama lui!

Îi sugerez domnului viceprimar să încerce să rezolve criza becului după metoda patentată de SIPA.

La o arhivă a acestui serviciu special, pentru a se schimba un bec care se arsese, s-a instituit rapid o comisie de specialitate alcătuită din cinci persoane cu funcții de conducere din respectivul domeniu! Cele cinci persoane importante au reușit, după testarea mai multor procedee, să schimbe becul ars într-o magazie cu documente.

Fiind vorba de un serviciu special și nu de o biată primărie, metodele folosite au fost secretizate, în contradicție totală cu cei care, acum, vor să le desecretizeze...

Din puținele noastre cunoștințe în domeniu, ne permitem să desconspirăm câteva tehnici care l-ar putea inspira și pe domnul viceprimar.

Înainte de toate, ca să-l schimbi, becul trebuie scos și dat jos de o comisie de inventariere. În felul acesta, prevenim furturile din avutul obștesc.

Tehnici admise. Unul ține de bec cu gura și ceilalți învârt masa. Trebuie căutat sensul acelor de ceasornic. Este obligatoriu ca această operațiune să se desfășoare, conform normativelor în vigoare, cu dinții în sus.

Repet, musai cu dinții în sus, cum procedează și domnul viceprimar când se enervează...

Schimbând becul prin metoda descrisă sau prin introducerea degetului mic, că nu are minte, în priză, ne convingem dacă primarul și viceprimarul sunt buni conducători...Evident, nu numai de electricitate...

Prin învârtirea sistematică a mesei, ca suport pentru cel care ține becul în gură, Decebal Făgădău asigură cadrul legal operațiunii numite generic “rotirea cadrelor”.

În învălmășeala creată, nimeni nu se mai ocupă de soarta orașului, dovadă peisajele dezolante pe care le întâlnești la tot pasul...

Singura grijă a unora dintre edili e să nu calce pe bec, dar, degeaba, năravul din fire...

Decebal Făgădău e ca păpădia. Îl suflă toți din toate părțile și riscă să rămână cu tulpina goală...

Când nu te mai agreează nici măcar cei din propriul tău partid, “e pericoloso sporgersi”!

Când te ia la șuturi Claudiu Palaz, cu care te dădeai în bărcuțe, nu cu multă vreme în urmă, “e pericoloso sporgersi” de două ori.

Când Felix Stroe nu îți mai răspunde la telefon, “e pericoloso sporgersi” de trei ori...

Criza becului din Primăria Constanța este alimentată și de atitudinea celor care doar plimbă mapa. Și sunt destui...

Mă așteptam ca, în perspectiva sezonului estival, să existe o comunicare mai bună între Primăria Constanța și Ministerul Turismului.

Altfel spus, între primarul constănțean și ministrul constănțean, între Făgădău și Dobre.

În condițiile în care Corina Martin este interesată doar de propria sa imagine și de istoricul borșului de la Jurilovca!

Acușica vine și festivalul borșului și cu asta am dat gata încă o vară fierbinte! 

Comentarii

Stefan Pop
30-05-2017
"Fagadau:.. un nume ! Asa o fi castigat alegerile "primarele"?!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FLOTA PRIMARULUI-AMIRAL CHIȚAC PUNE TUNURILE PE MIO CAFFE!
scris de Lucian Cristea
TORA! TORA! TORA! Tradus din limba japoneză în limba română, în concepție proprie, înseamnă: “Pe ei, pe ei, mama lor de cafegii!(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii